7 éves gyerek még mindig nem alszik egyedül. Normális?
Figyelt kérdés
A húgomról van szó. Kései gyerek, 14 év a korkülönbség közöttünk. Egészen pici korában előfordult, hogy a saját szobájában, ágyában aludt, utána viszont szép lassan átszokott a szüleim ágyába. Nagyjából 2-3 éves lehetett, mikor már tartósan ott aludt velük, és én elkezdtem észlelni, hogy nagyon fáradtak, sokszor panaszkodtak is, hogy nem tudnak tőle aludni. Ekkor felajánlottam, hogy aludjon az én szobámban, vendégágyon a gyerek, amíg nem sikerül megoldani az átszoktatást. Most már úgy érzem, hiba volt.. Azóta eltelt kb. 5 év, és a testvérem nálam ragadt. Azóta már egy ágyban is alszik velem (21 éves vagyok). Pedzegettem a szüleimnek (főleg anyámnak), hogy jó lenne lassan a saját szobájába költöznie (nemrég felújítottuk neki). Én még suliba járok, nyáron dolgozom, nekem sem kényelmes, hogy egy hétéves szinte minden éjszaka összerugdos. Sokszor szó szerint keresztben fekszik rajtam éjszaka. Mikor pedig felhozom, hogy a barátom (évek óta együtt vagyunk) szeretne egyet nálam aludni (1-2 havonta egyszer fordul elő, mert néha elég nehezen oldjuk meg a találkozást), az a válasz, hogy ő mit csináljon, hova tegye a gyereket, ők akkor apámmal nem tudnak pihenni... Mikor erre azt válaszolom, hogy iskolás, és van saját szobája, (vagy csak itt alvástól függetlenül felhozom valamikor az átszokás-témát), akkor azt a választ kapom, hogy csak azért akarom, hogy ne aludjon velem, mert akkor a barátom itt tud aludni. Nagyon rosszul esik, úgy érzem, én segítő szándékkal vagyok feléjük, de az én kényelmem nem fontos senkinek, én alkalmazkodjak mindenkihez, amúgy is, minek lakok még itt. Most újra felmerült a téma, és megint azt szűrtem le, hogy csak nekem lenne fontos az átszoktatás, hiszen mindenki másnak nagyon kényelmes így. Már ott tartok, hogy én fogom átszoktatni a gyereket, pedig úgy gondolom, nem az én dolgom lenne, de nekem is szükségem van a magánéletre és a nyugalomra... Neki is érdeke, hogy ne egy nyámnyila, önállótlan felnőtt legyen belőle. Én reagálom túl?2015. aug. 8. 12:27
11/15 anonim válasza:
És a tesód szobájában nem tudnál aludni?Ha van esetleg olyan ágya, ami neked is kényelmes, én eleinte átmennék oda aludni, hátha sikerülne nyomatékosítani a szüleidben, hogy komolyan zavar a tesód.
12/15 anonim válasza:
Irj. dr. Vekerdy Tamás gyermekpszhiologusnak ő biztosan tud neked adni tanácsot.
Irj a nők lapja email elérhetőségére, ők továbbítják a leveledet!
Érdekes eset, 7 évesen már kialakul egyfajta "magánszféra". Ez a viselkedés egy 4 évesre még igaz lenne de 7 évesen már suliba fog járni.
13/15 anonim válasza:
Nem vagytok egyedül, én ismerek olyat, aki mellett dugnak is a szülők, amikor alszik...
14/15 anonim válasza:
Hiába pontoztok le, akkor sem normális ez az állapot, és az meg mégkevésbé, hogy a szüleitek ezt meg sem akarják oldani, és te próbálsz hozzá tanácsot kérni, meg te akarod átszoktatni. Pattintsd át a hugit a szüleidnek, elvégre az ő gyerekük, oldják csak meg ők, amit elcsesztek.
15/15 A kérdező kommentje:
Sajnos az nem opció, hogy átmenjek az ő ágyába, neki ilyen kis "gyerek" ágya van. :)
Egyébként újra beszéltünk a dologról, megoldódni látszik végre a probléma, beszélgettem erről a húgommal is. Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz!
2015. aug. 9. 08:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!