Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érti meg anya, hogy...

Miért nem érti meg anya, hogy nem szeretnék bébiszitterkedni?

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves unokatesóm. A szülei az óvodán kívül nem igazán viszik gyerekközösségbe, születése óta én vagyok az, akivel tud normálisan játszani a szülein, nagyszülein kívül. Ezért nagyon rám van akaszkodva, ha ott vagyok.

Folyton azt akarják, hogy aludjak ott, menjek minél gyakrabban. De én ezt nem szeretem, mert a kislánnyal kell aludnom és az egyszemélyes ágyon alig férünk el ketten, főleg ilyen melegben szörnyű, hogy itthon a szobámban van kb. 23 fok, simán elférek a franciaágyon, ott pedig az emeleten, a 33 fokban még bújik hozzám és levegőt alig kapok. Én olyan 10-11 óra körül szoktam felébredni, de ott már hajnal 6-kor ébred a kislány és nem hagyja, hogy tovább aludjak, játszani kell vele.

Néha rájön az 5 perc és csak úgy nekem jön, elkezd harapni, karmolni. Tavasszal azért kellett levenni az egyik anyajegyemet, mert a felét lekarmolta...

Hívtak magukkal nyaralni, de mondtam, hogy én Mo.-n belül nem szeretnék menni, meg amúgy sem fürdök semmilyen élővízbe, így nekem pénzkidobás lenne elmenni egy hétre és ott unatkozni. Ezen is megsértődtek.

Anya pedig nem segítene, csak bátorítja őket, hogy igenis hívjanak, hogy menjek, meg ha telefonon beszélek anya tesójával, hogy nem tudok menni, akkor kiabál a háttérből, hogy "hazudik, semmi programja nincs". És ez nekem baromi kellemetlen...

2015. aug. 7. 14:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
61%

Szegény gyerek, sajnálom, valószínűleg közel állsz hozzá, még akkor is ha dacol, sír, rúg, harap, karmol!

Itt a szülők hibásak.

Anyád sem normális.

De azért gondolkodj el, igazából ha megfizetik, miért is ne vállalhatnád? Az ágykérdésben lehet segíteni, nevelni a szülőknek kell, te igazából csak vigyázol rá.

Ha nagyon nem szeretnéd ezt csinálni akkor őszintén ülj le a szülőkkel és mond el a problémáidat, amiket felsoroltál.

2015. aug. 7. 14:32
 2/13 A kérdező kommentje:
De nem fizetnek érte. Csak folyton írnak és hívnak, hogy mikor megyek, régen voltam, sttb.
2015. aug. 7. 14:32
 3/13 anonim ***** válasza:
94%
Szeretem, amikor a szülők nem bírják elviselni, hogy a gyereküknek is van szabad akarata....
2015. aug. 7. 14:33
 4/13 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem is légy határozott, és mondd el, amiket ide leírtál, ha kell, többször, amíg meg nem érti. A tesója nem neked szülte a gyereket (karmolászós, harapdálós gyerekhez át se engednélek, nálunk is volt ilyen a famíliában), vállalja a vele járó kényelmetlenséget is, te majd vállalod a saját gyerekeddel, ha lesz.
2015. aug. 7. 14:38
 5/13 anonim ***** válasza:
16%
anyad rajtad keresztul apolja a tesojaval a jo viszonyt. erre mondjak, h kibicnek semmi sem draga :-). ne hanyagold el a kislanyt, tovabbra is jarj hozza, jatssz vele, de abban igazad van, h beked kell merteket tartanod, mert kotulotted minden felnott csak a sahat erdekeit nezi. nyugodtan mond,h nem mesz, ha picit kezd sokka valni es ne torodj anyud megjegyzeseivel. nyugodtan mond meg neki, h nem mesz mindig,amikor csak hivnak. kenytelenek lesznek negerteni/elfogadni. azt tudnod kell, h az ennyi idos gyerekek meg nehezen tartjak kordaban az erzeseiket es neha " bevadulnak". lehet, h neha karmol, de hidd el, nagyon imad teged az a kislany:-)
2015. aug. 7. 14:43
 6/13 anonim ***** válasza:
64%

Nem könnyű a dolog.

A kislány szeret téged, jól el van veled és a szülei illetve az te anyukád is leginkább ezt látják, ezért ebből kiindulva nógatnak, hogy menj már. Azt már nem annyira látják - nyilván, mert nem is nagyon jelezted eddig - hogy ez teher is tud lenni. Különösen akkor teher, ha megvan a folyamatos nyomás, hogy menj. Ilyenkor kimondva-kimondatlan a kislány szülei áldásnak érzik a jelenléted, hiszen terhet veszel le róluk. Nem akarnak ők rosszat, csak nem látják a Te gondolataidat erről, fel sem merül talán bennük, hogy ez neked nem egészen tetszik.

Én úgy látom, hogy ezt nem lehet és nem is szabad eröltetni, még ha rokon is a kislány. Egyet lehet tenni: beszélned kell anyukáddal, el kellene mondanod, hogy bár szereted a gyereket, nem kötelességed a gyerekvigyázás, inkább a szüleinek kellene a kislányt közösségbe, játszótérre, játszóházba, akárhová vinni, nem pedig pótlékot keresni maguk helyett.

Mondom mindezt úgy, hogy nekem 4 éves a kislányom és pontosan tudom, hogy milyen az, amikor reggelente háromnegyed hatkor ébred, pontosan tudom, hogy mennyire sok energiát kíván tőlünk, és bár minden segítségnek örülök, nem tudnám "tukmálni" másra ezt.

Mindenesetre azért ne radikálisan csökkentsd le a látogatások számát.

2015. aug. 7. 14:48
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
utolso, olvasd el a kerdes utolso bekezdeset. ebbol latszik, h neha akkor se szeretne menni, ha nincs nas dolga es nemet is mobd. az anyja is latja ezt, csak sz.rul reagal... igen, tenyleg strapas, nekem is van egy fiam es nem eroltetem senkire. pont azert, mert amikor meg nem volt, jartam azon az oldalon is; ahol a kerdezo es neha igencsak kihasznalca ereztem magam.
2015. aug. 7. 14:59
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell nekik mondani, hogy nagyon szereted az unokatesodat, de nem fogod veluk tolteni minden szabadidodet, neked is van sajat eleted.

Azert meg plane ne hivjanak, mert ok nem birnak, vagy nem akarnak foglalkozni a gyerekkel.. Var ezt nem feltetlenul kell megmondani nekik, mert hatalmas balhe lenne belole.

Anyadnak meg egyszeruen mondd meg, hogy szalljon le rolad.

2015. aug. 7. 15:02
 9/13 anonim ***** válasza:
20%

Értettem én elsőre is, hogy egyáltalán nem akar menni, de szerintem akkor sem kell teljesen leépíteni a látogatást, talán a kislány miatt.

Viszont mindenképpen jó lenne, ha a kérdező mindenkinek a tudomására hozná, hogy miként is vélekedik. Aztán, ha sikerül egy vállalható minimumot megbeszélni kulturáltan, azzal mindenki csak jól jár. A kislány is, a kérdező is, meg talán a rokonokhoz is eljut az üzenet és átértékelik a dolgokat.

Aztán persze, ha nem értik meg, akkor valóban nullára kell kihozni a látogatások számát.

2015. aug. 7. 15:07
 10/13 anonim ***** válasza:
szerintem se, egyetertek veled. az5. is en voltam, szerintem a kiskany odavan a kerdezoert, ahogy anno az en partfogoltam is szeretett nagyon. csak a merteket kell beloni, de anullazas senkinek se tenne jot
2015. aug. 7. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!