Hogyan lehetne anyámat és apámat normálisabbá tenni? Mit csináljak.
17 éves fiú vagyok, anyukámmal és apukámmal élek együtt, de apukám szinte soha nincs otthon, mert dolgozik, a nap többi részét meg a hétvégét és a szabadnapokat a szeretőinél tölti. Ez a dolog 3 éve derült ki, mikor lebukott, be is ismerte, több szeretője is van, nagy cirkusz volt utána sokáig, de nem váltak el, de még csak egymáshoz se szólnak. Apámat szinte soha se látni itthon, olyan, mintha velünk se lenne, nem érdekli semmi, velem kapcsolatban se, mindent anya intéz a házban meg ő nevel engem is.
A gond az, hogy anyumnak vannak nagyon rossz szokásai, depressziós, normális ételt sem képes készíteni, a házat is én szoktam takarítani, de főzni nem tudok, mert nincs miből. Anyám megállás nélkül cigizik, elszívja az egyik szálat, erre nagyon sok pénz elmegy, de kacatokat is szokott vásárolni (felfújhatós matrac, medence, úszógumi, díszdobozok a ciginek, kínai műanyag kacatok meg még nagyon sok hülyeség, ráadásul az sokat egyáltalán nem használunk, mert panelban lakunk). Volt, hogy eldugtam előle a cigit pár dobozzal a szobámba, én is, nem használt, én is gyújtottam már rá, egy ideig előtte is dohányoztam, hogy idegesítsem és hátha így észbe kap és megpróbál leszokni, de egyáltalán nem érdekelte. Ezzel meg is jártam, mert ez egy éve volt, azóta is próbálok leszokni, de elég nehezen megy, nem szívom már, de kívánom. Kaja alig szokott itthon lenni, reggelire, tízóraira, uzsonnára azt ehetek, amit találok a hűtőben vagy a konyhaszekrényben, ebédre porleves van meg zsömle meg konzerv, vacsorára megint zsömle ilyen olcsó szeletelt sajt, aminek a szeleteit külön csomagolják és ilyen ragacsos (nem tudom, hogy hívják pontosan), máskor meg ilyen rágcsálnivalókat ehetek meg néha van tej. Ezeket veszi a boltba, mást nem hajlandó, ha meg szólok érte csak ordít velem. Gyakran fáj a hasam ezektől a vackoktól meg gyakran vagyok beteg. Gondoltam rá, hogy ha betöltöm a 18-at elmegyek itthonról örökre, de nincs miből, tervezem, hogy továbbtanulok főiskolán, de elköltözni nem fogok tudni, dolgozni meg nem akarok amíg nincs valamilyen végzettségem, mert olyan munkából, amihez elég az érettségi nem tudnék megélni. Mit csináljak? Hogy javítsak a helyzetemen? Rokonaim nincsenek akikhez mehetnék.
Ogazabol amiket leirtal nekem nem tunik olyan drasztikusnak a helyzet. Anyukad dohanyzik, ez zavar teged. Sok szulo cigizik, ez ellen nincs mit tenni, nem is tudnal. Nem vesz jobb munosegu kajat talan mert nem futja ra, ez ertheto, sajnos rengeteg ilyen csalad van. Az, hogy nem foz, az tenyleg nem oke...amugy miert nem foz? Nem tud o sem?
En is szegeny csaladban nottem fel, mindket szulom dohanyzott, arra mindig volt penz, de kajara nem. Ezt valahogy tul kell sajnos elned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!