Anyámat hogyan lehetne "megregulázni", hogy igényesebb
legyen?
Figyelt kérdés
Itthon irdatlan igénytelen állapotok uralkodnak. Anyám a számítógép előtt ül egész nap, ha meg nem, akkor olvas. Itthon rendetlenség van (ruhák a földön, szemetek szerteszét, konyhában tányérok össze-vissza), mosás ritkán van, takarítás meg fényévente egyszer. Főzés/étel minden nap szokott lenni, de az sem az igazi. Az igénytelenség csúcsa ez a nő. Apám is és a testvérem is így látja. Próbáltunk kiabálni, erőszakoskodni, beszélni vele normálisan, de SEMMI nem segített. Válás nem út, és a feljelentés sem ha egyáltalán lehet ezért. Nekem személy szerint az is elég lenne, ha rend és tisztaság lenne, mert akkor lenne gusztusom főzni, mosni magamnak. Mit tanácsoltok, mit tegyünk még?
2015. jún. 26. 11:27
1/9 anonim válasza:
XDDDDDDD
vicc vagy :D
Utálom ezeket a hozzáállásokat....
hol van előírva, hogy az ő dolga lenne?
többen laktok együtt, nem csak az ő dolga rendet tartani, hanem nektek is.
Ugyanúgy rátok is tartozik, nem a szolgátok.
Ha te rendet tartasz magad körül, de ő nem, az más tészta.
De ne várd, hogy csakúgy takarítsa a port, mert nem csak ő lakik ott.
Beszéljétek meg.
2015. jún. 26. 11:31
2/9 Argloss válasza:
Apa, testvérke és te fogjátok magatokat és kitakarítjátok az egész házat. Ha anyuka egész nap gépezik, akkor a kosz nagy részét nyilván ti termelitek ki. Utána már nem akkora meló tisztán tartani a házat, ha hárman is részt vesztek benne. Lehet, hogy anyukára is pozitívan hatna, ha nem a házicseléd szerepét akarnátok ráerőltetni.
2015. jún. 26. 11:32
3/9 anonim válasza:
első vagyok,
pl. mosni, takarítani ti is tudtok, fényévente párszor.... :D nem csak ő....
szégyeld magad..
mit szólnál ha neked állna hogy moss főzz takaríts? neked sem tetszene..
és ne gyere azzal a szlogennel hogy te gyerek vagy, ő anya, mert ahhoz képest nagyon jól szeretnéd csicskáztatni anyádat
2015. jún. 26. 11:33
4/9 anonim válasza:
Ööö... A fényév távolságot és nem időtartamot jelent, de mindegy.
Amúgy nem hiszem el, hogy ezek sz áldatlan állapotok csak anyád felelőssége. Csak ő tudja kivinni a szemetet? Csak ő tud főzni? Csak ő tud takarítani, mosogatni, mosni, teregetni, vasalni? Ti tényleg nem csináltok semmi munkát otthon?
Persze az, hogy a számítógép előtt ül, az probléma, de a többin ti is tudtok segíteni a kis kezetekkel.
2015. jún. 26. 11:33
5/9 anonim válasza:
" ha rend és tisztaság lenne, mert akkor lenne gusztusom főzni, mosni magamnak" No ezzel mindent megmondtál. MAGADNAK! CSAK MAGADNAK! Fogj söprüt, felmosot és tegyél rendet, tisztaságot.
2015. jún. 26. 12:12
6/9 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem a leírásból, hogy a szobámban rend van, ott én uralkodok. Csak a lakás többi részén van ez a hányás. Múlt héten elkezdtem a hűtőt kitakarítani, de anyám egyből jött, hogy: hé mit csinálsz, majd lett egy veszekedés és abba is hagytam. Azt hiszem, hogy már csak a napalm segítene.
2015. jún. 26. 12:18
7/9 anonim válasza:
nem a család rabszolgája te a tesod meg apád is takarithat ha mindenki kivenné a részét ő is csinálná de úgy nincs értelme hogy csak ő vigyáz a rendre
2015. jún. 26. 18:47
8/9 anonim válasza:
Anyád dolgozik? Mert ha igen, nem csak az ő feladata a lakás rendbetétele, hanem minden egyes ott lakóé.
"és a feljelentés sem ha egyáltalán lehet ezért"
SZánalmas vagy. Szerinted törvénybe van iktatva, hogy a nőnek kell mások után gürcölni? :D
2015. jún. 26. 19:18
9/9 anonim válasza:
Gondolkozz kevésbé önző módon. Álljatok neki és takarítsatok ki. Utána már lesz gusztusod nekiállni főzni.
De ne magadnak. A család arról szól, hogy ha főzöl, mindenkinek főzöl.
Elég igénytelen és lusta hozzáállás panaszkodni a koszra és közben semmit nem tenni ellene, csak anyucit szidni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!