Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyám kikészít! Mit...

Édesanyám kikészít! Mit csináljunk, hogy kicsit visszafogja a tempót és ne őt kellejen mindig szentté avatnunk és sajnálnunk?

Figyelt kérdés

Együtt élünk a szüleimmel. Igen, tudom, hogy ez nem a legjobb, de édesanyámék kiváló ötlete az volt, hogy az én nevemre veszik meg a házat, szóval most semmi kedvezményt nem tudok igényelni, amit amúgy lehetne és minden pénzem benne van, ők meg még fizetik a hitelt.

Édesanyám amúgy nagyon rendes, de a kor előrehaladtával egyre inkább mártírrá válik. Mindenből azt hozza ki, hogy őt semmibe sem nézzük, pedig erején túl csinál mindent.

Például megbeszéljük, hogy aznap nem főzünk, mert rendelünk valamit, erre főz vagy 3 féle ételt és húzza a száját, hogy mi mégis rendelünk, mert már a teljes család rákészült. Utána legalább egy hétig meg a miért is főzzek én, ha senkinek sem kell szöveg. Ha azt mondjuk, hogy ne főzzön, akkor jön a "hát ennyire rosszul főzök" kezdetű világfájdalom.

Mindent elpakol, ezért soha semmit nem találunk meg, akkor még ő szenved, hogy persze, mert rajta kívül mindenki olyan rendetlen, hogy ő kell, hogy valamit megtaláljunk. Igen, lehet, hogy ez rendetlenség, de nem értem miért kell a szekrényekben mindent heti 2* átrendezni, úgy hogy nem is szól róla. Például a felbontatlan fogkrémek eddig a fürdőszobában voltak a szekrényben, utána kivitte őket az előszobába, majd a spájzba. Tegnap mivel ott sem találtam, megkérdeztem, hogy hol vannak és egy "rendetlenek vagytok" kiselőadás kíséretében elővett egyet a garázsból.

A gyereknevelésbe is beleszól, utána meg fogja a fejét, hogy még ez is az ő gondja.

Mi válik be ilyenkor?

2015. aug. 7. 08:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
előző válaszoló...te is anyósommal laksz? :D
2015. aug. 7. 09:46
 12/19 anonim ***** válasza:
Hehe, szerintem legalább hárman ugyanazzal lakunk. De ez még csak az átlagos rész volt.
2015. aug. 7. 09:52
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekik semmi nem használ,amíg önmagukkal nem lesznek megelégedve,valami nem stimmel velük,ezt a frusztrációt másokon vezetik le.Hát jól kifogtátok őket:D
2015. aug. 7. 10:13
 14/19 anonim ***** válasza:

egyszer mikor anyósom hajnal 4kor összepakolt a konyhában és én 8kor elkezdtem főzni szóltam páromnak hogy ez hol van...mondja a kamrában...erre én gyere mert nem találom...anyósom hallotta kijött és elkezdett velem ordibálni hogy ha szar a munkája pakoljak össze én meg hogy mit szidom én őt csináljuk meg magunk...

persze megcsináltuk már mikor sikerült előtte odaszabadulni de rá két napra megint máshogy volt XD

2015. aug. 7. 10:14
 15/19 anonim ***** válasza:

kérdezőnek:

A gyerekneveléshez annyit (sajnos nekem csak a 24. hétig volt meg a baba) már mikor megtudta hogy terhes vagyok elkezdte mondani hogy csináltassuk szűkebbre az erkélyen a korlátokat mert rossz időben ott biciklizik majd a gyerek meg ez kell neki az kell meg hogy ez meg az legyen a neve...és még csak 6-8 hetes lehettem...szerencsére már nem lakunk egy fedél alatt de néha még így is kiidegel minket

2015. aug. 7. 10:17
 16/19 anonim ***** válasza:
Igen, de soha nem beszél az ilyen típus magáról, semmi személyes, ezért nem lehet rájönni tulajdonképpen mi is a bajuk. Az egyetlen szórakozása, hogy nézi hol lehet kötekedni. De nekem a saját anyám, másnak meg az anyósa. Már rég észrevettem hogy aki meg tényleg anyós jelölt nekem, semmi ehhez képest.
2015. aug. 7. 10:27
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok, amúgy az én anyám ugyanilyen, sőt. Olyan dolgai vannak, hogy sírva fakadnék tőle néha. A kertben szokott ültetgetni, dolgozgatni, az leköti, de mégis az a vége, hogy ezt is neki kell csinálni. Mintha bárki pisztolyt tartana a fejéhez, hogy csinálja. Próbáld meg ignorálni. Tudom, nehéz, de a szabad akarat mindennél fontosabb.
2015. aug. 7. 13:10
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Itt tényleg mindenkinek ugyanaz az anyósa? Úgy néz ki nekem is...:D
2015. aug. 7. 14:23
 19/19 anonim ***** válasza:
A 10-es szerintem inkább a nagymamámmal lakik. :D
2015. aug. 8. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!