Ti megadnátok egy ilyen ajándékot a gyereketeknek?
Így tényleg nem úgy tűnik, hogy a te hibádból ment tönkre az előző. Ez esetben abból indulnék ki, hogy a kettővel ezelőtti az elvárt ideig működött-e. Ha igen, attól még persze nem érteném, hogy mi kerül 60k-ba egy telefonon, de amennyit amúgy telefonra szánnék, annyit beszámítanék a 60 ezresbe. Ha hajlandó vagy a szülinapodig várni, akkor a hiányzó részbe a szülinapodra szánt összeget is beszámítanám. Ha ez még mindig nem elég, akkor a maradékért már neked kéne tenni valamit (például dolgozni, vagy ha van összegyűjtött zsebpénzed).
Addig pedig használhatnád a családi tartalék készüléket (nálunk van egy ilyen, kb. a legegyszerűbb nyomógombos típus, telefonálni lehet vele). Ha nálatok nincs tartalék, akkor vennék egyet, az okostelefon mellé nem árt. Kockázatos helyekre lehet azt vinni, vagy ha olyan helyre mész, ahol pár napig nem tudsz tölteni, vagy külföldön helyi sim kártyával netezhetsz és az otthonival fogadhatod az otthoni hívásokat (ha nem dual simes a telefon).
De persze csak annyit tudok a helyzetről, amennyit leírtál, és bizony a szüleid gondolkodhatnak másképp.
"Minél okosabb a telefon, annál okosabb lesz a gyerek is."
Ekkora baromságot még életemben nem hallottam. Egyedül találtad ki vagy segített valaki?
60ezer nem olyan drága. Nyáron dolgozok, kb kétszer ennyit kapok havonta azzal hogy egy gyárban gályázok és takarítom a szerszámokat.....
Nyilván ha minimálbérből él a család akkor nagy összeg, én ezt csak arra mondom hogy "menj el dolgozni és megtudod milyen sok pénz az". Én 300ezres gépet fogok venni ősszel, és nem érzem soknak :D
"Tizenévesnek miért kell 60ezres telefon?"
Oké. Nekem 45 volt, de ez se alap modell, szóval szerintem válaszolhatok :D
Nem akartam androidot. Előtte egy olcsó androidom volt, ha csörgött a telefon, akkor nem tudtam felvenni mert lefagyott. Véletlenszerűen küldözgetett sms-eket. Lefagyott fél órákra. Nem kértem ebből többet. Maradt az iOS és a WP. Az apple termékekkel gondom nincs, viszont drágának érzem őket a tudásukhoz képest, így a Lumiák között kezdtem nézelődni. Volt ennél olcsóbb is: rosszabb kamerával, vaku nélkül, előlapi kamera nélkül. Tehát skype-on nem tudtam volna beszélgetni rajta, és csak verőfényes napsütésben tudtam volna fotókat csinálni.
A legfontosabb szempontom az volt, hogy ne utáljam meg fél év után, mint a többi telefonomat amit az alapján választottam hogy jó olcsó legyen.
A barátom most azért vett újat, mert a régi telefonja szintén folyton lefagyott, kikapcsolt, a fülhallgató nem ment bele, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!