Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti megadnátok egy ilyen...

Ti megadnátok egy ilyen ajándékot a gyereketeknek?

Figyelt kérdés
Lehet rosszul tettem fel a kérdést, csak nem tudtam máshogy megfogalmazni. Nem feltétlenül ajándékról lenne szó, hanem mivel tönkrement az előző telefonom, ami kb. fél évet húzott, viszont az ára nem volt kevés, garancia már nem volt rá, javíttatni már nem lehetett, ha meg igen, akkor lehet többe került volna, mint egy új. Ez kb. április-május környékén volt. Azóta nincs telefonom, mert a nyári szünetben nem láttam fontosnak, hogy azért kuncsorogjak. Viszont már jó lenne, így kinéztem a Microsoft Lumia 640 XL-t, kb. 60 000 Ft körüli áron van, 2 év garanciával, tartozékokkal együtt. Arra gondoltam, hogy annak aprópoján, hogy kitűnő lett a 11.-es gimnáziumi bizonyítványom, itthon is segítettem amit tudtam, és a 18. születésnapom is 1 hónap múlva lesz ezt kérném. A pénzzel nem lenne gond, csak nem értik mi kerül annyiba egy telefonban, és nem tudom mivel tudnám meggyőzni ezeken kívül őket...

2015. aug. 7. 08:02
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Így tényleg nem úgy tűnik, hogy a te hibádból ment tönkre az előző. Ez esetben abból indulnék ki, hogy a kettővel ezelőtti az elvárt ideig működött-e. Ha igen, attól még persze nem érteném, hogy mi kerül 60k-ba egy telefonon, de amennyit amúgy telefonra szánnék, annyit beszámítanék a 60 ezresbe. Ha hajlandó vagy a szülinapodig várni, akkor a hiányzó részbe a szülinapodra szánt összeget is beszámítanám. Ha ez még mindig nem elég, akkor a maradékért már neked kéne tenni valamit (például dolgozni, vagy ha van összegyűjtött zsebpénzed).

Addig pedig használhatnád a családi tartalék készüléket (nálunk van egy ilyen, kb. a legegyszerűbb nyomógombos típus, telefonálni lehet vele). Ha nálatok nincs tartalék, akkor vennék egyet, az okostelefon mellé nem árt. Kockázatos helyekre lehet azt vinni, vagy ha olyan helyre mész, ahol pár napig nem tudsz tölteni, vagy külföldön helyi sim kártyával netezhetsz és az otthonival fogadhatod az otthoni hívásokat (ha nem dual simes a telefon).

De persze csak annyit tudok a helyzetről, amennyit leírtál, és bizony a szüleid gondolkodhatnak másképp.

2015. aug. 8. 10:29
 22/27 anonim ***** válasza:
47%

"Minél okosabb a telefon, annál okosabb lesz a gyerek is."

Ekkora baromságot még életemben nem hallottam. Egyedül találtad ki vagy segített valaki?

2015. aug. 8. 10:47
 23/27 anonim ***** válasza:
Ez előző csak viccelt. Kár, hogy nem előbb történt, volt egy samsung galaxym, nem tudom, hogy jónak számít-e, de neked adtam volna ingyen. 6ezerért vették be. Van egy sony ericsonom, valami j235i, vadiúj akkuval, persze egyszerű készülék, pici képernyővel, ha kell elküldöm postával. Kb csak telefonálni jó vele.
2015. aug. 8. 15:40
 24/27 anonim ***** válasza:

60ezer nem olyan drága. Nyáron dolgozok, kb kétszer ennyit kapok havonta azzal hogy egy gyárban gályázok és takarítom a szerszámokat.....

Nyilván ha minimálbérből él a család akkor nagy összeg, én ezt csak arra mondom hogy "menj el dolgozni és megtudod milyen sok pénz az". Én 300ezres gépet fogok venni ősszel, és nem érzem soknak :D

2015. aug. 8. 21:47
 25/27 anonim ***** válasza:

"Tizenévesnek miért kell 60ezres telefon?"

Oké. Nekem 45 volt, de ez se alap modell, szóval szerintem válaszolhatok :D

Nem akartam androidot. Előtte egy olcsó androidom volt, ha csörgött a telefon, akkor nem tudtam felvenni mert lefagyott. Véletlenszerűen küldözgetett sms-eket. Lefagyott fél órákra. Nem kértem ebből többet. Maradt az iOS és a WP. Az apple termékekkel gondom nincs, viszont drágának érzem őket a tudásukhoz képest, így a Lumiák között kezdtem nézelődni. Volt ennél olcsóbb is: rosszabb kamerával, vaku nélkül, előlapi kamera nélkül. Tehát skype-on nem tudtam volna beszélgetni rajta, és csak verőfényes napsütésben tudtam volna fotókat csinálni.

A legfontosabb szempontom az volt, hogy ne utáljam meg fél év után, mint a többi telefonomat amit az alapján választottam hogy jó olcsó legyen.

A barátom most azért vett újat, mert a régi telefonja szintén folyton lefagyott, kikapcsolt, a fülhallgató nem ment bele, stb.

2015. aug. 8. 21:54
 26/27 anonim ***** válasza:
Szia,én most vettem újat mert a régi 3 év után elromlott, a Huawei ascend G620s telefont tudom neked ajánlani 40ezer,árérték arányban az egyik legjobb.
2015. aug. 9. 17:16
 27/27 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Köszönöm ezúton is mindenkinek a válaszát. Kaptam hideget és meleget is. Igazából nem ez befolyásolt a döntésemben, de rájöttem, hogy nem feltétlenül van szükségem a 640 XL-re, amikor nekem nagyon jól megfelelne a sima Microsoft Lumia 640 is, persze olcsóbb is. Nekem az már bőven jó, hogy túlszárnyalja a régebbi telefonjaimat és az, hogy "kívül-belül" kedvem szerint személyre szabhatom az megint csak egy plusz.
2015. aug. 9. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!