Ti megadnátok egy ilyen ajándékot a gyereketeknek?
Nem - nem "személyes ügy", elvből nem. Én 30 éves vagyok, tehát még nem vagyok "annyira vén", hogy ne legyek nyitott az újdonságokra, de ezeket a telefonokat én is ésszerűtlenül drágának találom. Amint a te példád is mutatja, könnyen tönkremehet, de el is lophatják (életem eddigi 5 telefonja közül kettőt elloptak, mindkettőt a táskámból, tömegközlekedés közben), meg nem is való ilyen drága (vagy akár még drágább, 100 ezres cuccokkal) csak úgy az utcán mászkálni.
Inkább megpróbálnék az eszedre hatni, hogy te is lásd be, nem ér annyit. (Anyám esetében konkrétan ez történt, ő utólag örül neki, hogy lebeszéltem:S - tudom, más korosztály)
De ha már annyira odalennél érte, és nincs telefonod, azt mondanám, hogy a születésnapodra is tekintettel felajánlanék rá kb. 30 ezret, a többit áldozd rá te (annyi kompromisszumra még hajlandó lennék, hogy megelőlegezem neked, de "törleszd")
Többen kérdeztétek, hogy milyen telefon volt, hogyan ment tönkre. Megpróbálom röviden leírni:
Tehát tavaly június elején tönkrement az akkori telefonom (Alcatel OT Tribe 3040), így jobb ötlet híján egy helyi GSM-ben vettünk aTAB5 Phone-t. Garanciát azt hiszem 2 hónapot adtak rá, minden rendben volt vele, aztán kb. idén Január tájt töltőcsatlakozójával volt gond, amit szerencsére meg tudtunk javítani. Majd a színfelbontással is gondok voltak, először csak kis pontokban majd neon zöldhöz hasonló foltokban, még használható volt. Az akkumulátorával is voltak gondok, pár óránál többet nem bírt. Utánanéztünk és maximum a gyártótól lehetett volna bele akksit rendelni természetesen külföldről, Kínából. Abban egyeztünk meg, hogy amíg telefonálásra jó, addig nem lesz új. Azonban április tájt mindig csak rosszabb lett. Mire észrevettem, hogy az egész érintőképernyő jön fel, először csak a tetején a sarkokban, majd körben is, mintha a ragasztás elengedte volna. Azért itt leszögezném, hogy nem ejtettem bele vízbe, nem áztattam el, nem mostam le, stb. és egyszer nem esett le, nagyon vigyáztam rá, hiszen ha úgy nézzük ez volt az első normális telefonom. Ezek után történt olyan, hogy a képernyőn már csak olyan jelent meg, mint amikor a TV-ben elmegy az adás, végül semmire sem reagált, bekapcsolni sem lehetett, tölteni sem. Itt akkor ki is javítanám, amit írtam, mert az nem félév volt, hanem kicsivel több.
És igen: többször vittem vissza oda, ahonnét lett véve, nem tudtak vele mit kezdeni, nézték, hogy van-e hozzá esetleg akkumulátor még az elején, nem tudtak rendelni, más telefonos üzleteket is végigjártam, ott sem tudtak segíteni.
Persze, szüleim ki voltak akadva, hogy ennyit húzott csak, de én úgy érzem erről nem tehetek, hogy így jártam vele, honnét kellett volna azt tudnom, hogy feljön egy idő után az érintőképernyője, vagy, hogy az akkumulátora sem húzza hosszú ideig. Ezelőtt okos telefonom nem volt. Mielőtt valaki megkérdezné, hogy nem-e volt hozzá még egy akkumulátor, nem, nem volt, ez nem az a készüléktípus, mert tudom, van olyan telefon azonos névvel, ami mellé adtak, de ehhez nem.
Marha drága egy 60 ezer forintos telefon? :D Azért ezen jót derültem, úgy tűnik itt elég sokan el vannak tájolva, szerintem egy 60 ezer forintos telefon kifejezetten olcsó. A csúcskategóriás készülékek mind 200 ezer körül vannak...
Szóval én igen, megadnám.
16-os: abban teljesen igazad van, hogy ami a kínálatot illeti, ez a többihez képest valóban nem számít drága telefonnak, de ettől még érezheti úgy az, akinek ez az összeg pl. több hónapos megtakarítása, hogy "abszolút értékben" bizony drága.
Vagy ha mondjuk kb. 2 éves élettartamot feltételezünk, akkor 2500 forint "havidíj" jön ki, csak azért, hogy legyen mit a kezedben tartani. (Persze egy 200 ezres készüléknél ez több, mint 8000 :(, világos - viszont egy 10 ezres "alap" telefonnál csak 400 forint.) Kinek-kinek magának kell eldöntenie, mennyit hajlandó áldozni rá, és hány munkaórát hajlandó dolgozni érte.
Kedves kérdező!
Az írásod alapján megérdemelnél egy százezer körüli telefont is...
Okos vagy,szépen írsz.
Keress egy szolgáltatót,ahol apró részletekben kifizetheted a drága, de nagyon jó telefonod.
Szerintem(bár értem az ellenérveket)csak csúcsgépet vegyél.
Nem kifizethetelen egy régebbi változat sem,mégis kiváló.
LG G2, G Flex
Sony Z1,esetleg Z Ultra
Ezeket ugyan már nem árulja szolgáltató,csak példa volt...
Megérdemelnéd...
Keresd meg az árát..
Én megadnám. Pláne ilyen okos gyereknek. Minél okosabb a telefon, annál okosabb lesz a gyerek is.
Ő legalább kihasznál rajta minden funkciót , mert érti, és ezért igényli is a minőséget.
Ez ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!