Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ideje lenne gyereket vállalni?

Ideje lenne gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

31 éves nő 7 éve él élettársi kapcsolatban a párjával aki 35 éves.

Saját lakás, autók és jó munkahely kiemelkedő fizetéssel.

Évente 2-3 alkalommal nyaralás, emellett még megtakarításuk is van.

A nő nem érzi úgy, hogy itt az idő a gyerekvállalásra, jól érzi így magát nem szeretné ha bármi is változna körülötte. A férfi már 2-3 éve egyre többet gondol arra, hogy családot szeretne, legalább 2 gyereket.

A nő nem szeretne szülni, de egy rokon 2 éves gyerekét örökbe fogadná (mama neveli mert édesanyja meghalt, apa külföldön ėl).

De, a férfi saját gyereket szeretne, de nem zárkózik el az örökbe fogadástól sem, de attól még szeretne sajátot is.

Ha a nő rokonának a gyerekét örökbe fogdják és nevelik, cserébe elvárható a nőtől, hogy teljesítse a párja kívánságát és szüljön ?

31 évesen "benne van már a korban" ??

Mikor megszuletika gyereket, változni fognak a nő érzései, és boldog édesanya lesz? Vagy még rá ér, hisz sokan szülnek közel 40 évesen is?

Az, hogy szakítanak nem opció hisz szeretik egymást, és talan a nő ha nem is most 2-3 év múlva talán már magától is szeretne gyereket.

2015. aug. 3. 09:46
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem ne vállaljon úgy, gyereket, hogy ő maga egyáltalán nem biztos abban, hogy valóan szeretne-e. És az, hogy egy 2-3 éves gyereket elfogadna...egy dolog. teljesen más tészta, ha ő maga szül. )9 hónapig hordja...megszüli...majd jönnek az éjszakázások (amire nem vágyik), nem lesz ideje semmi másra..nemhogy utazgatni, de még hajat mosni sem.. Nem. Szerintem így nem érdemes szülni. Nem minden nő azért nem akar gyereket, mert nem szereti őket! Ez a legtöbb esetben nincs így! Inkább az a helyzet, hogy félnek lekötni magukat 20 évre.....félnek feladni az eddigi, kényelmes,megszokott, bejáratott életüket. És ez még nem jelenti azt, hogy nem lennének jó szülők, ha netán mégis vállalnának gyereket... Egyszerűen csak kényelmes nekik így. Nincs meg az az "ösztön", ami más nőknél mindent felülír, ha gyerekvállalásról van szó.. Én is pont így vagyok. Nálunk az a különbség, hogy a férjem se vágyik babára....bennem van némi hajlandóság, hogy egyszer talán mégis....de inkább nem. 30/nő
2015. aug. 3. 16:12
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Ne vállaljon, de ne is fogadjon örökbe, mert halvány lila segédfogalma nincs hogy mit vállalna!

Egy 2-3 éves se kisebb felelőség, az éjszakázás is simán bejátszik.

Arról ne is beszéljünk, hogy a nem létező türelmére jóval később, a gyerek kamaszkorában lesz szüksége!

2015. aug. 3. 17:02
 23/24 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem ennek a nőnek, egyáltalán nem való gyerek. Szóval a férj jól gondolja meg a dolgot, és állítson fel egy fontossági sorrendet, mert ebbe a kapcsolatba sem való gyerek. Már bocsánat, de milyen primitív felfogás az, hogy 2-3 éves, óvodás korú jó lenne neki. Egyrészt, ez nem kívánságműsor, másrészt, ez nem így működik, harmadrészt pedig, biztos hallottátok a mondást, kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Na, ez igaz. Ugyanis, egy újszülötthöz, éjjelente, tény, hogy pár hónapig fel kell kelni éjjelente, de azért egy ovis, iskolás, kamasz, egyetemista gyerekkel is akad ám megoldani való. Állandó függőség, lemondás, szervezkedés, intézkedés, gyerekkel való foglalkozás, stb. Saját magára nem lesz annyi ideje gyerek mellett, mint gyerekvállalás előtt, akárhány éves is a gyerek.
2015. aug. 3. 20:42
 24/24 anonim ***** válasza:
40%
Ja, és a másik, hogy szerintem a gyerekvállalással nem szabad 7 évet várni.
2015. aug. 3. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!