Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apa haragszik rám, hogy...

Apa haragszik rám, hogy békítsem meg?

Figyelt kérdés

Mióta anyát elvesztettük, apa valahogy megváltozott. Szinte soha nem mosolyog és nagyon sokat veszekszik, szinte mindenkivel. Tényleg nagyon igyekszek mindent megcsinálni, de semmi nem jó neki, tegnap, amikor odavolt dolgozni, főztem. Krumplipürét csináltam rántotthússal, meg mellé egy kis alma levest. A levesbe véletlenül korán raktam bele a cukrot és kicsit megkaremalizálódott. Amikor észrevette elkezdett velem ordibálni, hogy mi a fenének nem tudok odafigyelni arra, amit csinálok vagy akkor miért nem mondom, hogy nem csinálom és akkor megcsinálja ő inkább. Erre nagyon dühös lettem és az egész levest kiborítottam a mosogatóba, hogy akkor csináljon ő meg mindent. Később már nagyon megbántam és próbáltam tőle bocsánatot kérni, de úgy tett, mintha nem is léteznék, ma reggel is úgy ment el, hogy hozzám se szólt, még kávét se ivott, pedig mindig szokott reggelente. Nem tudom, hogy tudnám megbékíteni. Nagyon rossz, hogy nem szól hozzám. Tegnap is szinte egész éjszaka sírtam.

15/L 😢

2015. aug. 3. 07:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet depressziós, de minimum rajtad vezeti le a fájdalmát. NEm békíteni kéne, hanem szaekmbertől segítséget kérni, mert pont, hogy most kéne együtt összefognotok, nem pedig így marni a másikat.
2015. aug. 3. 07:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Vannak még ilyen dühös emberek.Ne aggógj, azért akkora nagy baj nincsen.Majd elfelejti és az idő begyógyítja a kapott "sebet", ami feltehetően nem az utolsó. Lesz ez még rosszabb is.Soha ne tagadd meg őt bárhogy is lesz.A férfiak nehezebben viselik el a nem vagy visszautasítást.Mondd el neki, hogy nem vagy képes pótolni az anyát, de megteszel minden tőled telhetőt, hogy jó legyen a közös életetek, hisz csak egymásra számíthattok.Na és van-e nagymama.Mert ha te ott lennél és segítenél akkor étkezhetnél ott.Apukád meg egyen hideg kaját pár napig.Rájönne, hogy jobb a meleg étel, és értékelé a főztödet.Kitartás.Fel a fejjel . Férfi miatt soha de soha nem szabad sírni. Ez csak jó tanács, bárhogy szereted is.Hidd el én is megküzdök apámmal nap mint nap, mert nem tudom azokat a kajákat produkálni, amit megszokott anyutól.Anyú lebénult , stroke miatt és ápolási osztályon ápolják.Apukám nem lát és ezért ki kell szolgálni.
2015. aug. 3. 08:21
 3/8 A kérdező kommentje:
Az apai nagyszüleim már nem élnek, az anyai nagymamám meg nem áll velünk szóba, mert szerinte mi vagyunk a hibásak, hogy anya meghalt. Agyvérzést kapott.
2015. aug. 3. 08:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

anyai nagymamával nem kell törődni, van elég bajotok, nem kell egy gonosz vénasszony károgása hozzá

Apukád fájdalmában, a veszteségtől ilyen, fog változni. Valószínű a veszekedés után ő is magában rájött, nem kellett volna veled kiabálni. Most meg nem tudja, hogy tegye jóvá, azért hallgat. Segítsétek egymást, erősödjetek meg, akkor anyukád az égből szeretettel mosolyog rátok.

2015. aug. 3. 09:35
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

15 évesen még neki kellene gondoskodnia rólad, nem pedig fordítva. Az, hogy így próbálsz neki kedveskedni, összetehetné a két kezét, hogy ilyen lánya van. Inkább neki kellene bocsánatot kérnie, nem neked! Lehet, hogy én megpróbálnék ugyanúgy nem szólni hozzá, hátha akkor észbe kap.

Nyilván nem könnyű egy ilyen tragédiát feldolgozni neki, plusz férfiként lánnyal maradni, lehet pánikba esett hogy mi lesz most, és így reagálja le. De neked ugyanúgy nem könnyű. Persze nem tudni mikor veszítettétek el anyukádat, előtte milyen volt a kapcsolatod apuddal, stb....Sajnos abból. amit írtál úgy látszik, nem nagyon tudsz vele beszélgetni. Ezért szerintem is mindenképpen kérd egy pszichológus segítségét, így könnyen a kapcsolatotok bánhatja. Esetleg egy gyász-csoportba is célszerű lenne elmennie.

2015. aug. 3. 09:54
 6/8 A kérdező kommentje:
Holnap lesz két hónapja, hogy eltemettük anyát. Előtte nem volt semmi baj, apa mindenkivel kedves volt, most meg szinte soha nincs otthon se. Nem kocsmázni meg ilyen helyekre jár, hanem szinte minden idejét a munkahelyén tölti, reggel hatkor megy, (pedig neki elég volna nyolcra is) és este későn, sokszor nyolckor vagy tízkor jön haza.
2015. aug. 3. 10:20
 7/8 anonim ***** válasza:

Mivel nem te vagy a hibás (sőt!), 95%, hogy nem is rád haragszik, egyszerűen még túl nagy a fájdalma. Persze nem lenne szabad rajtad levezetnie.

Nem megbékíteni kellene, hanem a fájdalmat "feldolgozni".

Azt mindenesetre szépen, nyugodtan a szemébe mondanám, hogy ne rajtam vezesse le a gyászt. Ha olyan típusok vagytok, hogy a beszélgetés segít, akkor beszélgessetek. Ha még olyan friss a fájdalom, és apád olyan típus, akkor egy ideig inkább térj ki az útjából, legfeljebb akkor szólj rá, ha önsorsrontásba kezdene (pl. ivás vagy tartós depresszió)

Részvétem, neked is nehéz lehet.

2015. aug. 3. 11:50
 8/8 A kérdező kommentje:
Szerintem azért is dolgozik annyit, hogy a munka elvonja addig is a figyelmét. Nekem valahogy kicsit nehezebb, én házimunkázok, az leköt annyira, hogy ne kelljen annyira gondolkodnom. Most is főzök, meg rákaptam a hímzésre is. Bízok benne, hogy nem követ el semmi ostobaságot.
2015. aug. 3. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!