Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez nagyon ciki? Tényleg egy...

Ez nagyon ciki? Tényleg egy szégyen a családom? Az összes ismerős, rokon csak bánt, megjegyzéseket tesz, főleg engem.

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, feleségem 27, anyum 45, nekem van egy 6 éves lányom meg egy 4 és fél éves fiam, anyukám meg nem rég szülte meg a húgomat (2 hónapos), a gyerek apja meg lelépett, én meg családostul beköltöztem anyum házába, ami elég nagy minannyiunknak. És mi is (főleg én) besegítünk neki a gyereknevelésben, mert a szülés megviselte, már nem túl fiatal a babázáshoz és egyedül maradt. Már jóideje kapjuk mindenfelöl a rosszindulatú megjegyzéseket egy csomó embertől, akik ezeket kifogásolják:

- A feleségem öregebb, mint én

- Miért lettem szinte gyerekként apa

- Miért van egynél több gyerekem

- Anyu miért szült ilyen idősen

- Nem vagyunk normálisak, amiért az én gyerekeim nagyobbak a saját testvéremnél

- Egészségtelen módon lakunk együtt anyuval és a húgommal, olyan mintha nekem nem is egy, hanem két feleségem lenne

Szóval ezeket említik fel mindig nekünk, nagyon durva megfogalmazásokban is! Mit tegyünk? Igazuk van egyáltalán vagy tényleg egy nagy szégyen a családom, ahogy mondják? :(

Én mindent megteszek, amit tudok, továbbtanultam, szabadidőmet a családommal töltöm, ha végeztem a tanulmányaimmal, dolgozni fogok.

2015. júl. 30. 22:07
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
29%
20-as, honnan veszed, hogy ő a családfő? én arra tippeltem, az anyja tartja el őket
2015. júl. 31. 01:53
 22/30 anonim ***** válasza:
40%

különben nem a családoddal van baj, kérdező, hanem az ismerőseiddel, akik hülyeséget beszélnek.

- 3 év korkülönbség az semmi,

- nem az számít, milyen fiatalon lettél apa, hanem az, mennyire vagy jó apa,

- az emberek túlnyomó részének két gyereke van, miért pont nálad lenne probléma?

- 45 évesen szülni még belefér, ha az orvos szerint is rendben van,

- ha a gyerekeid korábban születtek, mint a testvéred, akkor teljesen normális, hogy ők az idősebbek :) különben meg akik az ilyen konzervatív értékrend miatt kárognak, hogy a nőnek kell fiatalabbnak lennie, azok ledöbbennének, ha tudnák, de régen baromi gyakori volt, hogy valakinek volt az unokájával egyidős gyereke.

- aki szerint anyád a feleséged, az menjen agyturkászhoz, mert vele van baj. sokan laknak anyóssal, szülőkkel stb., semmi gáz nincs vele.

2015. júl. 31. 01:56
 23/30 anonim ***** válasza:
31%

tényleg érdekes egy család

nekem inkább az a fura, hogy egymás hegyén-hátán élnek és hogy 2 hónapos babának nincs apukája :(

2015. júl. 31. 01:59
 24/30 anonim ***** válasza:
35%

Ezzel a felállással sztem nem lenne semmi baj. - lehet nincs is -. De van egy dolog ami, ne haragudj de szúrja a szemem. Oké ott volt az első gyerek, balesetek megesnek nyilván. De a második? Nem azzal van a "problémám" hogy két gyereketek van, hanem a leírtak alapján anyukád és a feleséged "pénzén" éltek meg és így vállaltátok be a második gyereket.

És bár nem ismerem a teljes képet, nyilván egy részét te sem mondod meg a képletnek, de valószínűnek tartom, hogy az ismerőseid azért bántanak téged, mert mint írtad még tanulsz és téged is el kell tartani. Jársz diákmunkára a tanulás mellett? Azzal anyagilag jelentősen tudnád támogatni a családod és talán szereznél némi jó pontot az ismerősök szemébe.

De ez persze csak az én egyéni véleményem, ami nagy része feltételezésre és a leírtakra alapul. Ha ennek ellenére boldogan éltek, nem szenvedtek anyagiakban hiányt, anyud, feleséged nem dolgozza halálra magát, hogy gyereket neveljen és te tanulhass, akkor emelem kalapom és sok boldogságot!

u.i.: Mellesleg mindenki máshogy fogja fel az életet, ha ti így boldogok vagytok és a kicsik egészséges környezetben vannak tényleg senkinek semmi köze hozzá. :)

2015. júl. 31. 02:35
 25/30 anonim ***** válasza:
73%

Nincs ebben semmi szégyen, max kicsit felelőtlen az egész család.

Egyet viszont nem értek, mint írod: " ha végeztem a tanulmányaimmal, dolgozni fogok."...de addig miből éltek? Nem lehet hogy inkább ezért teszik a megjegyzéseket?

2015. júl. 31. 04:16
 26/30 anonim ***** válasza:
42%

Az számomra is furcsa, hogy milyen megfontolásból vállaltál két gyereket ha "dolgozni fogok", azaz még nem dolgozol. Így azért ciki mert tudni lehet hogy a gyerekek csak "becsúsztak".

Anyukádat is inkább sajnálják szerintem, szült hogy megtartson egy palit, de ez nem jött össze.

Az, hogy együtt laktok nem hiszem hogy közröhely tárgya, ha minden más stimmelne, ezt nem lehetne kifogásolni.

L22

2015. júl. 31. 05:16
 27/30 anonim ***** válasza:
60%

Senki nem lát a dolgok mögé..

De:

17 évesen összehoztatok egy gyereket, a feleséged 21 volt

Neked tuti nem volt jövedelmed, a feleségednek esetleg, de akkor nem tanult, ezzel sinc semmi, csak előrevetíti, hogy a jövedelme nem túl magas, így a szülés utáni juttatásai sem.

1 gyerek lehet még baleset, nem átgondolt..stb.. Már ez is sok embernek sok..

Aztan bevállaltatok egy 2.-at..

Te még mindig csak 20 évesen, a feleséged ha jől számolom nem ment vissza dolgozni, tehát kb 0jövedelemmel..

Te még tanulsz, vag tanultál közben, diákmeloval, sulival van jövedelmed, ha nem is sok.. De elvileg foglalkozol a csakáddal.... Akkoor vagy nem dolgozol. Vagy nem tanulsz..l

A 3 nem megy együtt... Voltam egyetemista, tudom...

3 ev nem sok.. De 17- és 20-21 közt az... Nekem ezzel sincsenek előítéleteim, de sokaknak vannak..

Hogy értsd, nem véleményt, hanem tényállásokat írok, ami sok embernek szemtszúr.. Nem ítélkezés!

Szóval akkor jön az, hogy anyukád későb szül, ami tan nme is fura.. Az ismerőseim többsége 38 körük szült, ők csak pár évvel fiatalabban anyukádnál..

Nekem még az sem furcsa, hogy idősebbek az unokák. (Nálunk a családban minden agról van ilyen..(nesze neked Ratkó korszak)

Aztan otthagyják.. Megy a károgás.. Pedig hány emberrel előfordul....

De hazaköltöztök..

Gondolat:

Anyukád nem birja

Vagy ti szorultatok meg ( jövedelem nélkül)

Egébként hosszabbtávon tényleg nem egészséges a generációkat keverni (anyuddal éltek...) ez az én véleményem is, úgy, hogy a szüleimmel nagyon nagyon jó a viszonyom..

Szőval ez így egyben sok..

És sok dolog feltételezésekből adődik...

Ki tudja? Lehet lottőmilliardosok vagytok ;)

A lényeg

Ha a társadalmi normakról eltérően viselkedtek, és eltek, akkor szamolni kell vele, hogy beszélnek rólatok..

Akkor is, ha pozitív eltérés...( rendszervLtás után, a vallakozók, akik jól éltek... Mindenki beszelt róluk, gyerekkent hallottam, és nem otthon, hanme a suliban, tehat, minden felnőttől lehetett hallani)

Tehat az én kérdésem: miből éltek?

Mert mi 2-en dolgozunk lakással( nagyon kicsi, de saját), autóval 28 évesek vagyunk és nem merjük az 1 gyereket sem bevállani..

Hogy csináljatok???????????

2015. júl. 31. 05:43
 28/30 anonim ***** válasza:
34%

Egy a lényeg! Ha nektek így jó, akkor senkinek semmi köze hozzá. Amúgy kik ezek a jóakarók, akik ilyen stílusban kifogásolják ezeket a dolgokat? Megnézném én azért az ő családi hátterüket is, mert sokszor pont azok mondják, ahol nincs minden rendben....

Ne foglalkozzatok velük, az nagyon szép tőletek, hogy segítetek anyukádnak, aki egyedül maradt idősebb korára a picivel.

2015. júl. 31. 11:06
 29/30 anonim ***** válasza:
80%

Ezek a kifogások mind baromságok

-A feleség 3 évvel idősebb, ez baj, de ha 10 évvel fiatalabb lenne mindeki kussolna, az emberek hülyék.

-Mert csak, mert úgy döntöttél készen állsz rá, van aki 15 évesen szül egy gyereket és a szülei nyakába dobja.

-Mert a gyerekek jók és ha 1-el nm volt gond, be mertél vállalni mégegyet.

-Mert megteheti (de komolyan, mindenki szíve joga)

-Így alakult, kész, ezek már örülni se tudnak egy kisbabának.

-Isten ments hogy valaki szeretne segíteni az anyjának és odaköltözik hozzá ezért, hát égne le a bőr a pofádról.

Mint mondtam az emberek szeretnek ítélkezni mert jól esik nekik hogy kompenzálják a problémáikat, nem kell velük törődni, a te családod, és ha ti így boldogak vagytok nem mondom mg a többiek hova dughatják fel a véleményük.

2015. júl. 31. 11:48
 30/30 anonim ***** válasza:
Szerintem, hogy kivel vagy és ő mennyi idős az a te dolgod. Fiatal apa vagy, így legalább láthatod felnőni a gyermekeid. A mai világba 2 gyermeket válalni becsülendő, a gyerekeknek biztonság, hisz mindíg ott lesznek egymásnak. Édesanyádon segíteni szintén becsülendő dolog, sokan nem tennék meg. A tesód fiatalabb mint a gyermekeid az szokatlan, de miért lenne szégyen? Ismerek olyat aki szintén így járt, de nem csinált belőle ügyet. A lánya ruháit örökölte a hugi és ennyi. Csa a megérzéseiddel és a lelkiismereteddel foglalkozz, ne azzal , hogy ki mit szól a dolgokhoz.
2015. nov. 23. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!