Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukák mit szólnátok ahhoz,...

Anyukák mit szólnátok ahhoz, ha a fiatok ezzel állna elétek?

Figyelt kérdés
Szép napot kívánok mindenkinek! Nos azzal kezdeném, hogy én egy 15 éves fiú vagyok. Szüleim elváltak és anyukámmal és 3 testvéremmel lakok. Apukámnál szeretnék lakni, de régebben mikor felhoztam ezt a témát anyukámnál, akkor Ő egyből azt mondta, hogy nem, mert apukám nem tudna gondoskodni rólam, mert egész nap dolgozik, de szeritem elég nagy vagyok már, hogy reggelit vagy valamit összeüsek magamnak. Mellesleg azt tudni kell, hogy a gyermektartásból élünk kb (60 ezer forint)+még egyéb juttatások. Apukámat megcsalta anyukám (amit nagyon szánalmasnak tartok, mert előtte jó életünk volt), csak azért, hogy egy 60 valahány éves csávóval legyen együtt anyukám (aki mellesleg 39 éves, szóval az apukája lehetne), de viszont nekem azt mondják, hogy a csávóka 50 éves (de azt nem tudják, hogy régebben megnéztem a személyi igazolványát). Apukám ezek után nagyon pikkel anyukámra, amit meg is értek, és apukám szerint csak azért nem engedi, hogy vele éljek, mert másképp nem tudna megélni és eltartani a többi testvéremet és az amit mond anyukám, hogy nem tudna eltartani az csak mellébeszélés. Nos igen kicsit elkanyarodtam a lényegtől, de annyit szeretnék kérdezni, hogy ha szemtől-szembe megmondanám anyukámnak, hogy én apukámnál akarok és nem akarok vitát, akkor ti hogyan reagálnátok rá? Úgy tudom van döntési lehetőségem és a fiú gyermekeket nagyobb eséllyel helyezik át az apukához, mint a lányokat. Viszont lehet, hogy felmerül a kérdés, hogy miért nem jó ott ahol vagyok. Nos erre pár mondatot szánnék. Apukámra jobban feltekintek és példaképem. Másrészt anyukám korlátoz sok mindenben pl.: naponta 2 órát gépezhetek, és előfordul olyan is, hogy megvádol azzal, hogy többet gépeztem a kelleténél. Még ott van az a dolog, hogy "anya kérlek szépen nem tudnál adni egy kis pénzt, mert haverokkal mennénk moziba vagy valahova" erre jön mindig az a mondat, hogy "ott van apád kérjél tőle" (de persze nem tudna eltartani). Nos köszönöm szépen, aki elolvasta és sajnálom, ha nem összefüggő az egész, csak gyorsan leírtam azt ami az eszembe jutott. A válaszokat előre köszönöm!

2015. júl. 29. 20:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%
Ha nekem is csak 2 órám lenne,én is sietnék. Azt hiszem,ha apud is akarja,akkor anyud nem szólhat bele,hogy hol legyél. Ezzel elmehet bíróságra is,mert ott megkérdeznek téged,és a te akaratod lesz a mérvadó.
2015. júl. 29. 20:18
 2/13 anonim ***** válasza:
GYÁMÜGY!
2015. júl. 29. 20:19
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Jól írja az első, vágjatok bele. Az mindegy, mit szólna anyukád. De a napi két óra gépezés szerintem nem olyan szörnyű korlátozás, szóval csak ezért apukádhoz költözni nem lenne jó ötlet.
2015. júl. 29. 20:26
 4/13 A kérdező kommentje:
Félek, hogy ezzel megbántanám anyát, ha elmondanám neki nyíltan, hogy mégis mit akarok és félek, hogy nagyon megromlana a kapcsolatunk. Kedves 3-mas konkrétan nem azért akarok elköltözni anyától, mert csak 2 órát gépezhetek, hanem haverok mondják skypeon, hogy "nah még egy meccs?" Erre én "bocsi srácok lejárt a mai gépezési időm". De mondjuk annyira nagy baj nem lenne, csak már nagyon idegesít, ha épp valami megszeretnék nézni gépen, mert telefonon nem lehet, akkor egyből azon kapom magam, hogy lejárt az időm..:/
2015. júl. 29. 20:59
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nagyon nagy fájdalmat okoznál ezzel anyukádnak. Elhagyottnak érezné magát,és rossz anyának. Ha ráadásul a gyerektartásból éltek, azt jelentené hogy önmagát sem tudná eltartani, ami egy darabig plusz lelki teher lenne. A helyedben elmondanám anyukádnak hogy mi zavar a nevelési elvében és erősen gondolkodsz az apukádhoz költözésen. Ha tud, keressen kompromisszum megoldást kettőtöknek. Az egyébként dícséretes hogy köti a gépezési időd, és nem engedi hogy elkallódj, de nyári szünetben lazíthatna ezen az elvén.
2015. júl. 29. 21:04
 6/13 anonim ***** válasza:
32%

1. Anyukád felrúgta a jólmünködő családi életeteket hogy egy 60 éves férfi dugja.

2. Anyukád benned a gyerektartás összegét látja

3. Korlátozz ok nélkül

4. Nem enged apáddal élni mondva csinált okokkal.

Irány a Gyámügy!

Én nem foglalkoznék avval mit fog csinálni anyám, nem érdemli meg hogy foglakozzak vele ezek utan.

2015. júl. 29. 21:06
 7/13 anonim ***** válasza:
21%

őő kezdjük azzal, mit tudod te hogy apád milyen volt anyukáddal(szerette e és ha igen azt éreztette is e vele stb.) persze előbb kell válni aztán kedvest keresni. Ami a gépezést illeti olyan piti ügy miatt akarsz szülőt váltani, hogy nevetnem kell.

Brühühü anyuci nem hagy gépezni és nem ad zsebpénzt, komolyan mintha egy 10 évessel beszélnék.

2015. júl. 29. 21:18
 8/13 anonim ***** válasza:
Az, hogy a szüleid miért váltak el, valószínűleg nem ennyire fekete-fehér, amúgy meg gyönyörű egy gyerek vagy, hogy mások zsebében kutakodsz. 60 ezer forint 4 gyerekre nem egy akkora összeg, fejenként 15 ezer. Ha te elmész apádhoz lakni, ennyivel kevesebbet kap anyád, a többi juttatás jár neki tovább, sztem ennél többe kerülsz havi szinten. Ráadásul 3 év múlva, ha nem tanulsz tovább, ez se jár. Ha neked ez a legnagyobb bajod anyáddal, hogy értelmes időtöltésre igyekszik nevelni és 60 éves pasija van, menj nyugodtan apádhoz, azt is mondd el a gyámügyön, miért teszed ezt. Nem fognak sajnálni, sem a válladat veregetni, ezt megmondom előre.
2015. júl. 29. 21:18
 9/13 anonim ***** válasza:
57%
ja és megjegyzem mindig a másik szülő a jófej,de ha hozzákerülsz ő is elkezd nevelni, magyarán szülő lesz és nem haver
2015. júl. 29. 21:20
 10/13 anonim válasza:

Azért mennél apukádhoz, mert ő alig van otthon ,így gépezhetnél akkor amikor csak akarnál, de a lelkiimereted azt súgja, hogy lehet, hogy anyukád megbántódna.

Nos,Én megbántódnék, mert azt làtnám, hogy a fiam, akit szültem,felneveltem ok nélkül elmegy, már nem kellek neki,mint anya, mert tud magának csinálni reggelit,ki tudja venni a hűtőből a kaját és unja a képem meg a szabályaimat.

2 órát hagy gépezni, azért mert így látja jónak, nem azért mert nem szeret, és gondolom, ha több pénze lenne akkor könnyebben adna pénzt mozira is.

Az életben nem mindig az az út jó,ami könnyebben járható.

2015. júl. 29. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!