Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek egyes szülők...

Szerintetek egyes szülők miért nem bírnak ki pár órát a gyerekeik nélkül?

Figyelt kérdés

10 éves érettségi találkozó volt. Én furcsának találtam, hogy páran kisgyerekkel, csecsemővel jöttek. Szerintem ilyen alkalomra nem illik vinni a párunkat sem. Persze ezek az anyák úgy viselkedtek, mintha olyan hatalmas nagy teljesítmény lenne a gyerekszülés. Olyan volt az egész, mint valami babazsúr. Mindig sírt valamelyik, alig lehetett beszélni pár szót a másikkal. Volt amelyik nem ment be a wc-be, hanem ott az asztal mellett a széken pelenkázta át, miközben sokan még ettek. És persze az ő gyereke a legügyesebb, mert ő rakta tele a legjobban a pelenkát... Tényleg nem értem miért nem lehet otthon hagyni a kisgyereket az apjával. Vagy a nagyszülőkkel. Ha valaki anya lesz, akkor megszűnik minden más a gyereken kívül? Mert ezekkel másról nem lehetett beszélgetni. És mèg én voltam a bunkó, mert beszóltam hogy ''nem gyereknapra készültem''.

Én is szeretnék pár éven belül babát, de most megijedtem. Mindenki ilyen lesz szülés után? Sajnos a baráti körömben is ezt tapasztaltam. Onnantól kezdve semmi más nem létezett, csak a baba. Van itt olyan, akinek megmaradt a normális élete is amellett, hogy gyereke lett?

2015. júl. 25. 22:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
95%

Anyámék egy olyan osztálytalálkozót szerveztek, ahol mindenki elhozhatta a gyerekét, amikor a gyerekek többsége 10-15 éves volt - mondván, hogy addigra már úgyis többször hallottak egymás gyerekeiről, legalább egyszer lássák is, és még abban a korban voltak, amikor "össze lehetett ereszteni" őket pár órára és jól elvoltak egymással, amíg a szülők beszélgettek és egyáltalán volt még kedvük eljönni.

Ezt nem tartottam rossz dolognak, engem is elvitt anyám, és nekem is érdekes volt látni azokat, akiket anyám rendszeresen felemleget sztorizgatás közben.

Különben messzemenően egyetértek veled: megértem, persze, ha valaki azért viszi magával a gyereket egy "felnőtt" programra, mert nem tudja kire bízni, de a "csak ő létezik" típusú emberekkel én sem tudok együtt érezni.

2015. júl. 26. 09:15
 12/17 anonim ***** válasza:
91%

Én sem szeretem az olyan anyukákat, akikre szó szerint rá van gyógyulva a gyerek, és nélküle egy tapodtat se sehova. Én 2 ilyen esetet is átéltem, az egyik a nővérem diplomaosztója volt, a másik egy esküvő. Mind a két helyen szinkronban visítottak a babák, szó szerint néha semmit sem lehetett hallani.

Azért egy esküvőre elvinni a gyereket, hogy még ott is körülötte forogjon a világ, és ne a házasulandó pár körül, az már szerintem iszonyatosan pofátlanság. Ha valaki nem képes a gyereke nélkül kimozdulni, az maradjon otthon. Van a gyereknek apja is, nagyszülei is, rájuk is lehet bízni a babát. Vagy fogadni bébiszittert arra a pár órára, vagy ha végképp nem megoldható, akkor például én sem mennék.

Anyum is megmondta, hogy a gyerek nem egy tárgy, amivel dicsekedni lehet, és nem is agár, hogy versenyeztessék, hogy ki az ügyesebb, ki kakilt többet stb. Szóval a kérdezőnek van igaza. Aki nem tud a gyereke nélkül meglenni pár órát, az maradjon otthon. Az ilyen dolgokat, mint az érettségi találkozó, esküvő, stb a gyerek úgysem élvezi, és csak nyűgös lesz, sírni és hisztizni fog, ez pedig a többi ember szórakozását teszi tönkre.

2015. júl. 26. 09:33
 13/17 anonim ***** válasza:
95%

Ez meg a másik dolog, többször hallottam már ezt:

Hol a gyerek?

Az apjával,

RÁ MERTED BÍZNI??

Komolyan aki ilyet kérdez, az normális egyáltalán? Minek házasodnak meg az ilyenek, ha ilyen szinten nem bíznak a párjukban, és még a saját gyerekükre sem vigyázhat az a szerencsétlen férfi soha, mert az anyuka "nem meri" rábízni a gyereket? Az ilyenek szoktak aztán később rinyálni és hisztizni, hogy az apuka milyen tahó és nemtörődöm, hogy nem foglalkozik a gyerekkel. Kérdem én, hogyan vagy mikor foglalkozna, ha a drágalátos anyuka még "rábízni sem meri" a KÖZÖS gyereküket? Nem értem az ilyeneket.

Se érettségi találkozóra, se esküvőre, se semmi ilyesmire nem való kisgyerek. Nem azért, mert mindenki "gyerekellenes", de ezeket a kisbaba úgysem élvezi, úgysem érti, és csak sírni fog, meg haza akarna menni. Csak a többi ember szórakozását, ünnepét teszik tönkre az ilyen anyukák. Ismerősöm is volt terhes, kisbabája van, de ő is megmondta, hogy esze ágába sem lenne azt elvárni, hogy mindenki élete csak a gyereke körül forogjon, és nem is vinné el ilyen helyekre.

Normális anyuka nem hurcolássza állandóan mindenhová magával a gyerekét, mintha össze lennének nőve.

2015. júl. 26. 09:45
 14/17 anonim ***** válasza:
89%
Látom jöttek lepontozni a szuperanyukák, akikre rá van nőve a gyerek, és milyen csúnyák vagyunk, hogy nem örülünk neki, hogy valamelyik anyuka tüncimünci babócamanócája zavarja az esküvőt, diplomaosztót, érettségi találkozót, és egyebet.
2015. júl. 26. 16:30
 15/17 anonim ***** válasza:
81%
Aszti, nálunk a 10 évesen meg pont az volt hogy előtte emailben az anyukák lezsírozták hogy gyerekek nélkül legyen mert nem lehet minőségi időt eltölteni úgy hogy az egyik kezével pelenkázni kell, a másikkal meg megpróbálja összeszedni a két nagyobbat. Szerintem anyaként is tudni kell a magánéletre törekedni, oké szimbiózis ide meg oda, de pont ezért kap egy csomó nő GYES-szindrómát mert ül a 4 fal közt és csak a gyerek az egyetlen értelmes elfoglaltsága. Én egy többgyerekes családnál voltam babyszitter, és a 2. és 3. gyerekre már 5 napos kortól vigyáztam. Eleinte csak 2-3 órát ami 2 szoptatás közt volt, aztán egyre többet és nagyon csíptem az anyukát hogy ilyen vagány. Tökjó anyuka lett, elvégzett egy dúlaképzőt, egészséges a viszonya a ma már 15, 9 és 6 éves gyerekeivel. Szerintem oszt találkozót és minden hasonló alkalmat úgy érdemes szervezni, hogy gyerekek nélkül, máshogy nem lesz érdemben ott az, aki gyerekkel megy. Ha nagyon picike babája van akkor meg nyilván sajnos ő kimarad.
2015. júl. 26. 18:18
 16/17 anonim ***** válasza:
85%
Vannak nők akiknek a gyerekszülés jelenti az önmegvalósítást, és annak felnevelése a karriert.
2015. júl. 27. 00:38
 17/17 anonim ***** válasza:
81%

16-os nagyon igazad van. És szerintem pont ezekből az anyákból lesznek az olyan anyák/anyósok akik a 30 éves gyerek életében is Oscar díjas főszerepet szeretnének, megy a meny-pocskondiázás vagy az elbizonytalanítás hogy kislányom, te még olyan fiatal vagy, majd én megmondom hogy kell... És aztán amikor tényleg lejár az anya-karrier, akkor majd jön az unatkozom, nincs semmi programom, szüljetek nekem unokát, unokázni akarok, miért nem költözhetek oda hogy vigyázzak az unokára stb.

Szerintem a jó anya az tud függetlenedni a gyerekétől amikor az 3 éves is meg amikor 18 vagy épp 35.

2015. júl. 27. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!