Lenne okom aggódni a lányom miatt?
26 éves, a párja 40.
Jövőre esküvőt terveznek.
A húgom riogat mindig, hogy a leendő unokáimnak csak "papája" lesz, és a korkülönbség néhány év múlva úgyis választóvonal lesz köztük.
Tényleg aggaszt, h 10 év múlva a lányom 36, a párja 50 éves lesz! És a kb. akkor néhány éves gyerekeknek tényleg a papájuk lenne inkább...
Talán a lányomnak "apakomplexusa" van? (egyedül neveltem)
Előre is köszönöm a válaszokat!
N/49
Én elsősorban nem a gyerekek miatt aggódnék, az nem kortól függ, mennyire jó az apa-gyermek kapcsolat.
Inkább a lányom miatt. Az ilyen kapcsolatok pont ahogy mondod, 10 éves távlatokban mennek tönkre, amikor az idősebb fél tényleg "megöregszik", már nem olyan aktív, nincs kedve semmihez, inkább pihenne, stb., a másik meg még nagyon fiatal, életvidám.
Szerintem nem lehet egy sémára ráhúzni. Lehet működni fog, lehet nem. De ugyanez lenne egy korban hozzá illőbbel is.
Szüleim között ennél több a korkülönbség, sose éreztem apámat hú, de öregnek. Mondjuk fiatalos típus, fiatalabbnak hiszi mindenki. Nem mondom, hogy idilli, filmes boldogságban élnek, de lassan 30 éve házasok - ennyi idő alatt viszont minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek is.
Szóval azért kár túlaggódni, elsülhet jól is akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!