Napokban múlt másfél éves lányom így beszél, van aggódni valóm?
Tudom, hogy egyéne válogatja, ki mikor szólal meg, azt olvastam vaalhol, hogy a lányok előbb kezdenek el beszélni. Máshol meg azt, hogy az utóbbi években ez megfordult és most a fiúk kezdenek el előbb beszélni.
A lányom már egy jó ideje mondja a szokásos szavakat, mama, apa, stb. kakaó.
azoban az új szavakat rendre leutánozza, de nem jól,
tehát, hogy virág - jijá, levél - jeje, teve - jeje
tehát a betüket ég nem nagyon tudja ejteni.
Az lenne a kérdésem, hogy ebben a korban ez normális?
ki fog ez alakulni gondolom előbb-utóbb. Csak anyukám egyik nap utalt arra, hogy a megszólalás után nem szoktak ennyi idegi halandzsázni. (hosszú az idő? 15 hósan szólalt meg)
most erre nem tudok mit lépni, már akkor már 3 hónapja nem alakult ki neki a betűkészlete, ha értitek.
Szerinteket?
Köszönöm szépen!!
Lelkem mélyén tudtamé én ezt!!
A mi kislányunk 16 hós a "te" szón kívül nem mond semmit sem. Hümmög, mutogat, mondja "maamaamamm" (itt próbáljuk ebbő kihozni a "mama" szót, de még nem sikerült) vagy ha valamit szeretne nyögéssel válaszol pl. kérdezzük "kérsz vizet?", ha igen nyögéssel vagy hümmögéssel válaszol. Szóval kommunikál.
Szerintem sincs gond a lányoddal.
Az ikreim 21 hónaposak múltak.
Ana az anya.
Néha apa, de ez ritkábban.
Hello Kitty az Titti
A hinta pápü
A repülő pöpe.
Úgyhogy ne aggódj:-)
Ja, és ennyi a szókészletük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!