Most kérdés, milyen korú gyerekről beszélünk. Egy 4-5 évesnél akár lehet még törvényszerű is, hogy próbálgatja magát, mit hisznek el a szülei, gazdag a fantáziája...
Idősebb korban bizalomhiány. Én korán megtanultam tudatosan hazudni a szüleimnek, mert rájöttem, hogy az őszinteséget sem értékelik, és ugyanúgy megvernek és ugyanolyan szinten oridbálnak velem, mintha nem szólok nekik vagy kiszínezem a sztorit, esetleg hazudok, és úgy derül ki. Szóval a hazugságnál még megvolt rá az esély, hogy nem lesz balhé abból, ha vmit nem az ő kényük-kedvük szerint csináltam (pl. egyedül nem akartak volna elengedni moziba, mert szerintük ciki, meg órákig b.tattak volna azzal, hogy biztos azért nem sikerült találnom vkit, aki elmenne velem, mert antiszociális hülye p. vagyok, pedig csak épp nekem nem volt olyan haverom, akit érdekelt volna az adott film, így azt mondtam, XY-nal megyek... szóval ilyen mértékű dolgokra is tessék gondolni, nem arra, hogy drogoztam volna vagy buktam volna vagy ilyesmi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!