Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lehet az oka, ha egy...

Mi lehet az oka, ha egy gyerek sokszor hazudik?

Figyelt kérdés

2015. júl. 22. 10:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
64%

Most kérdés, milyen korú gyerekről beszélünk. Egy 4-5 évesnél akár lehet még törvényszerű is, hogy próbálgatja magát, mit hisznek el a szülei, gazdag a fantáziája...

Idősebb korban bizalomhiány. Én korán megtanultam tudatosan hazudni a szüleimnek, mert rájöttem, hogy az őszinteséget sem értékelik, és ugyanúgy megvernek és ugyanolyan szinten oridbálnak velem, mintha nem szólok nekik vagy kiszínezem a sztorit, esetleg hazudok, és úgy derül ki. Szóval a hazugságnál még megvolt rá az esély, hogy nem lesz balhé abból, ha vmit nem az ő kényük-kedvük szerint csináltam (pl. egyedül nem akartak volna elengedni moziba, mert szerintük ciki, meg órákig b.tattak volna azzal, hogy biztos azért nem sikerült találnom vkit, aki elmenne velem, mert antiszociális hülye p. vagyok, pedig csak épp nekem nem volt olyan haverom, akit érdekelt volna az adott film, így azt mondtam, XY-nal megyek... szóval ilyen mértékű dolgokra is tessék gondolni, nem arra, hogy drogoztam volna vagy buktam volna vagy ilyesmi).

2015. júl. 22. 14:54
 12/16 anonim ***** válasza:
90%
A szülő és a környezet is lehet oka. A szülő akkor ha büntetéssel nevel.
2015. júl. 22. 15:58
 13/16 anonim ***** válasza:
Én 30 évesen azért hazudok, vagy az esetek többségében inkább információvisszatartást és ködösítést alkalmazok. Engem sajnos állandóan faggat az anyukám mindenről, mert egyedül van, nincs semmi értelms elfoglaltsága, és mindenre kíváncsi. Viszont gyerekkoromtól megtanultam hogy nem szabad bizalmamba fogadni, mert visszaél vele. Pl elmond ismerősöknek olyan infókat rólam, ami nekem már túl intim (mivel üres az élete csak az én és tesóim élete marad központi témaként ha arról kérdezik hogy van) ráadásul ha megkértem vagy szóltam hogy nekem ez fáj, hogy másoknak is elmondja, teljesen értetlenül kérdezgette hogy miért, már azt se szabad tudni másoknak, hogy... (pl milyen műtétem volt, mennyi a fizetésem, vane udvarló..) Lehet h ezek nem olyan hétpecsétes titkok de pl 14 évesen nagyon tudott bántani a dolog és mivel ő nem változott, ez megmaradt bennem hogy neki tiszta lapnak kell lennem, soha ne áruljak el semmi fontosat magamról.
2015. júl. 22. 16:01
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Bűnözőnek készül. vagy csak pszichopata. Szülei nem nevelték meg. ennyi
2015. júl. 22. 16:58
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Én kamaszkoromban kezdtem a hazudozást, de ennek az volt az oka, hogy sose hallgattak végig, vagy az volt, amit ők akartak, vagy verés, vagy megalázás. Így sokkal könnyebb volt túlélni.
2015. júl. 22. 17:11
 16/16 anonim ***** válasza:
Sok dologtól függhet.Eltanulhatja az iskolában is, de az is lehet az oka hogy túl szigorúak a szülők.Hány éves a gyerek? Ha még fiatal akkor lehet hogy kinövi majd, éreztetni kell vele hogy ez nem helyes.
2015. júl. 26. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!