Miért olyan nehéz megérteni, hogy attól hogy valaki elmúlt 18, még nem csinálhat akármit?
A barátaim igen furcsán néznek rám, mikor elhívnak valahova és megmondom, hogy oké csak megkérdezem a szüleim. mert hogy már 20 éves vagyok, oda megyek ahova akarok. persze, nekem se kötelességem azt csinálni amit mondanak, ahogy nekik se kötelességük támogatni az egyetem mellett. főleg hogy anyukám max izgulna értem, de soha nem tudnék neki akkora csalódást okozni, hogy elforduljon tőlem, de apámból bármikor kinézem hogy azt mondja, hogy innentől csináljak, amit akarok, nem fizet semmit...
persze ennek ellenére 90%ban elmegyek oda, ahova akarok, de ha más családi progi van, akkor oda kell menni, még ha nincs is kedvem... + nem örülnének ha este elmennék és reggel 11re kerülnék haza, ezért általában legeslegkésőbb hajnal 4re igyekszek hazajutni de még azért is beszólnak :D (kivéve ha ottalvós dologról van szó de arról meg előre tudnak)
Az ilyen fiataloknál vagy sose voltak szabályok vagy a szüleik leszarták őket. Engem középsuliban még keményen fogtak (sötétedésig érjek haza, 9-ig csak úgy mehetek ha valaki értem jön, stb.), egyetemre kerülve megbeszéltük, hogy felnőtt vagyok, saját döntéseket hozhatok, hozok, ők támogatnak, mert jelenleg az a munkám, hogy tanuljak, alapozzam a jövőm, de mivel otthon lakom és az együttélés alapvető szabályai közé tartozik, hogy szólunk a másiknak, hogy merre járunk, mert törődünk a másikkal és így nem jön a meglepetés se, hogy 1 hét után a rendőrség kopogtat az ajtón, hogy találtak egy pár napos hullát, nem tűnt el innen valaki? Vagy 1 hét után tűnik fel, hogy mintha nem láttak volna... Tehát nem engedélyt kértem olyankor mikor mentem, mint gyerekként hanem helyzetjelentettem, hogy mennék ide-oda, kb eddig és néha megkérdezték, hogy kivel én pedig válaszoltam, mert nem volt vaj a fülem mögött. És ha nem esett egybe valamivel, akkor csak jó szórakozást kívántak. Ha igen, akkor vagy lemondtam a programot vagy szervezkedésbe kezdtünk, pl kiment a fejemből, hogy tesómat vinni kell egy versenyre, mert anyuék sokáig dolgoznak és nem tudják megoldani, akkor esetleg megkérdezték az osztálytársának szüleit, aki szintén ment versenyre, hogy tesómat is eltudnák-e vinni ha pl olyan programom lett volna, amit nem szívesen mondtam volna le. Tehát rugalmasak voltak. Emiatt sose éreztem tehernek vagy kényszernek a helyzetjelentést.
Pl. barátom most emiatt néha totál hülyének néz, hogy miért kérdezem meg, hogy neki is megfelel-e, hogy elugrok a barátnőkkel valamelyik hétvége este dumcsizni. Nagykislány vagyok és nem vagyok hozzá ragadva és menjek nyugodtan. Még nem teljesen sikerült egyeztetnünk, hogy nem engedélyt kérek hanem mennék és ő tervezett-e mást, amiről nem tudok vagy amire nem emlékszek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!