Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ki lehet bírni így még 3 évet?

Ki lehet bírni így még 3 évet?

Figyelt kérdés

Anyukámmal szinte minden nap veszekedünk. Olykor a semmiért. Mindent a fejemhez vág. Olyanokat mond, hogy ha tudta volna hogy ilyen leszek nem nevelt volna, költözzek apámhoz, stb. Mintha direkt akarna sérteni. A hátuk mögött lehordja a bátyámat (akit imádok) és a számomra fontos személyeket azért hogy engem bántson...

Én ilyenkor általában hallgatok és ülök és bámulom a földet és karmolom a kezem....nem veszi észre.

Félek hogy az ital sem tesz neki jót, félek hogy kilép a munkahelyéről... És ha kibírom a 3 évet, nem tudom mi lesz a húgommal. Nem hagyhatom magára...

Gyakran volt hogy vagdostam a bokámat a karomat...néha úgy érzem igaza van anyámnak és nem kellett volna megszülessek.

Nem merem megölni magam mert fájdalmat okoznék a testvéreimnek és a húgom is egyedül maradna anyámmal amitől ő is kikészülne és ezt nem akarom...

Mit tegyek?

15/L

2015. júl. 20. 23:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
30%
Bírd ki ezt az időszakot, ahogy látom nem igazán tudnál anyukáddal értelmesen beszélgetni erről. Azt hiszem 16 évesen már lehet dolgozni, nyáron mindenképp szerezz állást, akármilyen (Burger King, Meki, Tesco..) fogadd el és gyűjtögess pénzt. Ne tegyen tönkre az anyukád, inkább sz@rd le, már bocsánat. :) A félretett pénzedből meg el tudsz majd költözni 18 évesen, ha ügyes vagy. A húgodnak meg legyél ott mindig lelkiekben, legyen kire támaszkodnia.
2015. júl. 20. 23:53
 2/12 anonim ***** válasza:
89%

Becsszo nem trollkodok, de mire jo a vagdosas?

Azt megertem, ha valaki atvag egy arteriat, es ongyikos lesz, de a karcolgatas (ongyilkossagi szandek nelkul) mire jo?

2015. júl. 21. 00:00
 3/12 piriiiii ***** válasza:
69%

Az én kapcsolatom is borzalmas az anyámmal sajnos, viszont néha nem árt, ha az ő helyébe képzeled magadat az anyádnak, úgy sokkal másabb. Csak próbáld meg. Neki sem biztos, hogy könnyű... sőt, biztos nem könnyű, hiszen, ahogy kitűnt, 3 gyereket nevel apa nélkül.

Egyébként pedig van szád. Ne hallgass ülve, földet bámulva, hanem állj ki magadért és a testvéreidért!

2015. júl. 21. 00:01
 4/12 anonim ***** válasza:
18%

Nyugodtan írhatsz privátot ha kell valaki aki meghallgat.

14/f :)

2015. júl. 21. 00:04
 5/12 A kérdező kommentje:

1-es köszönöm a választ:)

2-es...tiszta szívből kívánom, hogy soha ne legyél olyan helyzetben mint én. Mert ez a tehetetlenség érzet, ez a kétségbeesés és kilátástalanság...úgy érzem beleroppanok...azért vágom meg magam ...mert tehetetlen vagyok. Nem tudom elmagyarázni

3-as. Én megpróbáltam beleképzelni magam a helyzetébe de ő nem itt rontotta el, hanem évekkel ezelőtt.

Azért hallgatok mert félek hogy mégrosszabbat mond.

2015. júl. 21. 00:09
 6/12 anonim ***** válasza:
24%
Az a 3 ev az 3+ ev. Mert ki tudja, lesz-e megelhetesi forrasod ha vegeztel a gimnaziumban?
2015. júl. 21. 07:57
 7/12 A kérdező kommentje:
Ha befejezem az iskolát akkor nagymamához fogok költözni. Onnan járok dolgozni majd. Legalábbis ez a tervem...
2015. júl. 21. 09:30
 8/12 anonim ***** válasza:

2. válaszoló

Amikor a feszültség gyűlik benned, lelki fájdalmaid vannak, ilyenkor fizikailag próbálsz magadnak fájdalmat okozni, hogy eltereld a belső problémákról a figyelmed. Nálam régen eleinte csak kicsit működött ez, aztán később egyre hatásosabb volt, szinte függő lettem, nem kívánom ezeket senkinek, nagyon nehéz ebből kimászni.

Kérdező, remélem, bejön az, amit terveztél az életben.

2015. júl. 21. 09:40
 9/12 anonim ***** válasza:

2-es!

én épp tini voltam az emo-korszak virágzásakor, szóval ezer oldalról hallottam, hogy vagdosni magad baromság, amivel évekig full egyet is értettem, hasonlóan fel se tudtam fogni, hogy mi az isten lehet ebben a jó. aztán pár éve észre se vettem, úgy süllyedtem bele a depresszióba (úgy, hogy közbenm mentális betegségekkel foglalkozom..), rengeteget szorongtam, és egyszer csak azt vettem észre, hogy mikor már nem tudok mit kezdeni a feszültséggel magamban, rendszeresen, önkéntelenül elkezdem karmolni a combom a fájdalom miatt. mikor ez tudatosult bennem, akkor döntöttem úgy, hogy segítséget kérek, de ez a karmolós szokás extrém stresszhelyzetben megmaradt. a vagdosásnak is ugyanez áll a hátterében. szóval kérlek titeket, akitől ezt halljátok, ne ba szogatni kezdjétek, hanem figyeljetek oda rá.

kérdező! édesapád hol van ebben a történteben?

2015. júl. 21. 10:04
 10/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kerdezo, #8, #9, koszonom a valaszaitokat. Igy mar vilagosabb. Kb. olyasmi lehet, mint amikor az ember tehetetlen duheben okollel beleut a falba.

2015. júl. 21. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!