Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyre rosszabbodik a helyzet,...

Egyre rosszabbodik a helyzet, de szüleimet szinte nem is érdekli. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Gondolom több ember is átesett hasonló dolgokon(főleg az ilyen emberek segítségét várom), de az én helyzetemben senki segítségét nem várhatom a barátnőmén kívül. Nagyon rosszul esik, hogy szüleim ilyen félvállról veszik. A kapcsolatunk sosem volt a legjobb, de azért ennél többet vártam tőlük.

Tehát tavaly kerültem középiskolába(fiúiskolába járok), plusz kollégiumba mentem a szüleimmel való rossz kapcsolatom miatt. Az első pár hónapban senkinek sem volt velem semmi baja, voltak akikkel jóban voltam egészen egy bizonyos pontig. Gyakorlatilag a semmiért kezdtek el belémkötni. Ezt is egy bizonyos osztálytársam kezdte el, aki tipikusan az a "gazdag vagyok, te meg semmi" típus, a többiek pedig mentek utána. Eleinte nem nagyon foglalkoztam vele, gondoltam úgyis abbahagyják. Egy idő után kezdett elegem lenni belőle, visszaszóltam, és megvertek. Szüleimnek beszéltem erről, de csak engem hibáztatni tudtak, hogy minek kellett visszaszólni, miért nem tudom magam megvédeni(5 ember ellen?). Ez a dolog nem egyszer történt meg, és egyik tanárom sem tud róla, idézem, "ha szólsz valakinek csak még rosszabb lesz". A kollégiumban is folytatódott, ezúttal a a felsőbb évesek részéről, akik most lesznek végzősök. Nem egyszer kellett arra kelnem hogy hideg vízzel öntöttek le, vagy nekem kellett ezt meg azt kitakarítanom nekik.

Gyakorlatilag teljesen magamba zuhantam, majdnem hogy depressziós lettem, az osztálytársaim közül akikkel jóban lettem ellenem fordultak, barátnőmnek tudok csak mindent elmondani. Volt amikor ő is jött hogy beszéljen a szüleimmel, de ők csak annyit mondtak, hogy akkor menjünk a rendőrségre, ők úgysem tudnak mit tenni.

Amikor vége lett a sulinak, mintha egy kő esett le a szívemről. A nyarat a barátnőmmél töltöm többnyire, mert szüleim annyira de annyira bele vannak mélyülve a munkába..

Az elmúlt 1 hétben az a bizonyos osztálytársam plusz még másik 2 ember elkezdett nekem fb-n írogatni mindenféle sértő dolgot, sőt még arra is rá akartak venni, hogy cigizzek. Sosem írtam nekik vissza, de nem hagyják abba.

Történtek még egyéb dolgok, akit érdekel, annak elmesélhetem üzenetben. Amúgyis rövidre akartam fogni ezt az egészet.

Mostanra már alvászavaraim is vannak, szinte mindig étvágytalan vagyok és már most félek az elkövetkezendő 3 évtől.

Szeretnék ebből az egészből kiutat találni. Nem tudom ilyenkor kihez fordulhatnék, de közben szeretnék újra a régi is lenni.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2015. júl. 18. 02:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
A koliban szerintem jövőre ez csillapodni fog, egyik haverom mesélte náluk mindig préda az "új hús"
2015. júl. 18. 10:59
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

sétálj be a rendőrségre és tegyél feljelentést!

ha legközelebb is megvernek, akkor azonnal hívj rendőrt!

2015. júl. 18. 15:40
 13/14 anonim válasza:
Én azt ajánlom szerez be valami önvédelmi fegyvert akkor már nem fognak ugatni.
2015. júl. 18. 20:17
 14/14 anonim ***** válasza:

Az internetes rágalmazás már bizonyíték, akár a tanároknak, akár a rendőrségen. Utólag sajnos nem tudsz látleletet vetetni, de az ügyben (ha komolyan veszik, és tényleg foglalkoznak a dologgal) egy pszichológus véleménye is sokat dob (alvászavar, szorongás, stb, ezek nem egészségesek).

Szüleid hozzáállása no comment.

Tanár, koleszos nevelőtanár, ofő, igazgató, rendőrség. Járd végig a létrát. Valaki segíteni fog.

2015. júl. 20. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!