Elég kacifántos a helyzet. Ilyenkor mit lehet tenni?
Sziasztok!
Elmesélném az én kis történetem,és kérdezném,hogy mit lehet tenni ilyen esetben,hogyan lehet lépni a normális élet felé?
Adott a családom,van egy 13 és egy 17 éves öcsém és én 23 évesen,meg anya apa.
Először is az én helyzetemet mondanám el.Én már nem tanulok,de van egy szakmám,és sajnos mint sok fiatal én is megtapasztalom a munkanélküliséget.Már 2 éve keresem a munkát hellyel közzel voltak is munkáim,de nem tartottak sokáig.A szakmámban nem tudok elhelyezkedni ugyanis pont egy olyan szakma,hogy mindenhol kérik a több éves gyakorlatot amit nem lehet szerezni hogy ha sehova nem vesznek fel. Fizikai adottságom kb annyi hogy 49 kg vagyok 175 cm elég sovány,nehéz fizikai munkát nem bírom. Szóval munkát nem nagyon találok,de ugye ott az iszákos apám aki állandóan iszik és terrorba tartja a családot. Most azzal fenyegetőzik,hogy napokon belül kitesz a lakásból.Már kétszer elköltöztem de sajnos vissza kellett költöznöm. Ugye ami alap dolog itt hogy megy az éheztetés,a folytonos terror,a mindennapi veszekedés,ordibálás,törés zúzás alkalmanként verés. Már ott tartok,hogy a házi orvosom kirendelt pszichológushoz ugyanis pánikrohamaim és szorongásaim vannak és mindig görcsben áll a gyomrom,idegileg kivagyok és ez nem csak rám jellemző hanem a két öcsémre és anyámra is. Kitérek anyumra,ő azért nem hagyja ott apám mert fél tőle,nem mer lépni,fél a változástól,kezd begolyózni. Az idősebb öcsém és apám között volt egy konfliktus tavaly októberben,apám megverte kutya lánccal,öcsém feljelentette a rendőrségen meg volt gyámügyes ügy,de a helyzet nem változott. Az ügy még nincs lezárva "folyamatban" ami hihetetlen,hogy így működik,mert gyerekek veszélyeztetése az mindennapos,de szarnak rá. Szóval kérdem én,hogy mit lehet tenni? Én nem vagyok hirtelen haragú,de ha itt elkezdi fater pakolni a cuccaim akkor érzem,hogy abból baj lesz mert nem fogom hagyni magam,ha kell önvédelemből magamhoz ragadok valami tárgyat,de most egy rendőrségi ügyre sincs szükségem. Az a lelki terror nekem most elég ami van. Ja az éheztetésről még annyit,hogy konyha bezárva csak akkor lehet enni,ha apám engedi. És ugye folyamat mondogatja nekem,hogy takarodjak dolgozni meg ha itt lakok akkor fizessek,de még ha sikerülne munkát is találnom akkor is inkább megpattannék mint,hogy ide fizessek,mert már fizettem mikor volt munkám,de a helyzet az ugyan az volt mint most.
Bocs,ha kicsit összeszedetlen,de eléggé fel vagyok zaklatva. Szóval volt már valaki hasonló helyzetben,ki hogyan cselekedni,vagy tényleg mit lehet ilyenkor tenni?
Köszönöm
Hárman vagytok fiúk? S egy ember négyet képes terrorban tartani?
Legközelebb úgy elverném ha apám ha nem, hogy meggondolná mikor ér hozzám mégegyszer.
Ez nem élet. Hívjatok rendőrséget, gyámügyet, mindent kövess el, mondom, én simán elverném mint a lovat.
Nem írtad le, milyen szakmád van. Nyelvtudásod van? Anyukád dolgozik?
Ha beszélsz angolul vagy németül, akkor menj el valahová pénztárosnak, felszolgálónak, takarítónak, ezeket mindig keresnek, csak be kell adni önéletrajzot minden hotelba, hipermarketbe, étterembe. Mindent az utolsó fillérig félreteszel, aztán ha lesz kb. 400 000Ft-od, kijöhetsz nyugatra. Valószínűleg itt is takarítóként vagy felszolgálóként fogod kezdeni, de legalább apádtól megszabadulsz. Később pedig esetleg a családod többi tagja is kiköltözhet utánad, gondolom, ők se szívesen maradnának az apád mellett.
Részben megértem a problémád, az én apám is ivot végül börtönbe került (súlyos testi sertés miatt). Anyám gyenge (volt), nem tudta elhagyni, így szenvedett évekig a család, van két húgom.
Én ahogy befejeztem az iskolát elköltöztem albérletbe, egy szobát bérelte és egy gyorsétteremben dolgoztam (szinte csak az albérletre volt elég a fizetésem). Közben kerestem azért munkát a szakmámban is és két keserves év után találtam is.
Szerintem olyan nincs, hogy nem találsz munkát, nekem néha 2-3 is volt szórólapot osztogattam, közvélemény kutatással is foglalkoztam, fesztiválokon voltam kisegítő, kert építő ....... Munka van, csak nem éppen mindig a kedvünkre való.
Tényleg, gondolj bele: négyen vagytok, és egy tart sakkban titeket.
Beszéljétek meg, hogy a továbbiakban mit kéne KÖZÖSEN lépnetek vele szemben. Ez lenne a legjobb.
Ha így nem működik, menj el, és semmiképpen ne menj többet vissza.
Aki akar talál munkát...lehet szidni az országot, de a te esetedben felesleges. Én őszinten mondom hogy nem sajnallak a helyzetedert . Ha anyad is ennyire hülye hogy ezt tűri és te is ennyire életképtelen vagy, megerdemled . És nem a gyámügytől kell segítséget kérni.
14évesen költöztem el otthonról, azóta elvégeztem az iskolát ÖNERŐBŐL , és dolgoztam 45kg os lanykent gyárban...nem nyavajogtam , hogy a fizikai melot nem bírom..
Nem kell hátba vereget engem sem, de neked sem sajnaltatni magad , hanem indulj meg. Az életben ettől nagyobb pofonok várnak még rád
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!