Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti támogatnátok a 20...

Szülők, ti támogatnátok a 20 éves gyereketeket?

Figyelt kérdés

Támogatnátok az érettségizett, 20 éves gyereketeket, ha pl. egy kétéves OKJ-t még el szeretne végezni?

Támogatás alatt itt a bérletet, ételt értem leginkább. Tehát a saját szórakozását nem.

Vagy hogyan állnátok hozzá?

2015. júl. 16. 21:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
92%
Természetesen, ez nem is kérdés. Bár én eleve azzal a tudattal vállalok gyereket, hogy a továbbtanulásában nagy valószínűséggel igényli majd a támogatásunkat. A mai világban ez alapvető. Nem akarom, hogy gyárban robotoljon élete végéig...
2015. júl. 16. 22:35
 12/17 anonim ***** válasza:
90%

Támogatnám. Természetesen. Hiszen tanulni akar...

Én is végeztem okj-t igaz, munka mellett, és el tudtam végezni úgy is. (minden szombaton egy éven át).

2015. júl. 16. 22:44
 13/17 anonim ***** válasza:
89%
Ha megtehetném, és látom, hogy érdekli a "szak', akkor igen, minden további nélkül.
2015. júl. 16. 22:59
 14/17 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem ez normális szülő számára nem is lehet mérlegelés tárgya.
2015. júl. 16. 23:07
 15/17 anonim ***** válasza:
67%

Igen. Amikor megcsináltam, tudtam, mit vállalok. A gyereket el kell indítani az életben. Nem ő kérte, hogy megszülessen. Te csináltad a világra.

Bár erről a kétéves tutifrankó űberkirály okájéről azért elbeszélgetnék vele...

2015. júl. 17. 02:34
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Én 29 vagyok és egyetem alatt támogattak a szüleim, havi 20ezer Ft-tal, közben babyszitteltem napi 4-10 órát akár éjszakába menően ahogy vége lett az óráknak, tehát látták hogy nem csak tartom a markom. Illetve azt a pénzt is úgy kaptam h 14 éves koromtól csináltattak nekem OTP junior számlát, arra utalták koleszor korom óta a kolidíjjal együtt, így megtanultam bánni a pénzzel. Valahogy a készpénz gyorsabban fogy. Lehetne az egy közös megegyezés, hogy OKJ mellett kezdjen el dolgozni diákmunkát (pl ha bulizós típus a bulira ő keresse meg a pénzt), az oktatásba meg te szállsz be.
2015. júl. 17. 09:43
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

Igen, de csak akkor, ha OKJ mellett keres valami diákmunkát, gyakorlati helyet is, mert sokszor az OKJ csak heti pár nap vagy estin is végezhető. Szerintem sokkal könnyebb mint a gimnázium, én is most végzek egyet.

Ha a diákmunkán szerzett pénzt egy az egyben félreteszi jövendő költözése esetére, akkor továbbra is ugyanúgy eltartanám, mint gimnázium alatt, zsebpénzt is kapna akár, nem kéne a közösbe tennie semmit.

De ha azt látom hogy lébecol, bukdácsol és sulin kívül csak a bulizás meg alvás jöhet szóba, akkor nem kapna támogatást.

2015. júl. 17. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!