Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok arról, hogy az...

Mit gondoltok arról, hogy az anya a 16 éves fiát küldi el a gyógyszertárba, hogy kiváltsa a fogamzásgátlóját?

Figyelt kérdés
2015. júl. 15. 08:07
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
49%

Azt gondolom, hogy korábban is kellett volna fogamzásgátlót használnia, hiszen csak arra kell neki a gyerek, hogy lejárassa a patikusok előtt. Borzasztó, hogy ilyen emberek vannak a Földön, akik a saját gyereküket képesek megkérni arra, hogy segítsenek nekik egy ilyen apró, és egyáltalán nem intim dologban (intim lenne, ha vibrátorért küldené, de ha a fogamzásgátlót intimnek tekinti valaki, akkor mindenki intim dolog miatt megy a gyógyszertárba, akár aranyér kenőcsért, akár szívgyógyszerért megy).

És ha te vagy a fiú, mélységesen szégyelld el magad, hogy ilyet kérdeztél, ahelyett, hogy azóta már régen hazaértél volna egy doboz gyógyszerrel, amihez senkinek semmi köze. Ha nem a fiú vagy/nem a anya, akkor meg qrvára nem értem, hogy mi közöd van ehhez?

2015. júl. 15. 10:27
 32/42 anonim ***** válasza:
60%

Tökéletes bevezetése egy esetleges szexuális felvilágosításnak!!!!

Ezzel az anya megadja a lehetőséget a fiának, hogy esetleg még kérdezzen a témával kapcsolatban ezt-azt, és ne tudatlanul, vagy hiányos ismeretekkel felfegyverkezve vágjon neki az életnek!!!

2015. júl. 15. 10:35
 33/42 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem semmi különös nincsen benne. Tegye fel a kezét, aki fújja a fogamzásgátló márkákat és a dobozból megmondja, hogy az az. Maximum a hüvelygombára canestent kérni lenne ciki ha már a kamaszokból indulunk ki, illetve mivel ezt nem receptre kéri az ember hangosan el kell mondani a nevét, még a hátsó sorokban is hallani fogják ha kicsit rosszabbul hall a patikus. :)

Ha óvszerért vagy tamponért küldené azt még lehetne cikinek mondani. Óvszer vásárlásnál nekem is mindig égett a fejem, hogy most mindenki tudni fogja aki a sorban áll, hogy szexelni fogok. Tampont, betétet kamaszfiúnak megvenni szintén lehet ciki, ez nevelés kérdése is illetve habitus. De a kérdésben egy egyszerű gyógyszerről beszélünk, itt nem érzem jogosnak ezen bárki felhördüljön vagy szaranyázzon.

(az egyik hozzászólónak fogamzásgátlót CSAK receptre lehet kapni, nincs olyan, hogy valaki csak úgy vesz védekezéshez, illetve az óvszer a régi szabályozás szerint szexuális segédeszköz, ezért nem adták ki pl a tescoban 18 alattinak)

2015. júl. 15. 10:58
 34/42 anonim ***** válasza:
100%
Szexuális felvilágosítás? 16 évesen? Ha addigra nem tudja, ez mire jó, akkor már nagyon el vannak késve a szülei. Ha meg tudja, akkor mi a gond ezzel? Ez csak doboz, az ég szerelmére!
2015. júl. 15. 11:10
 35/42 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer olvastam pontokba szedve, hogy mi derül ki, ha egy férfi tampont vesz:

1. Mindenki tudja, hogy nem magadnak veszed.

2. Feltételezik, hogy van barátnőd.

3. Normális vagy, ha ez nem hoz zavarba.

Ez mind pozitívum. A fogamzásgátló meg egy gyógyszer. Én is vettem már a húgomnak aranyér kenőcsöt, és nem tettem hozzá, hogy ja, egyébként nem nekem lesz.

2015. júl. 15. 11:29
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ezzel semmi probléma. Ugyanolyan gyógyszer, mint a többi.
2015. júl. 15. 12:18
 37/42 anonim ***** válasza:
100%

16 éves öcsém nemrég anyut kérdezte meg, hogy milyen óvszert vegyen, anyu átirányította hozzám, én elmondtam neki, szerintem mire kell figyelni, majd anya elvitte és megvették együtt.

tegnap párom vásárolta meg a fogamzásgátlómat, a múlt hónapban mikor hirtelen megjött egy fesztivál közepén, ő szaladt el tampont venni.

nálunk ezek a dolgok említésre sem méltóan természetesek. a család segítse egymást, és ha az emberfia kinőtt a kiskamasz korból, már se cikinek, se viccesnek nem kéne érezni a szexszel, ciklussal kapcsolatos dolgokat.

2015. júl. 15. 12:30
 38/42 anonim ***** válasza:
85%

Természetes. Nekem tizenévesen volt, hogy apám váltotta ki a fogamzásgátlóm. Örömmel tette, hisz tudta, hogy így nem lesz idejekorán nagypapa.

Én is váltottam már ki nekik "cikisebb" gyógyszereket. Senki nem halt bele.

Egy családban szerintem normális dolog megkérni a másikat, hogy ha arrafelé jár váltsa ki a számodra szükséges gyógyszert.

2015. júl. 15. 15:34
 39/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolok semmit. Most meg leszek kövezve, de tavaly kitaláltuk, hogy apukánknak olyan "vetkőzős" bögrét adunk, és anyuval meg öcsémmel hármasban vonultunk be a szexshopba kiválasztani. Egyébként öcsém is vett már nekem hüvelygomba krémet, meg a párom is, a fogamzásgátlómat meg csak azért én szoktam kiváltani, mert többnyire csak bevágom a táskámba a receptet a dokinál, aztán elfelejtem (mindig jó előre felíratom), és ha végül eszembe jut, gyorsan ki is váltom egyből. :)
2015. júl. 15. 22:20
 40/42 anonim ***** válasza:
100%
Engem annak az embernek a logikája érdekelne, aki leb*zizza a tampont vásárló férfit... Mert ennél heteróbbnak azért kevés helyzetben tűnik egy férfi :D
2015. júl. 17. 02:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!