Hogyan állíthatnám le anyám nyári munka keresési mániáját?
Anyám folyamatosan beleszól mindenbe, amibe csak lehet, szerinte nincs semmi amit jól csinálnék és szerinte csak az a jó ahogy ő gondolja, ezért elég kevés dolgot osztok meg vele. Idén a fejébe vette, hogy nyári munkát szerez nekem a cégnél ahol dolgozik. Talált is egyet, csak az a baj, hogy senki sem kérte rá.
Elméletileg 1 hét múlva kellene kezdenem (nem fogok) és állandóan hívogat, hogy jajj, nehogy szégyent hozzak rá, ő ott mennyi ismerősét megkereste, hogy kapjak munkát...
Nagyon elegem van és fogalmam sincs hogyan állíthatnám le.
Hiába mondtam neki, hogy van munkám, szerinte az nem jó, mert nem fizikai és hagyjam ott az ő általa találtért. Most a legkevésbé sem hiányzik az idegeskedés és a nyaggatása. Most ráadásul táppénzen is vagyok (erről nem tud), szóval csak annyit lát, hogy itthon lógatom a lábamat.
Tudom, hogy az lenne a legjobb, ha megmondanám neki a teljes igazságot, de ő a mostani életemet hülyeségnek tartaná, ezért még kiakasztóbb lenne mint eddig.
"Most ráadásul táppénzen is vagyok (erről nem tud), szóval csak annyit lát, hogy itthon lógatom a lábamat. "
Hát én ebből arra gondoltam, hogy már úgy tudja, hogy nincs munkája.
Igazából legális a mostani munkád, kedves kérdező?
Szegény anyukádat sajnálom. Egyébként nem jó. De mi baja a mostani a munkáddal?
Számára ami nem fizikai munka, az nem munka. Ahol meg megengedik, hogy beteg legyek, az végképp csak időpocsékolás. Ezt már elfogadtam, nem is akarom megváltoztatni a véleményét. A testvéreimet már külföldre üldözte a hozzáállásával. Élete nagy csalódása, hogy mindegyik gyermeke naplopó lett...
Már megtanultam, hogy nem mondhatok neki szinte semmit, mert akkor mindent tönkretesz. Utána meg ő lesz a szegény szerencsétlen áldozat, mert ő csak jót akar, én meg a hálátlan aki ennek nem örül.
Tudja, hogy dolgozok, de mindkettőnk lelki békéje érdekében úgy tudja csak nyári munkán vagyok, miközben már 3. éve vagyok a munkahelyemen és a főiskolát levelezőn csinálom.
Jelenleg veszélyeztetett terhesség miatt vagyok táppénzen. Ezt amíg nem biztos, hogy mindketten rendben vagyunk a picivel, eszem ágában sincs elmondani neki, tanultam a nővérem esetéből.
Vannak ilyen fellángolásai amit eddig egész jól kivédtem, de mióta a pasija otthagyta, teljes gőzzel az én megváltoztatásomon munkálkodik.
Érdekes család :S
Azt tudja, hogy terhes vagy?
3 éve titkolod, hogy dolgozol?
Ha ennyire gáz, akkor ne tartsd vele a kapcsolatot. Mondd meg, hogy te így élsz, ez van.
De az nagy hülyeség, hogy össze-vissza kamuzol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!