Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A nőknél nagyobb hátrány a...

A nőknél nagyobb hátrány a gyerek, mint a férfiaknál?

Figyelt kérdés

Elváltam, a volt feleségem neveli a 3 gyereket. A gyerektartás a havi bérem 50%a kényelmesen megélnek belőle és nekem sem kell nélkülöznöm.

Míg a volt feleségem a válásunk után egy évvel párra talált, addig nekem csak futó kalandokon kívül semmi sem sikerül.

Nagyon megrémülnek a 3 gyerek hallatán.

Már arra is gondoltam, hogy talán velem van valami probléma, hisz nem velem élnek és mégis ezt hozzak fel indoknak.

2015. júl. 13. 09:03
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
53%

"Például egy jó kiállású, normális 30-as független gyermektelen férfi 300 ezer nettóval nagyon sok jó nőnek is jó parti, de úgy már hogy három gyereke van, akikre elmegy ennek a fele gyermektartásra, meg még ezen kívül is azért költ a gyerekére, már jóval alacsonyabb kategóriába tartozó nőknek lesz csak kívánatos."

Vagy magasabb kategóriába tartozóknak, akik pont fütyülnek rá, hogy 150-et vagy 300-at keres a pasi. Nem 1900-ban élünk, hogy "partiként" tekintsünk egymásra.

Szerintem messze nem a pénz játssza itt a főszerepet, hanem az, hogy 3 gyerek az már egy komoly család volt. Páromnak egy gyereke van, aki becsúszott fiatal korban, összeházasodtak, de nem vált be a dolog, békésen elváltak. Ez azért más, mint amikor valaki egész életre tervez egy családot, mert 3 gyerekből legalább egy tízéves kapcsolatot feltételez az ember, és ilyenkor egy nő arra gondol, hogy egy családot, akik bíztak benned, képes voltál otthagyni (nyilván előfordulhat, hogy nem miattad volt a válás, de ugye aki nem ismer, annak a szemében 50% az esélye).

2015. júl. 13. 19:47
 32/34 anonim ***** válasza:
73%

Nézd nekem csak két ilyen férfival tapasztalatom, úgyhogy ebből nem lehet általánosítani, de azért elmondom és ha magadra ismersz, akkor itt is keresheted a hiba okát.

Az egyik férfi két gyerekes volt, a másik csak egy, de mindkettő igaziból úgy keresett társat, hogy tök jó, hogy jön a gyerek/gyerekek hétvégén, addigra te is itt leszel szívem, főzöl valami finomat, igaz nekem be kell ugrani szombat reggel egy kicsit az irodába, de addig jól meglesztek... Szóval az egészből az jött le, hogy jó lenne valaki, aki nem csak szimplán ott van velük, hanem konkrétan átvállal minden gyerek körüli gondot a nyakukról, amikor ott vannak.

Tekintettel arra, hogy én sajátot sem szeretnék, nem éreztem úgy, hogy nekem ez lenne a küldetésem. Abban nyilván benne lettem volna, hogy jönnek a gyerekek és az apjuk gondoskodik róluk, amiben én részt vállalok valamennyire, de nem helyette csinálom.

A nőkről nem nagyon tudok nyilatkozni, hogy nekik mennyire nehéz, nyilván nem olyan, mint függetlenként randizni, de azt hiszem nekik néha azért könnyebb, mert ők megszokták, hogy egyedül vannak a gyerekekkel, gondoskodnak róla és nem arra keresnek társat, hogy az új partner majd megcsinálja helyettük, ami az ő felelősségük. Most nyilván nem azokra a nőkre gondolok, akik új eltartót keresnek, de az megint egy más kategória. Ők gyerek nélkül is olyan társat keresnek, aki anyagilag biztosít jó életet, a többi dolog valahogy mellékes.

Szóval nem mondom, hogy te is ilyen apa vagy, de ha szerepet játszik az, hogy te úgy keresel nőt, hogy az majd helyetted sokat gondoskodik a gyerekekről, akkor hamar a kevésbé vonzó kategóriában találod magad.

2015. júl. 14. 00:21
 33/34 anonim ***** válasza:
100%
Hol próbáltál eddig ismerkedni? Elég nehéz úgy segíteni egyébként, hogy a kérdező nem vesz részt a párbeszédben.
2015. júl. 14. 11:03
 34/34 anonim ***** válasza:
100%
Na,21 évesen ezért kerülöm messziről a gyerekes apukákat,amit 32-es felvázolt.Lehet,önzésnek hangzik,de fiatal vagyok ahhoz,hogy más gyerekét pesztráljam.
2015. aug. 21. 00:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!