Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akiknek elváltak a szülei...

Akiknek elváltak a szülei gyermekkorban, azok miért labilis emberek érzelmileg?

Figyelt kérdés

2015. júl. 6. 21:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Mert sok esetben ők voltak a tűzfal, vagy nem kapták meg a kellő szeretetet mindkét féltől. Ezért.
2015. júl. 6. 21:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem váltak el a szüleim, inkább együtt maradtak és gyűlölték egymást. Én ettől lettem labilis.
2015. júl. 6. 21:33
 3/8 anonim ***** válasza:

Mert annyi mindent át éltünk, és láttunk sok rosszat (túl korán) hogy ez kihat mai napig is a felnőtt életünkbe.

(Alkoholista, bántalmazó Apa)

Azért ezeket a dolgokat életünk végéig cipeljük a hátunkon..

Legalábbis én, igen!

2015. júl. 6. 21:40
 4/8 anonim ***** válasza:
82%
A mi szüleink is elváltak, én 11 voltam, a húgom 3. Mindketten épek vagyunk, kicsit sem "labilisak" érzelmileg. Felesleges általánosítani, mindenki máshogy dolgozza fel a lelki sérüléseit. De ha azok lennénk, valószínűleg az lenne az oka, hogy folyamatosan két oldalról kaptuk a hülyeséget, a család két fele mindig egymásra mutogatott, hogy ki a nagyobb gyökér/hülye/bunkó stb. Mi például megmondtuk, hogy erre nem vagyunk kíváncsiak, bármiről hajlandóak vagyunk beszélgetni, de ezt nem hallgatjuk és kész. Gondolom van aki ezt nem tudja/akarja megtenni, ők valószínűleg nem ússzák meg ilyen könnyen.
2015. júl. 6. 21:42
 5/8 anonim ***** válasza:
A szüleim "jól csinálták". Elváltak, mielőtt igazán elmérgesedett volna köztük a viszony és sosem mondtak egymásról rosszat előttem, és sosem vontak be a vitáikba. Egyáltalán nem lettem labilis, sőt!
2015. júl. 6. 21:54
 6/8 anonim ***** válasza:

4-es!

Attól még "ép" valaki, hogy "érzelmileg labilis"

És nem mindenkinek van vàlasztása!

Egy 4éves gyerek valószínűleg nem tudja azt mondani, hogy "èn erre nem vagyok kíváncsi"

De örülj, hogy neked így alakult!

2015. júl. 6. 22:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Mert sok szülő rosszakat mond a másikra a gyerek előtt/gyereknek és a gyereknek ez fáj, mert mindkét szülőjét szereti és rossz neki, ha ők szomorúak/gyűlölködnek.

Akkor az is rossz, ha utána minden fél évben más partnerük van, általában szintén gyerekes elvált és akkor jönnek-mennek a mostohaanyák/apák mostohatesók. Mire Megszokta Balázs-aput meg Pistikét jön Aladár-apu Mónikával és Krisztikével.

Akkor ezzel együtt jönnek a költözések, válás után kisebb lakás, új társsal akkor nagyobb lakás.

Akkor édestestvérek nem is mindig egy szülőhöz kerülnek, hanem osztozkodnak rajtuk, hiányzik a másik (főleg kisebb korban).

Soha nem éreznek biztonságot, nem találnak kapaszkodót, ide-oda hányódnak (persze vannak kivételek bőven, nekem ezeket szerencsére mesélte csak egy barátnőm, aki ebben él).

2015. júl. 7. 15:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem amiatt labilisak, mert elválnak a szüleik, hanem amiatt, ami miatt elválnak.

Nekem elváltak, mert apám alkoholista volt. Ha nem váltak volna el, most még rosszabb lenne.

2015. júl. 7. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!