Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyám halála után hogyan...

Édesanyám halála után hogyan tovább? (Részletesebb kérdés. )

Figyelt kérdés
7-hónapja meghalt az édesanyám.Én ápolásidíjon voltam vele.Sajnos láttam a haldoklását,a kinait.Azóta néha újra és újra eszembejut,hogy talán ha előbb jön a mentő...Vagy ha valami máshogyan történt volna...Eszembejutott,nőnapkor, anyaknapján,a születénapján most nyáron is hogy most mit mondana...Ilyenkor kitudott menni nehezen a kertbe és málnát szedett,újságolta hogy beszélt pár szót a szomszéd nénivel.Hiányzik anyu ! Talán be kellene zárkóznom a szobámban és sírnom.36-éves vagyok és annyira hiányoznak az édesanyám kedves szavai.Bocsássa meg nekem a jó Isten,de had kérdezem meg ti hogyan tudtátok elfogadni édesanyukátok halálát,vagy édesapáét ? Hogyan letettek újra "jól" ? Válaszaitok közt talán megtalálom azt a mondatot,vagy gondolatot ami segít !

2015. júl. 3. 20:38
1 2
 11/16 anonim válasza:
En most vagyok 15 eves apukam 8 eves koromban halt meg balesetben. Amikor elmondtak en fel se birtam fogni. Egyszeruen nem akartam. Azota eltelt 6 ev es sokkal konyebb lett. Van olyan idoszak amikor neha eszembe jut par emlek amin mosolygok vagy nevetek. De neha kicsit nehezebb...Latni mas csaladokat ahogy boldogok. Parszor eszemne jut hogy nekem ez nincs meg. Persze van boldog csaladom de megsem ugyan az.De Hidd el idovel konyebb lesz. Van ez a mondas hogy minden okkal tortenik. En probalok eebben hinni. Sok kitartast!! Reszvetem.
2015. júl. 3. 22:38
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Előző válaszokat nem olvastam el, viszont én is sajnos elvesztettem az édesanyámat 1,5 éve, lassan 2. Egy évig küzdött a betegségével, én voltam vele ápolásin, segítettem neki a végsőkig és sajnos én is láttam a haldoklását, kínjait. Nagyon szerettem, szeretem őt, mindent meg tudtam vele beszélni. Szóval ismerem a helyzetedet.

Viszont én soha nem fordultam emiatt magamba, sőt rájöttem, hogy élvezni kell az életet, addig amíg lehet. És nekem nagy erőt adott anyu, hogy tele volt optimizmussal és megígértette velünk, hogy nem szomorkodunk miatta. Tudom, hogy nem örülne, ha úgy látná a lányát, hogy folyamatosan sír, búslakodik, depressziós. És ez éltet engem, hogy vidámnak kell lennem és élveznem az élet apró kicsi dolgait is. Szerintem a te anyud se örülne, ha megtörve látna téged.

Én azt szeretném, ha büszke lenne rám, ha lenéz.. :)

Én azóta összeköltöztem Párommal egy másik városban. A környezetváltozás is jót tett. Lett klassz munkám is, boldog vagyok. :) de ez nem azt jelenti, hogy nem jut eszembe anyu minden nap és nem hiányzik... Annyi mesélnivalóm lenne neki...

2015. júl. 3. 23:08
 13/16 Skorpió87 ***** válasza:
100%

Ha hiszel a túlvilágban, akkor tudod, hogy még "él", ha erősen rágondolsz, és szeretnél Vele lenni, tiszta szívből fohászkodsz hozzá, talán érezheted is a jelenlétét. Hinned kell benne :) Egy nyugtató, biztonságos, kellemes meleg érzést kell érezned.

Örülök, hogy a fiatalok ilyen szépen, kedvesen , bölcsen megosztották a gondolataikat. Jó volt olvasni, köszönöm ! Vannak együtt érző, jóemberek, hál'Istennek, talán nem is kevesen...

2015. júl. 3. 23:10
 14/16 A kérdező kommentje:
Mindegyik válasz hasznos ! Tegnap kaptam üzeneteket is.Üzenetben is és itt hozzászólásban is ott volt a legfontosabb gondolat / gondolatok.Pl az hogy csak a teste halt meg de a lelke él.Ezt én annyira éreztem.Csakis apunak beszéltem erről,de ő nem igazán hisz ebben.Én is beszéltem a sírjához és még szeretnék.Jól esett olvasni,hogy más is tett / tesz így ! Én a valódi (nem internetes világban,hanem a fizikai válságban nem igazán tudtam erről beszélni senkivel sem apun kívül.) Az én felhasználónevem egy_ember át állítom hogy látható legyen és privát üzenetben írni szeretnék nektek.Mindegyik írásban van egy rész amit inkább privát üzenetben jobb (megbeszélni). Bárhol éltek,akár férfi,akár nő köszönöm nektek !
2015. júl. 4. 07:55
 15/16 anonim ***** válasza:
Édesanyám 2 éve halt meg, mégis majdnem minden éjjel vele álmodom.
2015. júl. 4. 12:28
 16/16 anonim ***** válasza:

Egyébként jó ötlet, hogy beszélgetsz hozzá.Egyáltalán nem hülyeség, én is szoktam még mindig.Ezzel is jobban életben tartjuk a z emlékét.Hordom az ő képét is magamnál és ha hiányzik vagy rossz kedvem van, vagy valami kérdésem, akkor megnézem a képet és jó látni ahogy mosolyog rajta.Sokszor elképzelem, bizonyos dolgokra vajon milyen választ adna? Ha még élne és ez is jó.Velem az is gyakran előfordul, hogy látok valami külsőre hasonló embert messzebbről közeledni és annyira hasonlít anyura, kicsit olyan, mintha ő sétálna felém.

Én majd akarok csinálni család albumot, amiben sok kép és történet lenne azokról a rokonokról, családtagokról, akik már nincsenek velünk, nehogy feledésbe merüljön...

2015. júl. 4. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!