26 éves férfi még mindig a szüleivel él. A szülők hibája ez?
kérdező,,, épp ezért kérdeztem... honnan tudjam hogy 11.-es vagy vagy 23 éves..
Amúgy meg tök mind1, ahogy írtam is, az egész itteni commenteknek 0 azaz NULLA értelme lesz a további életed során, semmit se fog számítani itt most ki mít ir, beleértve téged is.
Most nem fogok esszét írni a családi helyzetemről 11.-esen, de nem is számít. De na, pl én zsebpénzt amúgy nem kaptam, illetve kimerült valami minimális összegben néha-néha ha kellet valamire. Fagyi, akármi. Az öcsém meg pl kapott, különösebben nem tudom miért, ez van, azóta már eltelt pár év, azt van saját pénzem, francot se érdekel
báh, na és? Ha kapsz? Gyüjts pénzt költözz el,, fuuu magadtól biztos nem gondoltad volna. Mármint én ilyeneket is láttam már. Tök egyedi helyzett, nem lehet rá innen ötletet adni. Ez kb ugyanaz mintha google-be beírnád a problémád azt ennyi. Kidob 5000 oldalt azt elolvasol egy kettőt,, és 1 hét múlva elfejeted. Max lesz benned egy érzés, hogy háh nem vagyok egyedül, esetleg megykönnyebbülsz kicsit azt ennyi.
Jobb tanácsot kapsz ha élőben dumálsz a többiekkel, vagy dumálj erről a szüleiddel. Meg amúgy ha amúgy jól megvagytok szüleiddel meg bátyáddal is, az azért elég jó, nem mindenhol van jó gyerek-szülő kapcsolat.
Tanácsot én sem nagyon tudok adni, max véleményt. szeretem a gyerekeimet, de egyikkel sem kívánok életem végéig együtt lakni, a párjukkal meg különösen nem. Én sem laktam együtt soha anyóssal, pedig nem volt köztünk probléma (lehet, hogy pont ezért:-))
26 éves, diplomás, dolgozó 26 éves srác max azért lakjon otthon, hogy félretehessen pénzt értelmes dolgokra, pl. saját lakásra, ahol elkezdheti az önálló életét. Az autó nem létszükséglet, ha igen, akkor sem hitelre kell venni a legcsillivillibbet horror áron. Amit tesód csinál, az felelőtlenség és a szüleitek pofátlan kihasználása, és igen, ebben a szüleid is hibásak, mert hagyják. Elmondhatod a véleményedet, valszeg nem sokra mész vele, ha így állnak hozzá. Lehet, hogy abban reménykednek, hogy öregkorukra majd bátyád lesz a támaszuk, no, ezzel a mentalitással biztos, hogy nem. Ők pedig eltartják akkor is, amikor már nem szorul rá, ahelyett, hogy félretennének öregségükre, az állami nyugdíjjal nem sokra fognak menni, mire odakerülnek.
Amit tehetsz, az az, hogy te legalább spórolsz, kérj szülinapokra, karácsonyra pénzt, és tedd el, ha el tudsz majd menni diákmunkázni, azt is. Nehogy úgy járj, hogy amikor netán egyetemre mennél, nem tudsz, mert éppen az esküvőre vagy a babára kell. Ja, és tanulj bátyád hülyeségéből, magadat viszont ne hagyd majd általa bepalizni.
Kérdező ne süljed már itt lelki traumába. "irigy,rosszindulatú testvérnek,de a helyembe" bár már egy milliószór leírtam, pl az irigy szövegre csak PÉLDA!!
kaphatnál sokkal durvább kommenteket is amúgy, ez semmi. Ettől még persze nem változik semmi. Továbbra is tök mind1. Meg továbbra sincs sok ráhatásod, éljél tovább azt ennyi, esetleg igen tanulhatsz belőle. Sose lehet tudni, még akár ugyanolyan is lehetsz.. hö..hö..
A bátyád lehet tényleg egy agyatlan hülye, de részedről ez tök mind1. Már abból a szempontból amit írsz, zavarni zavarhat, de ennyi. Te majd nem leszel ilyen hülye azt ennyi. Amúgy lehet pont az a baj hogy nem dumáltatok, meg most sem.
de ez komplex. Ha akarsz filóz rajta.
Minden, ami zavar Téged, az csak szokás kérdése:
1. Ha van családi ebéd, gondolom, arra akkor is járnának ketten, ha külön laknának. Én jártam egy fiúval, a 2. hónaptól az anyja megkövetelte, hogy minden családi ebéden ott legyek.
A mi családunkban viszont ilyesmi NINCS.
2. Amikor otthon laktam, 2 saját szobám volt, tehát nem zavartam senki köreit, nem tudom, nálatok a tesódra hány szoba jut, hogy miért van neked ő útban a barátnőjével.
Amikor elköltözésre adtam a fejem, eladtuk a lakát, és a rám eső 2 szoba árából vettünk egy külön kis lakást nekem, és a másik felébe pénzből szintén egy kis lakást.
Szóval minden, ami zavar téged, csupán családi megállapodás kérdése, és nem a bátyád költözési szándékáé.
Szerintem furcsa, hogy otthon lakik. Képtelen vagyok megérteni miért jó otthon élni amikor már megvan a diplomája és van munkája. A család fontos nekem is, de azért az önálló élet is.
Pontosan ahogy írtad: saját életet kéne kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!