Mit tegyek? Ne tanuljak tovább, ha apám nem tud/akar fizetni utánam?
23 éves vagyok, most szereztem diplomát alapképzésen. Beadtam a jelentkezésem mesterszakra is, valószínűleg valahová fel is fognak venni. A jövőben tervezem még egy mesterszak elvégzését is.
A szüleim elváltak, a váláskor abban egyeztek meg, hogy amég nappali tagozaton tanulok, addig apu fizeti utánam havonta a gyerektartást. Ő már érettségi után is azon a véleményen volt, hogy menjek el dolgozni inkább. Most pedig kijelentette, hogy ő nem tud és nem is fog utánam még évekig fizetgetni, amíg megcsinálok x diplomát. Ha viszont nem fog adni, akkor nagy gondban leszünk, így is minimálbérből élünk anyuval, meg abból a havi 15-20 ezer ft-ból, amit én megkeresek diákmunkával. Ha apu nem fog adni, anyu egyedül biztos nem tud eltartani.
Mit tennétek a helyemben? Inkább tényleg menjek el dolgozni, aztán ha összespóroltam valamennyit, inkább később tanuljak tovább?
Jól van na, csak felhúztam magam.:-) Utálom az ilyeneket, rengeteg szülő kezét-lábát törné, hogy a gyereke ilyen rendes, értelmes legyen, mint a kérdező, ez meg azon problémázik, hogy még másfél évig 20 ezerrel kevesebb jut kocsmázásra vagy tudomisén, mire, mert a gyerek mesterszakot végez.
Persze, fölösleges átkozódni, az ilyet előbb-utóbb úgyis megveri az isten, a sors általában kiforogja magát. Nem vagyok ezotériafan, csak tapasztalat:-)
28: szóval hazudja azt az apa, hogy nincs jövedelme, hogy ne kelljen fizetnie a gyereke tanulását. Ha érdemtelen lenne rá a gyerek, akkor eleve nem kellene az apának hazudnia. Vagyis nincs baj a gyerekkel.
Tényleg elképesztő milyen primitív emberek vannak, de tőled egyenesen hányingerem van. Drukkolok, hogy azon a szülőn, aki ezt eljátsza, nemcsak a gyerektartást vasalja be a bíró, de az APEH is keresse meg a adócsalásért.
#33, nem tudom, hogy gondolkodtál-e már azon, hogy két undorodás közt leküzd esetleg a saját funkcionális analfabetizmusodat is, hogy arra tudj reagálni, amit a másik ír?
Vesd össze:
..."ilyenkor nincs annyi esze, hogy átmenjen egy minimálbéres állásba, akkor megérdemli a sorsát"...
kontra
..."28: szóval hazudja azt az apa, hogy nincs jövedelme, hogy ne kelljen fizetnie a gyereke tanulását."...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!