Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért gúnyolódik rajtam...

Miért gúnyolódik rajtam édesanyám?

Figyelt kérdés

Saját vállalkozást indítottam egy éve. Nagyon sokat dolgozok benne, napi 10 órát, hétvége nélkül. Édesanyám nem támogatott benne és azóta is mindent elkövet hogy befejezzem és hogy szerezzek egy "normális munkát".

Nem tudja hogy mennyi pénzt keresek vele, nem osztom meg vele a pénzügyeimet.

Heti több alkalommal, mostanában egyre gyakrabban hangzanak el tőle a következők:

- "Ha annyira milliomos vállalkozó lennél, akkor vennél nekem [...]" (A családi kasszába adok bele. Sosem mondtam neki olyat hogy milliókat keresnék.)

- "Nem keresel te semmit, hazugság az egész! A vállalkozók nem olyan emberek, mint te!"

- "Belebuksz, pancser vagy. Egy igazi vesztes, mindenki rajtad röhög!"

Annyi profitot nem tudok kivenni belőle havi szinten hogy külön tudjak költözni, mert inkább visszaforgatom a pénzt árura. Tudom hogy az elköltözés lenne a megoldás, de a hivatalos képzettségem alapján nem lenne több a jövedelmem mint most. Ezzel kapcsolatban nincs szükségem tanácsra, arra lennék kíváncsi hogy miért ilyen velem édesanyám.

Mindenem meglenne most az életben amire vágyok, de ez annyira ráveti az árnyékot a mindennapjaimra.

2015. jún. 28. 21:21
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Orulok, h leirtad a dolog anyagi oldalát, mert már bosszantottak a válaszok. Egy sajat novekvo vallalkozasban dolgozni havi netto 120ezer forint profitert dolgozni is sokkal jobb, mint ugyanennyiert alkalmazottlent dolgozni valahol. El is lehetne belole kulon elni csak biztos, h nem erdemes. Na mindegy, csak szemlelteteskent irtam, mert sokan ösztönöznek mindenkit arra, hogy minimálbérből húzzon albérletbe és kuporogjon, mer' de jó onallonak lenni. Sok penz kell, h az ember normalis korulmenyek kozott elhessen alberletben. Ne foglalkozz anyuddal. Van aki képtelen elfogadni, hogy mashogy kepzeled az eleted, mint a környezetedben elok tobbsege. Tippelhetek, h kisebb telepulesen élsz? Nalunk is hasonlo volt a helyzet. Megkaptam hogy majd ennem sem lesz mit meg hasonlok. Mert keptelenek voltak elfogadni, hogy nem a biztos szart választom, hanem kicsit kockaztatok valami tobbert. Aztan most mar látják, h igazam volt. Testvérem hagyta magát "behúzni". Kitanult 3 szakmát és lediplomázott, hogy most netto 100ért kapjon agybajt kozalkalmazottkent. Ez is egyfajta értékrend, van aki csak egy galyarabra tud büszke lenni. Ha nagyon idegesit vágd elé az előző évi mérlegedet, hatha megnyugszik.
2015. jún. 28. 23:45
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Közben olvastam a kommentjeidet, az elöbb meg nem Volt nalam kiirva, megszakitottam közben az irast. Bocs, lanyat irtam, akkor helyesen: fia.

Sztem aki a biztonsagba kapaszkodik, fel nem tudja fogni ezeket a dolgokat, h milliok kesöbb jönnek vissza a szamlara...stb. Sztem az elköltözes a kapcsolat megszakitasa erdekeben semmikeppen nem megoldas, mert ez meg jobban elbizonytalanitja, igy meg többet aggodik. En inkabb törekednek megnyugtatni, h van bevetel, ha akarja, reszletesen elmagyarazod, ill. amit ide leirtal, h ha kiszallnal, mennyi penz jönne vissza...stb. Nem mondom, h meg fogja erteni, söt... de nemikeppen megnyugszik, ha valamit megtud a penzügyeidröl.

Viszont ha minden megnyugtatasi kiserleted utan ugy erzed, ellehetetleniti az eletedet, nem lesz mas megoldas, mint elköltözni... mar csak merlegelni kell, melyik (költözes vagy penz vallalkozasba forgatasa) mennyire fontos...

elözö

2015. jún. 28. 23:54
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tökmindegy, hol él a kérdező, aki abban a mintában nőtt fel, hogy szakma-állandó munkahely-nyugdíj, az így reagál, ahogy a kérdésbeli anya, ilyen nagyvárosban is akad bőségesen.

Ő annyit lát, hogy éjt nappallá téve melózol (többet, mint a gyárban), de nem vagy előbbre anyagilag - ezt a részét nem látja át. Az se biztos, hogy megérti, ha megosztod vele, de egy próbát megér. Nyilván van benne egy sztereotip kép a vállalkozókról, akik palotában laknak, BMW-vel járnak, és fürtökben lógnak rajtuk a plasztikcsajok - te ennek nem felelsz meg.:-) Az is érdekes lehet, hogy te hogyan kommunikálsz vele, némelyik idézet, amit leírtál, erősen reaktív jellegűnek tűnik. Nem lehet, hogy néha kicsit ingerülten, lekezelően beszélsz vele?

Javítani úgy tudsz a helyzeten, ha türelmesebb vagy, beavatod az elképzeléseidbe, az eddigi eredményeidbe, ha kell, többször elmagyarázod, hogy működik ez. Az sem árt, ha van hosszabbtávú (4-5 év) elképzelésed arról, hogy nagyjából mikor tudsz önállósodni, hogyan fejleszted a céget, milyen pénzügyi eredmények várhatók, és ezt is megtárgyalod vele.

2015. jún. 29. 00:13
 24/27 anonim ***** válasza:
Azért azt már nem mondanám tipikus aggódó anya reakciónak, hogy válogatott szidalmazásnak teszi ki, alázza, pancsernak hívja és várja, hogy elmondhassa, ő megmondta.
2015. jún. 29. 01:05
 25/27 anonim ***** válasza:

Vannak az "alkalmazotti agyú" és a "vállalkozói agyú" emberek. Az utóbbiból jóval kevesebb van. Nyilvánvalóan anyukád az első csoportba tartozik, azok közül is a pesszimista fajtából. Az Ő hozzáállását szinte lehetetlen átfordítani, mert bármi történik, az szembe megy az elképzelésével. Ha esetleg később majd szemmel láthatóan sikeres leszel, azt fogja mondani, hogy szerencséd volt.

Amiket tehetsz:

Gyűjtsd össze néhány sikeres vállalkozásról történeteket, amivel meg tudod mutatni, hogy kezdetben ők sem dúskáltak, sőt esetleg évekig veszteségesek voltak. Mutasd meg neki az árbevételedet és azt is, hogy miért kell minden fillért visszaforgatni a vállalkozásba, és azt is, hogy lesz abból fejlődés.

Ha ekkor is csak negatív válaszokat kapsz, akkor marad a lesz..rom tabletta, a "süket béka" módszer, ne foglalkozz vele tovább, csak csináld tovább a dolgodat.:)

Az élet téged fog igazolni, ha valóban céltudatos és mindenben megfontolt vagy.

2015. jún. 29. 07:59
 26/27 anonim ***** válasza:
36%

Már bocs, de az érettségi rohadtul nem végzettség :D

Az kb. annyi mint egy nyolc általános, ami azt mutatja, hogy tudsz írni/olvasni.

De semmilyen szakirányod nincs belőle.

Neked nincs végzettséged.

2015. jún. 29. 13:08
 27/27 A kérdező kommentje:
Oké hogy ezt leírtad, de ez hogyan segít a probléma megoldásában?
2015. jún. 29. 13:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!