Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért gúnyolódik rajtam...

Miért gúnyolódik rajtam édesanyám?

Figyelt kérdés

Saját vállalkozást indítottam egy éve. Nagyon sokat dolgozok benne, napi 10 órát, hétvége nélkül. Édesanyám nem támogatott benne és azóta is mindent elkövet hogy befejezzem és hogy szerezzek egy "normális munkát".

Nem tudja hogy mennyi pénzt keresek vele, nem osztom meg vele a pénzügyeimet.

Heti több alkalommal, mostanában egyre gyakrabban hangzanak el tőle a következők:

- "Ha annyira milliomos vállalkozó lennél, akkor vennél nekem [...]" (A családi kasszába adok bele. Sosem mondtam neki olyat hogy milliókat keresnék.)

- "Nem keresel te semmit, hazugság az egész! A vállalkozók nem olyan emberek, mint te!"

- "Belebuksz, pancser vagy. Egy igazi vesztes, mindenki rajtad röhög!"

Annyi profitot nem tudok kivenni belőle havi szinten hogy külön tudjak költözni, mert inkább visszaforgatom a pénzt árura. Tudom hogy az elköltözés lenne a megoldás, de a hivatalos képzettségem alapján nem lenne több a jövedelmem mint most. Ezzel kapcsolatban nincs szükségem tanácsra, arra lennék kíváncsi hogy miért ilyen velem édesanyám.

Mindenem meglenne most az életben amire vágyok, de ez annyira ráveti az árnyékot a mindennapjaimra.

2015. jún. 28. 21:21
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%
Mondd azt neki, hogy nem keresel vele semmit, ne adj be a családi kasszába hanem tedd félre a pénzt, aztán mikor összejön a kaucióra való, akkor kalap-kabát, szépen lelépsz szó nélkül.
2015. jún. 28. 22:39
 12/27 anonim válasza:
25%
ő mivel foglalkozik? Szerintem csak az irigység beszél belőle.. Sajnálom, hogy ennyire vissza akar húzni téged, de fel a fejjel, kitartást
2015. jún. 28. 22:55
 13/27 anonim ***** válasza:
40%

szerintem meg irigységrol szo sincs, szimplán arrol, hogy félti az anya a gyerekét...szeretné, ha a saját lábára állna, a szakmájában helyezkedne el, hogy ha lenne a fiábol valaki....

csak kicsit hulyén adja a fia tudtára.. az én anyám is ilyen volt, igy akart "osztonozni", mondjuk én 19 évesen el is koltoztem.

2015. jún. 28. 23:00
 14/27 anonim ***** válasza:
93%

Egy háztartásban éltek. Miért titok a kerested?

Amúgy nem lehet valami sikeres a vállalkozásod, ha napi 10 óra munka mellett sem futja még albérletre sem.

Anyukád félt, és ezt elég otromba módon fogalmazza meg.

Az irigység kizárt, mert sokat nem keresel.

2015. jún. 28. 23:14
 15/27 A kérdező kommentje:

Távirányítós modellekkel kereskedem. Egy világmárka hivatalos forgalmazója lettem, az első évben 15 millió Ft forgalmam volt. Ez soknak hangzik, de a profit közel sem ennyi.

Most jelenleg 3 millió Ft van készletben és a havi fix költség 300e Ft körül van (raktárbérlet, szállítás, stb.)

Ha elmegyek külön albérletbe, akkor annak az éves költsége 12 x 60e Ft, azaz 720e Ft alsóhangon. Ez elég sok pénz, de én inkább arra szeretném költeni hogy a cég egy másik termékvonalát is forgalmazhassam.

Ja és amibe szerintem sokan nem gondoltok bele: a terméket tőlem elviszik, de 30-60 nap mire az ellenértéke a számlámon van. A nagykereskedés nem úgy megy, mint a kisboltban hogy előbb kifizeted és aztán elviszed a boltból az árut.

2015. jún. 28. 23:23
 16/27 A kérdező kommentje:
A végzettségem érettségi, előtte gyárban dolgoztam szalagon. Hol lehet ilyen múlttal annyi pénzt keresni hogy valaki egyedül el tudjon költözni albérletbe és fusson havi 50e Ft szórakozásra?
2015. jún. 28. 23:26
 17/27 A kérdező kommentje:
Nem tartom kiemelkedően sikeresnek a vállalkozást, de elégedett vagyok a helyzettel. Ha most abbahagynám és mindent eladnék, akkor pénzügyileg ott tartanék mintha többszörösét kerestem volna az előző munkahelyemen azóta mióta belevágtam.
2015. jún. 28. 23:32
 18/27 anonim ***** válasza:
55%
"Nem tudja hogy mennyi pénzt keresek vele, nem osztom meg vele a pénzügyeimet. " Akkor meg mit értékeljen a tevékenységeden? Ne csodáld, hogy pancsernek néz!!!!
2015. jún. 28. 23:33
 19/27 A kérdező kommentje:

És ahogy írtam a kérdés kiírásban, nem az érdekel hogy jól megy-e a vállalkozásom vagy hogy mire költsem a jövedelmem, hanem hogy édesanyámmal mit lehetne kezdene.

Az megoldaná szerintetek a helyzetet ha elköltöznék? Édesanyám akkor megbékülne velem? Eléggé hiányozna neki az a pénz amit leadok, úgyhogy szerintem még csak rosszabb lenne mert azt mondaná hogy nem segítek neki, magára hagytam.

Normális anya-fia kapcsolatot szeretnék. Fogadjam el hogy nem lehet ilyen?

2015. jún. 28. 23:38
 20/27 anonim ***** válasza:
78%

Erdekes, en is csak a sajat anyammal kapcsolatbol indulok ki, mint elöttem többen... na mindegy.

Kezdjük ott, h teljesen mas a termeszetetek. Mig ö a biztonsagba, allandoba talan tulsagosan is kapaszkodik, te vallalkozo kedvü vagy, szereted a valtozatossagot, ami neki vakmerö felelötlensegnek tünik. Termeszeteböl fakadoan ö nem erzi azt, h ha ugyanannyit keresel, mint a tanult szakmaddal, akkor a vallalkozas jobb. Ö meg a biztos magas profit biztos tudataban is nehezen fogna vallakozasba, de ugy, h nem magasabb egy normal fizetesnel? Raadasul mivel nem kötöd az orrara, valoszinüleg fogalma sincs, h van-e nyereseged, es komolyan aggodik, h mi lesz veled ezzel a hozzaallassal. Azt hiszi, rafizetsz, eladosodsz, hiszen nem tudja, h visszaforgatod a nyereseget. Most kepzeld el, egy olyan ember, akinek a biztonsagnal nincs fontosabb, nem eleg, h a lanya egy "bizonytalan" vallalkozasba kezdett, meg azt Sem köti az orrara, h a vallakozasa rafizeteses vagy valami visszacsurran-cseppen-e? Es ha ez igy megy tovabb, a lanya kepes lenne-e hosszu tavon megelni es megallni a sajat laban?

Es mivel meg nem termel többet a vallalkozasod, mint egy normal alkalmazotti munka, meddig erdemes folytatni? Tekintettel arra, h te fizeted a tebedet, nyugdij es egyeb allami juttatasoktol maradsz le (most hagyjuk, h az arra nem lesz), es raadasul idöben többet dolgozol erte.

A normal munkadban igaz, h nem keresnel többet, de ott esetleg van elörelepesi lehetöseg, ha jol csinalod, ami majd több fizetessel is jarhat.

Persze igaz, h mas vallakozok is igy kezdik, es ha bejelentett munka, es ha nöni fog a bevetel elörelathatoan, meg jobban szereted csinalni mint a masik munkat, akkor sztem erdemes folytatni.

2015. jún. 28. 23:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!