Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érti meg, hogy nem...

Miért nem érti meg, hogy nem koszolhatom össze magam a kerti munkával?

Figyelt kérdés

Anyám folyton arra kér meg, hogy kint gazoljak, vagy pl a mentáról tépkedjem le a leveleket, stb, nem fogja fel, hogy nem lehet földes a körmöm, meg zöld az ujjam.

Tök szeretek főzni, mosogatni, porszívózni, szívesen magamtól megcsinálnám ezeket, akkor miért nem hagyja? Miért kell mindenáron retkesnek lennem? Nem tehetem meg, hogy látsszon a kezemen a kosz.

2015. jún. 28. 17:14
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
0%
Beszelj vele, mondd el, hogy a munka miatt nem lehet apolatlannak latszo a kezed. Megerti, ennyi.
2015. jún. 28. 19:18
 22/33 anonim ***** válasza:
79%

A menta nem fogja össze a kezed. Bár nem tudom milyen ipari mennyiségűt kell leszedned, ami már igen... Gazolni pedig simán jobb kesztyűben, könnyebb megfogni, jobban tapad, könnyebb kihúzni. Még olyan földes sem lett ettől a kezem egyébként kesztyű nélkül sem, hogy ne jött volna le szappannal és körömkefével, pedig gazoltam már párszor. :)

Egyébként simán csak mondd el neki, hogy megcsinálsz bármi mást, de erre ne kérjen. Nyilván azért nem fogadja el érvként, mert ő is tudja, hogy lemosható.

2015. jún. 28. 19:18
 23/33 anonim ***** válasza:
71%

az életben nem csak azt kell megcsinálni amit te szivesen elvégzel és nem csak akor amikor neked épp kényelmes...

mi lesz így veled?

2015. jún. 28. 19:22
 24/33 A kérdező kommentje:
#23 Mi lenne? Nem lesz kertes házam, ha nem akarok kertet :D
2015. jún. 28. 19:25
 25/33 anonim ***** válasza:
83%

Hát kislány, pedig lesznek még olyan helyzetek, amikor koszos lesz a kezed. Én egész nap vegyszerekkel dolgozom, gyakorlatilag leszárad a kezem, mégsem tudom itthon hidratálókrémmel pucolni klotyót.

Vagy megoldod kesztyűvel (azért nem hiszem, hogy olyan extrém finom kézimunkára lenne szükség a kertben, hogy annyira akadályozzon - egyébként meg nem feltétlenül a síkesztyű vastagságú védőkesztyűvel kéne próbálkozni, vannak vékonyabbak is) vagy sehogy. Hogy miért nem érti meg, azt nem hiszem, hogy mások tudni fogják, de ha elmagyarázod neki tízszer, talán tizenegyedszerre megérti. Vagy ajánld fel neki, hogy főzöl/porszívózol stb. amíg ő kertészkedik, csak előzd be vele, ne ő ossza ki a feladatot.

2015. jún. 28. 20:01
 26/33 A kérdező kommentje:

Én is egész nap vegyszerekkel dolgozok, nem hinném hogy kényes vagyok.

Amúgy általában beelőzöm, magamtól nekiállok takarítani, amint látok egy kis port, de akkor is morog, hogy miért nem megyek ki a jó levegőre :D

2015. jún. 28. 20:03
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Kerti kesztyűben én sem tudok dolgozni, viszont lehet kapni sima rongykesztyűt. Én arra húzom rá a vékony gumikesztyűt, és nem megy szét a bőröm. Előtte még jól be is krémezem, szuper pakolás, míg gazolok.
2015. jún. 28. 22:10
 28/33 A kérdező kommentje:
Ez mondjuk nem is hangzik rosszul.
2015. jún. 28. 23:20
 29/33 anonim ***** válasza:
Egy pár szál mentától nem lesz zöld a kezed, ha nem eső után gazolsz, max. poros leszel, az meg simán lejön vízzel, körömkefével. De amúgy gyártanak 500féle kesztyűt. Nem baj az, ha valamit nem akarsz csinálni, amíg csinálsz helyette mást, csak ismerd be, ne takarózz a munkáddal.
2015. jún. 28. 23:21
 30/33 anonim ***** válasza:
0%
Vegyszerek meg tisztater? Csak nem gyalon a kontaktlencsegyarban dolgozol?
2015. jún. 29. 08:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!