Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érti meg, hogy nem...

Miért nem érti meg, hogy nem koszolhatom össze magam a kerti munkával?

Figyelt kérdés

Anyám folyton arra kér meg, hogy kint gazoljak, vagy pl a mentáról tépkedjem le a leveleket, stb, nem fogja fel, hogy nem lehet földes a körmöm, meg zöld az ujjam.

Tök szeretek főzni, mosogatni, porszívózni, szívesen magamtól megcsinálnám ezeket, akkor miért nem hagyja? Miért kell mindenáron retkesnek lennem? Nem tehetem meg, hogy látsszon a kezemen a kosz.

2015. jún. 28. 17:14
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Feltalálták a gumikesztyűt, kapsz már 120 forintért is
2015. jún. 28. 17:27
 12/33 anonim ***** válasza:
94%

Áhhhá, értem már. :D

Ez egy újabb "lepontozlak bármit is válaszolsz" kamukérdés. Gondolom a kérdezőtől nem fogunk semmilyen más kommentet kapni.

2015. jún. 28. 17:29
 13/33 anonim ***** válasza:
79%

A mentától sem koszos, sem zöld nem lesz a kezed. Sőt, a gazolástól sem. Kicsit koszos lesz, de azt lemoshatod szappannal és vízzel. Szívesen főzöl, de akkor az újkrumplitól sem marad hófehér az ujjad. Csak akkor, ha kesztyűben pucolod. Ezt gazoláskor is megteheted.

Mondd inkább, hogy lusta vagy kertészkedni, vagy méltóságodon alulinak tartod.

2015. jún. 28. 17:36
 14/33 anonim ***** válasza:
82%

Én tavasztól őszig majdnem minden szombaton órákat gazolok, paradicsomot kötözök, borsót, zöldbabot stb. szedek, ami után tényleg földes a körmöm és zöld a kezem. De a nagy része lejön körömkefével egy alapos sika-mikálással, utána meg jön a körömreszelő, és újra szép tiszták a kezeim és a körmeim. (Az én munkám is olyan, hogy szem előtt vannak, meg amúgy is szeretem, ha ápoltak a kezeim.)

A menta leveleket levagdoshatnád ollóval is, a többi kerti munkához meg vehetnél fel vékony gumikesztyűt vagy cérnakesztyűt, amit olcsón be lehet szerezni.

2015. jún. 28. 17:39
 15/33 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem is az a gond, hogy valamiféle alacsonyabb rendű munkának tartod a kertészkedést. Ha csak a kosz lenne a gond, már rég eszedbe jutott volna a kesztyű.

Ha nem akarsz kertészkedni, akkor mondd azt anyádnak és osszátok meg a munkát másképp. Cserébe vegyél át tőle más munkákat, amiket ő szokott csinálni. Nehezen hihető, hogy nem enged porszívózni vagy mosogatni.

2015. jún. 28. 17:43
 16/33 A kérdező kommentje:

Nem ülök egész nap itt, néha felnézek, de nem válaszolok egyesével a kommentekre. És nem pontoztam eddig senkit.

A munkám miatt nem lehet koszos a kezem. Gumikesztyű elég sokat van rajtam, így is tönkreteszi lassan a kézfejem, nem hordanék mégtöbb kesztyűt.

Miért "kiskirálylány"? A kiskirálylányok nem is porszívóznak, nem mosogatnak, stb. Én bármit szívesen megcsinálok, csak nem maradhat nyoma rajtam.

A zöld ujjakat dörgölhetem napestig kefével, zöld marad. Tisztatérben dolgozom, ha a műszakvezető meglátja hogy koszos a kezem, kitér a hitéből, és jöhetek haza.

2015. jún. 28. 18:05
 17/33 anonim ***** válasza:
82%

#16: Nos, így már érthetőbb, miért nem akarsz gumikesztyűt még otthon is (én speciel sosem hordok kesztyűt, nem bírom magamon, ez egyéni hepp, de egy kevés gazolás után még le tudom sikálni a kezem, amennyire kell, nálam nincs gond).

Akkor marad az, hogy beszéljétek meg, hogy megcsinálsz bármit, csak a kertiekből a piszkosabbakat nem (mert pl. metszeni ezt-azt simán tudsz komolyabb bepiszkolódás nélkül is, a menta sem tűnik vészesnek, de a gazolás s főleg a paradicsomkötözés már ott van a szeren). S ahogy már említették, főzésnél is van nyomot hagyó munka, nekem a cékla a kedvencem e szempontból, minden lila lesz tőle, a kezem főleg.

Mi úgyis hiába értenénk Veled egyet, édesanyádnak kell megértenie, de ha pl. rosszak az ízületei és nem bír gazolni, az megint megváltoztatja a leányzó fekvését...

2015. jún. 28. 18:42
 18/33 A kérdező kommentje:

Kert csak az ő kedvéért lett, ő szerette volna. Nem rosszak az ízületei, semmi ilyen gondja nincs.

Céklával nem szoktam dolgozni, én utálom, szóval az nincs ha én itthon vagyok :D

2015. jún. 28. 18:53
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ne gumikesztyűt használj, hanem sima kerti kesztyűt, az puha.
2015. jún. 28. 19:04
 20/33 A kérdező kommentje:
Régen úgy próbáltam (amúgy mielőtt elkezdtem ezt a melót, zokszó nélkül segítettem a kerti munkákban is), de úgy nem bírtam normálisan használni a kezem.
2015. jún. 28. 19:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!