Mit csináljak, mit mondhatnék, amitől megértenék, hogy ezzel csak megnehezítik ezt az egészet? Terhes vagyok és nem segítenek egyáltalán
Az életem terve 14 éves korom óta:
Érettségizni Magyarországon, majd külföldre költözni a barátomhoz és ott egyetemre járni, majd ott is élni. Az első kettő sikerült is, csak még az egyetem elkezdése előtt kiderült, hogy terhes vagyok...
Elmondtuk itthon és azóta az életem teljesen megfordult.
A szüleimen egyáltalán nem azt látom, hogy segíteni szeretnének, hanem leginkább csak akadályoznak. Pl. anyukám folyton lelkiismeret furdalást csinál azzal, hogyha elmegyek, mennyire egyedül lesz (mintha amúgy nem az aktuális udvarlójával/szeretőjével/élettársával/férjével lenne), az unokája nem fogja ismerni.
Apukám a másik oldal. Azzal jön, hogy nem azért tanultam, jártam különórákra éveken keresztül, hogy eldobjam magamtól a továbbtanulás lehetőségét. Meg hogy esetleg visszatérne a betegségem ezzel a hirtelen változással (bulimiás voltam, volt egy nehezebb időszak az életemben, amikor drogoztam, ittam és buliztam, így küzdöttem az életem ellen). De jártam terápiára és ma már minden rendben.
Boldognak kellene lennem és igyekszem is, ám úgy érzem, hogy a szüleim csak a saját szempontjaikat nézik. De félek, hogyha ezt őszintén elmondanám, akkor sértődés lenne. Ezt sem szeretném.
Elmúltál 18? Na, akkor azt csinálsz, amit akarsz. Senkinek nem tartozol elszámolással, de senki nem is fog felelősséget vállalni érted, ha hülyeséget csinálsz.
Tudod, a felnőtt lét olyan, mint a piros / fekete. Van akinek bejön, van, akinek nem. Nincs ezzel semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!