Hogyan tudnék határozottabb lenni?
30 éves nő vagyok. Szüleimmel lakok (anyagi okokból), de a fontos döntésekben képtelen vagyok dönteni hogy melyik is lenne a jó, tartok tőle hogy rosszul döntök.
Alapjáraton makacs és akaratos vagyok és nem hagyom hogy rám erőltessék az akaratukat.
És mikor döntenem kell, egyszerűen rosszul vagyok, pánikba esek!
Kikérem anyum véleményét, de az ritkán egyezik az enyémmel.
Gondolkodóba esek , hogy talán neki van igaza, hisz idősebb, tapasztaltabb.
Jó lenne önálló döntéseket hozni, de úgy érzem anyum hatással van rám.
Most pl lakásvásárlás. 2 város között vacillálok. AZ egyik ezért, a másik azért lenne jó. Most mérlegeltem és döntöttem hogy hol akarok venni, erre anyum ahelyett hogy támogatna, elveszi a kedvem :/. .. aztán hogy azt csinálok amit akarok, ő nem szól bele. Hát köszi!
Érzem hogy irányítani akar, ... és a hozzáállásával elbizonytalanít :/
A véleményem az, hogy felnőtt nő vagy, ennek ellenére semmi baj azzal, hogy kikéred az édesanyád, vagy bárki más véleményét, akiről azt gondolod segíthet a döntésedben. Sőt... szerintem ez egy nagyon jó tulajdonság!
A sorrend a fontos.
Jön egy döntési helyzet, kigondolod a véleményed, majd megkérdezed másokét. Ezek alapján te újraformálod a saját véleményedet és döntesz. Miután döntöttél már nem kéred mások tanácsát, hiszen annak is megvolt a maga ideje. Anyukáddal ülj le és beszéld ezt meg. Mondd el neki, hogy adsz a véleményére, ugyanakkor szeretnéd, ha felnőttként kezelne és támogatna, ha hoztál egy döntést. Volt lehetősége elmondani a saját álláspontját, figyelembe vetted, de így és így döntöttél, kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!