Miért nem fogadják el a szüleim, hogy én helyiség takarító akarok lenni?
Helyiségek takarításával, tisztításával szeretnék foglalkozni. Ez minden álmom. Gyerekkorom óta tisztaságmániás vagyok, és én ezt megszeretném osztani másokkal is. Anyám egyetemre akar küldeni, de én nem szeretnék, hanem takarítással kapcsolatos okj-re akarok menni, de ellenzi, és a családom többi tagja is.
17/F
Borzalmas életed lesz
Mindenki lenéz,semmibe vesz,értéktelennek tart,gúnyolódni fognak rajtad.
Kinéznek majd a társaságból nálad tanultabbak.
Párt találni,aki rád bízza majd a sorsát ( gyerekvállalás) igen nehéz lesz.
Persze sorolhatnám még.
Egy takarító,legyen az bármilyen értelmes a társadalom legaljának számít és így is kezelik.Az emberek a felszín alapján ítélnek.Kegyetlenül és azonnal.
Gondold meg.
Én tapasztalatból beszélek.
Én vegyíteném az álmaim az elvárásokkal. Miért nem gondolkodsz takarítóvállalatban? Például emiatt elmész előbb egyetemre, marketing vagy valamilyen gazdasági szakra, amelyik jobban tetszik. Valamelyik nyáron megcsinálod a takarítói okj-t. (kemény 3 hónapos "iskola") És egyetem után elindítod a saját céged, esetleg kezdetben valahová bedolgozol, hogy lásd hogy működik. Plusz diákmunkásként is lehet takarítást vállalni. Sok pesti diákmunka nagy irodaházak takarítására keres elsősorban lányokat, de szerintem ha fiúként vállalod se küldenek el.
A tisztaságmánia ellenére én sem látok abban nagy karriert, hogy kétkezi takarítómunkás szeretnél lenni. Általában olyanok mennek takarítónak, akik nehezebb fizikai munkát nem tudnak végezni vagy a 8 általános is problémás volt, esetleg kell a pénz, de nem tudnak 8 órában állást vállalni. (idős rokont kell gondozni, stb.)
Ugyan már, ne a moszkva téri wc-takarító néniben gondolkodjatok már, ha ezt halljátok, "takarító".
A multiknál kőkemény feltételeknek kell megfelelni, ha valaki takarító akar lenni. Megbízhatóság, intelligencia stb. Majd a Prezi vagy valamelyik bank éppen valami primitív semmirekellőre bízza az irodáit, amikor nincs bent senki, mi? Komoly károkat okozhatna, úgyhogy bizonyos szint fölött ez már bizalmi dolog.
Kérdező! Inkább az a kérdés, hogyan tudsz te lenni a legjobb abban, amit választasz. Jó, amit írtak, hogy nem árt valamilyen vállalkozási vagy marketing végzettség, mondjuk ebből is van OKJ-től doktori címig bármi. Engem nem zavarna, bármit választana a gyerekem, ha mindent megtenne azért, hogy a lehető legtöbbet kihozza magából és a szakmájából.
Magyarázd meg, hogy a takarításból baromi jól meg lehet élni. Pl vannak olyan cégek, akik építkezéseken (gyárak üzemek, csarnokok építése) takarítanak, nem is kis pénzért. Gondolhatod, ha az alkalmazottaknak havi 120 nettót fizetnek, akkor amennyi jöhet be egy-egy projekten.
De nem csak építkezéseken, akár fesztiválokon, tömegrendezvényeken is vállalhattok takarítást, ugye ilyenkor mobilnak kell lenni.
Szerintem szerezz takarítói és pénzügyi végzettséget, szerezz kapcsolatokat és indíts be egy hasonló vállalkozást. Minden kicsiben indul, az elején neked is csinálnod kell, de ha jól csinálod, akkor hamar ki lehet nőni és akkor irodaházak, illetve a fent említett létesítmények takarításával bízhatnak meg. Így már jobban hangzik a szüleidnek is, hogy a cég feje vagy, és azzal foglalkozol, amivel szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!