Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy érhetném el hogy a...

Hogy érhetném el hogy a családom ne húzzon vissza?

Figyelt kérdés

Szüleim és testvérem egész hétvégén itthon vannak és jóformán semmit nem csinálnak. Ki se mozdulnak a lakásból, csak egésznap a tévét bámulják. Szó szerint egésznap.

Nekem is viszont lenne motivációm egy csomó mindenre, kirándulni menni, színházba menni, sportolni vagy nyelvet tanulni.

Nekik is mondtam már, hogy menjünk el ide vagy oda, de mindig fáradtak és/vagy nincs kedvük. Így barátokkal megyek el ide-oda, de mindig úgymond beszólnak, hogy miért nem vagyok itthon sosem, miért megyek el mindig, miért nem vagyok velük, miért nem nézzük közösen a tévét.

Vagy most például elhatároztam hogy elkezdek németül tanulni (egyszer majd Ausztriában vagy Németországban szeretnék dolgozni), így egy csomót gyakorolok, olvasok, németül nézek filmeket stb. És ilyenkor is mindig mondják, hogy miért nem vagyok velük, miért nem megyek oda én is nézni ezt vagy azt a műsort (ilyen vígjáték sorozatok, vagy agyament vetélkedők, szóval ne gondoljatok semmi kulturálisabb műsorra).

És az a baj, hogy ez bennem lelkiismeret-furdalást okoz. Annyira bántó, hogy nem érdekli őket semmi, nem akarnak sehova menni, semmi. Elnézést a hasonlatért, de tisztára mintha vegetáló szobanövények lennének.

Én nem akarok ilyen lenni, de félek ezzel az érzelmi zsarolással visszahúznak.

A "költözzek el" megoldás a jelenlegi helyzetben nem opció.

2015. jún. 27. 18:02
 1/5 A kérdező kommentje:
Meg mintha úgy Isten igazából nem is lennének céljaik. Nem akarnak fejlődni, új dolgokat tanulni, új élményeket megélni, semmi. Hétközben dolgoznak, hétvégén meg tévéznek.
2015. jún. 27. 18:03
 2/5 anonim ***** válasza:
Én családom is ilyen, csak nálunk az van, hogy 4-en vagyunk 4 felé a házban és egész nap nem szól senki a másikhoz. Próbáltam már velük kimozdulni vagy csinálni valamit, de semmi. Azóta elfogadtam, hogy ilyenek. Nem akarnak csinálni semmit.
2015. jún. 27. 18:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Mondjuk elfogadhatnád, hogy nem mindenki olyan mint te. Miért kéne nekik kirándulni meg színházba menni ha ők nem akarnak? Szerinted az nem önző dolog, hogy olyanokra akarod rávenni őket amik őket nem érdeklik, közben fel vagy háborodva, hogy ők meg tv-t akarnak nézni veled? Nem azt mondom, hogy tökéletes az életfelfogásuk de semmi jogod itélkezni vagy erőltetni, mindenki úgy él ahogy akar. Nem mindenki olyan pörgős mint te.
2015. jún. 27. 18:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia azt nem írtad hány éves vagy ,bár szerintem mindegy is.

A lényeg hogy emiatt ne legyen lelkiismeret furdalásod mert te elmész otthonról.

Menj barátokkal kirándulni szervezz velük programokat ha a családod nem vesz benne részt akkor mi van, nem dől össze a világ.

Nem mindenkinek egyforma a mozgásigénye...

Szerintem mindenképp jobb élet az amit te választasz mit azt a r.hadt tv-t bámulni.

2015. jún. 27. 18:40
 5/5 anonim ***** válasza:

"És az a baj, hogy ez bennem lelkiismeret-furdalást okoz" - ezt küzdd le valahogy, te vagy a jó úton, mert egyáltalán akarsz valamit.

nagyon nehéz lehet, de hát: HAJRÁ!

2015. jún. 27. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!