Elvárható dolog ez egy gyerektől, testvértől?
Az öcsém 14 éves, szeptemberben kezdi a középiskolát Budapesten. A családom, édesanyám és nevelőapám az öcsémmel (édesapánk meghalt) élnek 40km-re innen. Autójuk nincs, így azzal az ötletet álltak elő, hogy az öcsém költözzön hozzánk.
A férjemnek nem tetszik az ötlet, mert a másfél szobás lakásban így is szűkösen élünk. 6 hónapos terhes vagyok, már nem sokáig dolgozok.
Elmondtam édesanyámnak ezeket, de most én vagyok a rossz, mert nem segítek az öcsémnek, de nekem minden gond nélkül sikerült lediplomáznom, mert ők anno mindenben támogattak. Még azt is hozzá tette, hogy ő mikor fog nyugodtan élni? És, hogy én annaki idején, mikor kiderült a terhessége én megígértem, hogy segíteni fogok.
Lehet, hogy mondtam már nem emlékszem, de azt akkor sem úgy kell érteni, hogy ha ő belefáradt akkor lepaszolja nekem a fiát.
Az öcsém jönne, mert nem érzi otthon jól magát, amit megértek, mert anya nagyon szabályozza, annak ellenére, hogy jó gyerek.
37 éves vagyok és szeretnék nyugodtan élni végre, olyan nehezen jött össze a baba és a lakásért is éjjel-nappal dolgoztunk, mindenen spóroltunk.
Egyrészt természetesen nem várható el tőled, hogy befogadd, már csak azért sem, mert
- nem a gyereked, nem te vagy az anyja
- 40 km nem nagy távolság, főleg nem a budapesti agglomerációs közlekedésben
- férjed nem szeretné
- kicsi a lakás
- a saját gyereked így is nagy figyelmet igényel majd és nagy változást hoz az életetekbe
- nem álltok úgy anyagilag
Másrészt ebben a helyzetben tényleg szegény öcséd van a legnagyobb pácban:(
Anyád "érvei" tényleg gyerekesek és nevetségesek...
Általános első osztályától kezdve, 40 km-ről jártam be Budapestre. Én sem haltam bele.
Szerintem egyszerűen csak kényelmesebb neki, ha lepasszolhatja az öcsédet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!