Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvárható dolog ez egy gyerekt...

Elvárható dolog ez egy gyerektől, testvértől?

Figyelt kérdés

Az öcsém 14 éves, szeptemberben kezdi a középiskolát Budapesten. A családom, édesanyám és nevelőapám az öcsémmel (édesapánk meghalt) élnek 40km-re innen. Autójuk nincs, így azzal az ötletet álltak elő, hogy az öcsém költözzön hozzánk.

A férjemnek nem tetszik az ötlet, mert a másfél szobás lakásban így is szűkösen élünk. 6 hónapos terhes vagyok, már nem sokáig dolgozok.

Elmondtam édesanyámnak ezeket, de most én vagyok a rossz, mert nem segítek az öcsémnek, de nekem minden gond nélkül sikerült lediplomáznom, mert ők anno mindenben támogattak. Még azt is hozzá tette, hogy ő mikor fog nyugodtan élni? És, hogy én annaki idején, mikor kiderült a terhessége én megígértem, hogy segíteni fogok.

Lehet, hogy mondtam már nem emlékszem, de azt akkor sem úgy kell érteni, hogy ha ő belefáradt akkor lepaszolja nekem a fiát.

Az öcsém jönne, mert nem érzi otthon jól magát, amit megértek, mert anya nagyon szabályozza, annak ellenére, hogy jó gyerek.

37 éves vagyok és szeretnék nyugodtan élni végre, olyan nehezen jött össze a baba és a lakásért is éjjel-nappal dolgoztunk, mindenen spóroltunk.

2015. jún. 26. 20:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt természetesen nem várható el tőled, hogy befogadd, már csak azért sem, mert

- nem a gyereked, nem te vagy az anyja

- 40 km nem nagy távolság, főleg nem a budapesti agglomerációs közlekedésben

- férjed nem szeretné

- kicsi a lakás

- a saját gyereked így is nagy figyelmet igényel majd és nagy változást hoz az életetekbe

- nem álltok úgy anyagilag

Másrészt ebben a helyzetben tényleg szegény öcséd van a legnagyobb pácban:(

Anyád "érvei" tényleg gyerekesek és nevetségesek...

2015. jún. 26. 23:24
 12/16 anonim ***** válasza:
84%
Édesanyád szégyellhetné magát! Mindig mondják a fiataloknak, hogy ne anyós nyakára szüljön. No, hát ez az öregekre is vonatkozik: ne akarja lepasszolni neked az ő gyerekét, ha megunta, belefáradt, mert kissé későn vállalta. Nem is értem, hogy gondolta, hogy csecsemő mellé, másfél szobás lakásba majd ti veszitek magatokhoz... Biztosítsa neki ő a körülményeket, nevelje, ha már megszülte. Nyilván nehéz idősen egy kamasszal, egyedül, de ezeket bizonyára mérlegelte, mikor megtartotta a terhességet. Az meg hogy valaki segítséget ígért neki, mikor kiderült a terhessége...A segítség nem egyenlő azzal, hogy a nyakába veszi valaki a gyerekét. Mit képzelt, majd azért hajtottatok, hogy másfél szobában nyomorogjatok, mert ő megunt anya lenni? Így is szűkösen lesztek, és különben is, neked már van szűkebb családod, öcséd ide vagy oda, nem a te dolgod, a te felelősséged ezt megoldani. Önző disznó, hogy a nyakadba akarja varrni ezt a terhet. Ha meg nem veszik fel koleszba, és nem is engedi vonattal bejárni, akkor mi a fenéért nem megy közelebbi középsuliba. ne mondja már, hogy 40 km-re van a legközelebbi...
2015. jún. 27. 05:25
 13/16 anonim ***** válasza:
59%
Ezt mégis hogy gondolta anyukád, hogy majd ti évekig legyetek egy szobában a gyereketekkel, és soha ne legyen egy nyugodt percetek se egymásra? Nem elég a saját családod, még az öcsédet is neked kell helyette nevelni? Igaza van a férjednek. Ne engedj anyádnak, mert ebből válás lesz.
2015. jún. 27. 08:54
 14/16 anonim ***** válasza:
82%

Általános első osztályától kezdve, 40 km-ről jártam be Budapestre. Én sem haltam bele.

Szerintem egyszerűen csak kényelmesebb neki, ha lepasszolhatja az öcsédet.

2015. jún. 27. 22:35
 15/16 anonim ***** válasza:
40 km az semmiség. Azt kb 3/4 óra alatt letudja...Lehet Tőletek még több időbe telne a BKV-val eljutni a sulihoz. Továbbá egy baba sír, csendre van szüksége. Szóval a tesód nem tudna tanulni-aludni...
2015. jún. 27. 23:04
 16/16 Amado atya ***** válasza:
Nem. Oldja meg, és hagyja, hogy éljétek az életeteket a babával együtt.
2015. júl. 17. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!