Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Követelőző gyerekkel, mit...

Követelőző gyerekkel, mit tehet a mostoha?

Figyelt kérdés

Párom lánya már nagylány 16 éves. Az édesanyja meghalt egy balesetben így apuka nevelte egy kis nagyszülői segítséggel.

Mi már 5 éve ismerjük egymást (anyuka 10éve halot), de csak most költöztünk össze. Párom is belátta, hogy rosszul nevelte a lányát, nehéz volt és inkább mindent megadott neki csak, csak hogy könnyebb legyen.

Most ott tartunk, hogy ő parancsol otthon. Nem kérdezi, hogy lehet e, csak csinálja, kijelenti hogy ez lesz vagy ez kell....

Én nem szólhatok, mert a párom kijelentette hogy neki mindig a gyereke lesz az első akármilyen rossz is, mert arról is csak ő tehet, ő nevelte ilyennek.

A hétvégére bulit szervez, és most, hogy már én is ott élek és egész héten dolgozok,szeretnék pihenni a hétvégén.

Mondtam, hogy nem tetszik ez a péntektől-hétfőig tartó buli mert mi is ott élűnk, dolgozunk és pihenni szeretnénk, természetesen a válasz az volt ha nem tetszik költöztem el, mert ez az ő háza.

Párom meg azt vetette fel. Hogy utazzunk le a Balatonra, de szerintem ezzel is a gyereket védi.

Szeretem és nem akarom hagyni hogy szét szakítson minket.

2015. jún. 26. 16:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
10%

Nem erős egy kicsit, hogy a PÁROD gyerekét "hisztis kis fruskának" titulálod?

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy te szeretnél a prioritási sorrendben a lány elé kerülni...

2015. jún. 26. 19:32
 12/19 anonim ***** válasza:
Úgy gondolom, itt nem a lánnyal van a legnagyobb gond, hanem a partnered hozzáállásával. Ha ez nem változik, költözésen kívül nem sok lehetőséged van. Természetes,hogy egy apának a gyereke az első, de hogy hagyja, hogy a lánya úgy bánjon veled, mint egy utolsó jöttmenttel, és szerinte kuss legyen a neved, az elég gáz. Az egy dolog, hogy övé a ház, viszont beleadsz helyette a rezsibe, ergo eltartod a kis fenekét. Ha én szeretek valakit, nem hagyom, hogy más megalázza, még ha a saját gyerekem tesz is így.
2015. jún. 27. 16:25
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Nem szerettem sose az ilyen hisztis kis kvakat, de kérdező, ne haragudj meg, de szerintem neked kellene alkalmazkodni... nemigaz hogy egy hétvégét nem bírsz ki....
2015. júl. 7. 09:40
 14/19 anonim ***** válasza:
Nem megy az értő olvasás utolsó, ugye?
2015. júl. 7. 21:34
 15/19 anonim ***** válasza:

hát de, képzeld megy, de gondolom a kérdező mindig dolgozik... néha egy egy bulit a saját szülők is ki szoktak bírni, nemhogy valaki aki most tette be oda a fenekét...(márbocsi..)

Az más kérdés hogy a többi dologban igaza van, de ez hogy ő dolgozik, hétvégén pihenni szeretne kicsit fura nekem..

2015. júl. 7. 23:42
 16/19 anonim ***** válasza:
Fuss neki megegyszer, utolsó.
2015. júl. 8. 04:56
 17/19 anonim ***** válasza:

szerintem te fuss neki annak amit írtam, de ha mégsincs meg a dolog magyarázd már el mi nem érthető!

köszi! :)

2015. júl. 8. 08:45
 18/19 anonim ***** válasza:
Okoska, a gyerek velük él, nem csak hétvégén találkoznak. Apuka baxta nevelni, a kölök kibírhatatlan, plusz apuka nem engedi a kerdezonek, hogy bele szóljon a nevelesbe.
2015. júl. 8. 09:08
 19/19 anonim válasza:

Azért ácsi! Itt van egy 6 éves kislány akinek meghalt az anyukája... Akkor (lehet még most se) fel sem tudja fogni mi az a halál csak anya egyszer csak eltűnt... És most van egy 16 éves tinédzser aki nem dolgozta fel az édesanyja halálát tele van kérdésekkel és félelemmel és nem segít neki senki + apa még egy új asszonyt is hazavitt akit (lehet hogy jogosan) nem kedvel. Mindenképpen szakemberhez kellett volna fordulni először csak a lánynak aztán 3man kellett volna elmenni...

Nekem is volt egy traumám (molesztáltak 14 évesen) és mindig én voltam a "problémás" "hisztis" de segíteni nem segített senki... Felnőtt fejjel jártam terápiára.

2023. jún. 1. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!