Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akiket bántalmaztak a szülei...

Akiket bántalmaztak a szülei (édes, mostoha, nevelő)! Mit csináltak és hogyan éreztek efelől?

Figyelt kérdés

Meséljetek róla. Nem csak fizikai bármilyen más. Legfőképpen arra vagyok kíváncsi, hogy mit csináltak (morbidok is jöhetnek), hogyan élted meg, sikerült-e túllépni rajta, valamilyen pszichikai betegséged van-e emiatt, erőviszonyok igazából mindenről.

Szeretném azt beírni a könyvembe és szeretném körül járni a témát. Elsősorban tapasztalatot várok, de más is jöhet (pl: pszichológus beszámolója a páciensekről.

2015. márc. 27. 22:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Holnap estig beszélhetnék róla. Most nem állok neki, de lehet, hogy holnap visszatérek a kérdéshez, és írok neked.
2015. márc. 27. 22:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Jah, én is regélhetnék... Egyet emelek ki: alkesz anya, részegen szavakkal nagyon nagyon csúnyán bántott és agresszív volt, időnként verést is kaptam. Védekezés: titokban xanaxot kevertem a borba, jó mélyen bealudt tőle és olyankor biztonságban éreztem magam, tudtam, hogy nem ébred fel másnap délig és nem fog bántani
2015. márc. 27. 22:32
 3/5 anonim válasza:
Na és akkor én hiszem azt h sz*r az életem elvált szülőkkel.... Nem tudok belegondolni h tehetnek ilyet a szülők. Nagyon sajnálok mimdenkit akinek ilyen sors jutott :'((
2015. márc. 27. 22:40
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ami nagyon fontos, hogy nem csak tettekkel, de szavakkal is rengeteg tudnak bántani a szülök.

Pl ami az egyik legtipikusabb bántalmazás, hogy a gyermeket minösítik. PL.: Te buta vagy, Te ügyetlen vagy, Te rossz vagy, Te hülye vagy, Te elfuserált vagy. ezek még az enyhébb változatok, de ezek azok a szavak amikkel bevésik a gyerekbe, hogy ö hülye, rossz, buta, ügyetlen.

Soha ne a gyermeket minösítsük, hanem a tetettét. Olyan, butaságot csináltál, olyan rosszaságot tettél. Nem a gyermek a rossz, hanem a tetette.

De ezer és ezer szó ami iszonyat bántó lehet a gyermeknek.

Enegem fizikailag soha nem bántottak, de anyám tini koromba azt is a fejemhez vágta, hogy kqrva vagyok(18 évesen volt már 2 barátom). Mai napig nem felejtem el. De mindig is ha velem valami rossz történt akkor én voltam a felelös érte. Pl otthagytam egy fiubarátomat, mert már nem jöttünk ki, akkor a fiu nem volt hibás csak én, de ez minden szituációba így volt, a mai napig én vagyok a hibás mindenért ami velem rossz.

Pl egy betegségem van, ami nagy fájdalmakkal járt, és természetesen ekkor is én voltam a hibás.

Ezt én lányaimmal ezt megprobálom elkerülni, és még szavakkal sem bántani öket. Nevelés a és a bántalmazás nem ugyan az.

2015. márc. 28. 09:04
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
4-esnek nagyon igaza van. En peldaul ugy nottem fel, hogy joforman napi szinten hallgattam, mennyire hulye vagok, szerencsetlen, nyomorult es bolond. Most felnottkent iszom ennek igazan a levet, mert a munkahelyen rengeteget gurizek, nagyon megbizhato es innovativ munkaero vagyok, minden evben megkapom az ev dolgozoja cimet (evente 15 ember kap ilyet es a cegnel dolgozunk ezren), + mindenfele evkozbeni elismerest, jutalmat, stb. A fonokom nagyon sokszor elmondja, hogy milyen jo es lojalis vagyok, alapos, megbizhato es a tobbi, megis minden aldott nap gyomorideggel fekszem le este, mert attol felek, hogy holnap kirugnak. Ha jutalmat kapok, lelkifurdalalsom van, mert ugy erzem, hogy de hisz en hulye vagyok, nem is erdemlem ezt meg. Ennyire belem vertek gyerekkoromban, hogy hasznavehetetlen es szr vagyok :(
2015. márc. 28. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!