Mennyi az a MINIMUM ZSEBPÉNZ, ami egy 17-18 éves fiúnak szükséges lehet havonta?
Hát én anno koliban lakva kaptam 5.000ret havonta, de ebből álltam a tisztasági holmim (nőként).
Szerintem egy heti 1500 korrekt. Ebből ki lehet spórolni egy hétvégi bulit, vagy mozit.
Én meg egyetlen egy ismerősöm se kapott sosem fix zsebpénzt (22 éves vagyok most amúgy, csak hogy időben el tudjuk helyezni a dolgot). Szerintem ez egyáltalán nem szokás errefelé, csak az amerikai filmekben látni ezt mindig. Én speciel rokonoktól kaptam mindig erre-arra pénzt: szülinap, névnap, karácsony, stb. és ezt nem szórtam el egyszerre, hanem félre tettem és ebből költekeztem később. Ha mégis kértem valamire pénzt (pl mozira) akkor megmondtam mire kell és adtak..
Ha csak szórakozásra költi a pénzt, minden más fizetve van neki, akkor én mondjuk átlagos kereset mellett adnék neki heti 3-4 ezret szórakozásra, ha igényli.
"Szerintem egy heti 1500 korrekt. Ebből ki lehet spórolni egy hétvégi bulit, vagy mozit."
Mondjuk heti 1500 pont nulla. Ebből egy mozi tényleg kijön, ha nem eszik kukoricát és nem iszik semmit. Vagy ha buli akkor kijön egy belépő meg 2 sört és ennyi, de talán még ennyi sem. A havi 5 ezerből sem tudom hogy a fenébe jöttél ki. Ez mikor volt? Nem 15 éve véletlenül?
Szerintem elég ünnepekre adni neki, egyébként ha valamire szüksége van kérjen és ha van rá lehetőség és nem baromság, akkor úgyis ad a szülő. pl.: el akar menni a haverokkal fagyizni/bulizni úgyis kap rá, ha megteheti a család
De ez a folyamatos fizetés szerű összeg nekem is furcsa, mivel nálunk nem így ment. Én ha kértem valami apróságra, ha tudtak mindig adtak, ha nem akkor meg nem. Amikor nagyon jól tanultam akkor ösztöndíjból vásároltam.
#27: Az én gyerekem nem drogozik, mivel volt a családba eset ami egy életre megtanította neki és mindenkinek hogy ne éljen vele! (Mielőtt jönnél az okossággal drogteszten vett részt tavaly a saját akaratából.)
És én nevelem a gyereket! Beossza pénzt amit kap, nem jön idő előtt kérni sosem. Szóval lehet irigykedni meg lepontozni ezek a tények! Szerintem arra kell egy gyereket tanítani hogy ésszel költse el a pénzt, ebből tanulhat!!!
Amúgy drogteszten mi a francnak vesz részt egy 15 éves gyerek, ha nem drogozik? Kíváncsi volt, mennyire érzékeny a teszt?
No mindegy, amúgy én is azt gondolom, hogy ha mindent fizetnek a szülők, akkor egyszer-egyszer lehet neki adni 2-3 ezer forintot motira, szórakozásra, egyébként meg ossza be, amit megkeres diákmunkán és azt, amit ünnepekre kap. Ez amúgy teljesen független attól, hogy mennyire szűkös körülmények között él a család, 16 éves kortól erősen ajánlott minden gyereknek, hogy nyáron egy-egy hónapot melózzon. Hozzátartozik a neveléshez szvsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!