Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya szerint csúnya vagyok....

Anya szerint csúnya vagyok. Jogosan haragszom rá?

Figyelt kérdés
Azt mondta legszívesebben nem is mutatkozna velem az utcán. Emellett semmiért nem dicsér meg az elmúlt időszakban. Jó, ezt nem is várom el de legalább ne beszéljen úgy velem mint egy kutyával. 18 éves vagyok önbizalmam így is kevés, de ezek után legszívesebben nem is mutatkoznék emberek előtt.
2015. jún. 26. 11:38
1 2
 11/16 Pszt! ***** válasza:
87%

Akármennyire csúnya egy gyermek az anyának mindig ő lesz a legszebb. Ha anyukád ilyeneket mond az nem természetes. Akkor se, ha fültágítós, tetovált csöves kinézetű vagy. E gyermekkel lehet szépen is közölni, hogy nem éppen helyes az a stílus, amit képvisel. Felháborító, hogy ilyeneket mond. Ő sír azért, miattad? Nem kérdeztél még vissza, hogy igen anyu? És én hányszor sírok miattad, mert lelkileg sért, amiket mondasz?

Nyugodtan mond meg neki, hogy abnormális, ahogy beszél veled.

Apukád mit mond erre a helyzetre?

Na meg most már kíváncsi vagyok, hogy hogy is nézhetsz ki, hogy ilyeneket mond.

2015. jún. 26. 12:44
 12/16 A kérdező kommentje:
Apu kiáll mellettem, pont ebéd közben beszéltünk erről. Egyébként nincs fültágítóm, nem festetem a hajam, piercingem sincs. Próbálok mindig igényes lenni magamra.
2015. jún. 26. 13:23
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Anyám velem is közölte anno, hogy de ronda vagyok, egyes porcikáimat külön kiemelve (amúgy teljesen ok nélkül, úgyhogy ignoráltam, pont a kritizált részeimmel nem volt semmi baj), ő se dícsért kb. soha (rengeteget versenyeztem meg jó tanuló voltam, úgyhogy egyszer mondott valami dícséretnek nevezhetőt 17 év tanulmányai során :D meg tudom, hogy büszke volt rám, mert másnak mondta, csak nekem nem), de attól még nagyon szerettem és tiszteltem, mert megérdemelte, csak megvoltak a dolgai. Azt mondjuk nem mondta, hogy nem akar velem az utcán mutatkozni... Az egész embert és személyiségét kell nézni és megítélni. Persze nem szép, nem helyes dolog ilyet mondani a gyerekünknek, főleg, ha pl. nem tehet róla. De nem a súlyosabb bűnök közé tartozik, amit egy szülő tehet és mondhat. Főleg, ha a gyerek helyiértéken tudja kezelni ezeket, s nem romlik el benne valami tőle. Én jól bírtam, de eleve nagyon ritkán mondott ilyeneket.
2015. jún. 26. 14:35
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki, hogy pedig vagy tőle, vagy az ő rokonaitól örökölted ezeket a csodás géneket, külső adottságokat, esetleg az apádtól, attól az embertől, akit ő választott magának akár külső alapján is, szóval gondolkodjon el, mit mond.
2015. jún. 26. 15:17
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyám is hasonló.

Fiatalon nagyon szép és vékony lány volt, rengetegen udvaroltak neki, de mostmár lassan 50 éves korára meghízott, ennek ellenére most sem csúnya.

17 éves korától van együtt apámmal, aki egész életükben csak fikázta, hogy milyen ronda, terhesen is, hogy hogy néz már ki, mekkora a hasa, szülés után is azért kezdett futni rögtön, hogy lefogyjon ezért elapadt a teje is...

Meg is csalta más nőkkel, soha jó szava nem volt anyám külsejére, mai napig fikázza, hogy ebben a fölsőben ki ne merjen menni az utcára(teljesen egyszerű szép virágos halvány színű póló), meg mekkora a segge.

Egész életemben ezt hallgattam, hogy ő csúnya és nekem is ezt mondogatja. Lemegyek vele a boltba a következőek általánosak(57 kg vagyok 168 cm): "Nyálazd meg a szád, tisztára ki van száradva, nagyon ronda", "Igazítsd meg a napszemüveged, mert úgy áll a hajad alatta, mint a néger nőknek a szája, akik tányért tesznek bele és undorító" "Ezt a sztreccs felsőt nem venném fel, mert rácuppan a furcsa alakú csípődre és nem előnyös" "Inkább lazább ruhákat vennék fel a helyedben" "Csinálj valamit a hajaddal annyira idiótán áll" "Hát sajnos ilyen a csípőd nem lehet vele mit csinálni"

És csodálkozik, hogy miért nincs önbizalmam, mikor egész életemben a fikát hallgatom önmagára és rám is.

De már olyan szinten elburjánzott a dolog, hogy a tévés időjárás-jelentést is csak azért nézi, hogy fikázhassa, hogy milyen nagy a nő segge a ruhában és undorító és előnytelen.

Indulás előtt meg mindig 100X (nem túlzok) megkérdezi, hogy "Most akkor így jó vagyok? Nem nézek ki hülyén? Elmegy ez az összeállítás? Nem nagy benne a p.csám? Nem fognak megszólni? Most így ránézésre akkor megy minden mindenhez?"

Szerintem irtó szomorú ez a dolog, és sajnálom anyámat is, mert tudom, hogy ő is áldozata apám önbizalomromboló tevékenységének. Természetesen apám is rombolta az önbizalmam (Dagadt vagy fogyjál le!Olyan kövér vagy mint egy disznó! Mozogni kéne...).

Egy anyának az lenne a feladata, hogy segítse a lányát, egészséges önbizalmat és önkritikát neveljen bele. De ha már az anya is sérült, akkor hogy lehet ezt megvalósítani?

Én mindenképpen törekedni fogok, hogy ha lesz lányom, soha ne fikázzam se magam, se őt.

2015. jún. 26. 17:27
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Anyád nagyon szánalmas. Nme is értem, hogy egy anya hogy mondhat ilyeneket :(

A baj NEM veled van!

2015. jún. 26. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!