Ilyen esetben elvárható hogy a gyerek a fél nyári
szünetet az apjanal töltse?
Figyelt kérdés
A gyerek 6 éves. Az apa nem akarta, de beletörődött és fizeti a gyerektartast. Mostanában gyakran találkoznak a gyerekkel. Az apának van egy barátnője akivel, külföldre utaznanak. De az anyának közbejöttek egészségügyi gondok és nincs más aki vigyazna a gyerekre. Viszont az apa nem akar rá ügyelni, azzal érvel hogy sok pénzbe kerül a nyaralás, és nincs köztük apa-gyerek kapcsolat valamint régen sem akart gyereket, és ő előre mondta. Ez tisztességes viselkedés?
2015. jún. 24. 15:44
1/10 anonim válasza:
igen az. Ő megmondta már az elején, hogy nem akar gyereket,nem árult zsákbamacskát. a gyerektartást fizeti, nem kötelezhető arra hogy nála legyen a gyerek.
2015. jún. 24. 15:49
2/10 Andizsuzsi válasza:
Elvárható. Hogy az apa mit akart és mit nem, és mit tett az érdekében és mit nem, ma már nem számít, a gyerek megszületett. Hogy nincs köztük apa-gyerek viszony, az pedig csakis rajta múlik.
2015. jún. 24. 15:50
3/10 anonim válasza:
Ha az apa is akarta volna a gyereket, akkor azt mondanám, hogy ő is ugyanolyan szülője, vállalja csak el, amíg az anyuka betegeskedik. De ő az elején tisztázta a dolgokat, törvényi kötelezettségének eleget tett azzal, hogy fizet, sőt mostanában még kapcsolatot is ápol a gyerekkel. Szóval szerintem nem lehet elvárni, még akkor sem, ha úgy lenne emberséges, ha átvenné a gyereket. De ő a kezdetektől fogva tiszta lapokkal játszik, az anyukának tudnia kellett, hogy egyedül vállalta a gyereket.
2015. jún. 24. 15:50
4/10 anonim válasza:
Egyetértek 3-assal, az apa korrekt volt, az anya bevállalta egyedül a gyereket. Nőként is meg tudom érteni az apát, hogy a kettecskén tervezett nyaralásra nem viszi el a nemkívánt gyereket.
A dolog másik aspektusa, hogy ha következetes, akkor talán jobb lett volna, ha nem kezd el találkozgatni a gyerekkel, akinek így van is apja, meg nincs is. Lehet, hogy ezzel többet ártott, mint használt a gyerek pszichés fejlődésének.
2015. jún. 24. 16:01
5/10 anonim válasza:
Nem várható el. Az anya felelőtlenül szülte a gyereket, az apa nem akarta, az anyának csak az apa pénze kellett. Az, hogy néha találkozik a gyerekkel, nem jelenti azt, hogy neki kell a gyerekkel lenni, ha az anyának gondjai vannak. Tudta mit vállal, amikor megszülte a gyereket. Most már oldja meg egyedül a gondjait.
2015. jún. 24. 16:53
6/10 anonim válasza:
a gyereknek joga van egy apához, nehogy már a gyereken csatanjon hogy apuka anno nem gumit vett hanem kanás bort
2015. jún. 24. 18:25
7/10 anonim válasza:
Ha már az apa nagy élvezetek közepette megcsinálta a gyereket, akkor ne visszakozzon azzal, hogy hát ő tisztességesen letisztázta az elején, hogy nem akarja.Mit csinált volna az anya, vetette volna el? Szerencsére a nők többsége nem képes erre... És szerintem valamilyen szinten igenis elvárható lenne, humánus szempontból legalábbis.
2015. jún. 24. 19:39
8/10 anonim válasza:
Ok nem akarta, anyka nem jókedvében akarja rábízni, gondolom nem egy nátháról van szó. Apukában egy cseppnyi emberség van, akkor segít, az egyébként nem kívánt, de mégis saját gyerekének. És tiszteségesnek nem mondanám a gyerek szemszögéből, mert ő nem tehet semmiről. Ha apuka ilyen esetben vígan nyaralgatna, akkor emberileg egy nulla, mindegy mit tisztázott az elején.
2015. jún. 24. 20:44
9/10 anonim válasza:
Nem egy tisztességes ember,de ha nem kellett neki a gyerek,akkor érthető a viselkedése,egy gyereket nem lehet ráerőltetni senkire sem.
2015. jún. 24. 20:51
10/10 anonim válasza:
Nem várható el. Azért nem, mert ő eleve nem akart a gyereket. Hisz tudta, hogy nem egy apatípus.
Sajnos ez az élet egyik nagy igazságtalansága, hogy tulajdonképpen csak és kizárólag a nő dönthet egy gyerek sorsáról. A lehetséges apának nincs is döntési joga :(
(Mondom ezt úgy, hogy 30 éves nő vagyok és házasságban élek egy 6 éves gyerekünk van.) Ha valaha is teherbe estem volna, és az apuka nem akarta volna, tuti elvetetem. (persze akkor is, ha én nem akarom, és apuka akarja)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!