Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez így gáz?...

Szerintetek ez így gáz? Sajnos nagyon kicsi a lakás.

Figyelt kérdés

Albérletben lakunk a férjemmel, elég kicsi a lakás, mindössze 30 nm2. Egybe van a konyha a szobával. Az ágyunk összecsukható, tehát kanapénak is használható, amire kb 3 ember tud leülni. Az asztalunk elég pici, összesen 2 székünk van hozzá. Eddig 1x hívtuk meg a férjem szüleit és anyumékat is szendvicsezni, tortázni hozzánk, hogy legalább lássák, hogy hol lakunk, de eléggé szűkösen fértünk el. Egyébként 1 éve lakunk itt.

A konyhánk is nagyon pici, nagy sütés-főzést kb nem is tudok benne csinálni, mert az előkészítő pult is annyira kicsi. Szívesen meghívnám anyumékat vagy aput is külön, de annyira pici, hogy normálisan alig lehet leülni kajálni, meg ugye összesen 2 székünk van, nyilván ha lesz majd lakásunk, mert nem ekkorát szeretnénk venni, hanem nagyobbat, akkor oda szeretném őket hívni.

Viszont a húgom pasijának a szülei vettek egy lakást, ahol a húgom és a pasija lakik. Vagyis még csak néha-néha van ott a húgom nála, de a lényeg, hogy többet van nála, mint otthon. Múltkor már meghívták anyumékat is ebédelni, aztán most apumékat is hívni fogják. Azt tudni kell, hogy az a lakás sokkal nagyobb, kb 50 nm2, 3 szobás és külön van egy előszoba-nappali része, ahol van egy rendes asztal és székük is van elegendő, hogy több embert le tudjanak ültetni.

Most engem olyan rossz érzés töltött el, hogy nekik van lehetőségük és helyük, hogy vendégül lássák anyumékat, apumékat, mi meg itt vagyunk egy tök pici lakásban.

Nem jó érzés, mert tudom milyenek a szüleim, majd az fog visszajönni, hogy bezzeg a húgomék meghívták őket enni, mi meg nem, csak szendvicsezni. Csak így ide 30 nm2-be, ahol egymást kerülgetjük nem is lehet normális vendégeskedést tartani. Még múltkor apum tette a megjegyzést 1x, hogy na mikor hívjuk meg őket magunkhoz. ebédre vagy vacsorára.

Én meg már olyan kínosnak tartom, meg úgy érzem én leszek a rossz ebben a helyzetben is.:(

Mit gondoltok?

2015. jún. 22. 14:14
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
40%

Mi is ilyen kis lakasban elunk, de jokat fozunk. De nalunk nem akarnak enni a szuleim, mert szerintuk nag Y a kosz a konyhaban. Igy mindig ok hivnak meg minden alkalombol. Nekunk nincs rossz erzesunk emiatt. A te szuleid egy kisse ertetlenek!

Amugy meg tudsz csinalni salatat, esetleg meg vegetarianus fasirtgombockakkal, amit allva is megehetnek. Vagy hozzanak szeket.

Mondd nekik, hogy a girost is allva , menetkozben eszik az emberek.

2015. jún. 22. 14:31
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kicsit érthető..:) Bár a kis lakás az tud "cuki" lenni... Merre laktok egyébként? Én egyedül bérlek egy 50 nm-es lakást, szép design-nal, nem olyan drága, 50e/hó.
2015. jún. 22. 14:31
 13/24 anonim ***** válasza:
38%

Hát ha bajuk van akkor hívd meg őket, ültesd őket enni a kanapéra, vagy a földre... aztán vendégül vannak látva ha ez kell nekik. Arról meg nem tehetsz hogy csak így fértek el.

Nekünk is ekkora a lakás, tudom milyen kicsi, mi alapból párnákon ülünk a földön, ilyen japán módra eszünk, csak nincs háttámla, meg kisebb az asztal és el szoktuk pakolni a szekrénybe ha nem eszünk... [link] Ehhez mit szólnának a szülők azt nem tudom, mi sose hívunk meg senkit... főleg mert max pizzát kapnának, nem tudok főzni sem. :)

2015. jún. 22. 14:32
 14/24 A kérdező kommentje:
Köszi 10-es, de úgy értem, hogy normális főtt ebédre, vacsorára nem tudom őket leültetni.
2015. jún. 22. 14:32
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
13-as, ááá, hasonló van nekem is!:)) Van normális asztal is, de az nem az enyém az albérletben... Nekem teázós párnás asztalom van, menő a földön ülni, csak úgy, mint ahogy bejöttek a menőbe a romkocsmák is, meg a levert falak.
2015. jún. 22. 14:35
 16/24 anonim ***** válasza:
77%

2-es vagyok, miért lenne gáz? Fiatalok vagytok, most építitek az egzisztenciátokat, a szüleid helyében inkább én hívnálak benneteket legalább hétvégente ebédelni, ha mással nem tudok segíteni.

Az én lakásom 70 négyzetméter, nekünk bőven elég és élhető, de a nappaliban nehezen fér el 10-12 ember, nincs is ekkora étkezőasztalom. A nagy családi bulikat a mai napig a szüleinknél tartjuk, ott van kert, grillezni is lehet, nagy konyha/étkező is van, elférünk. Értelemszerűen az viszi a kajának valót, tortát stb., akinél ünnepelt van, én ott is szoktam főzni ilyenkor, mert egyszerűbb, van nyári konyha is, nekem nincsenek olyan méretű edényeim, amiben ipari mennyiséget lehet készíteni:-)

A szüleimet persze meghívom hozzánk, vagy a tesóimat családostul, de külön-külön, mert mindannyian nem férnénk el. Én is laktam kicsi lakásban, 36 négyzetméteren kezdtük az életünket anno, ott nem volt vendéglátás, nem is várta el senki.

2015. jún. 22. 14:37
 17/24 A kérdező kommentje:
Köszi 16-os a választ.:) A szüleink szoktak magukhoz hívni, bár nem mindig megyünk, mert van, hogy külön programunk van. Sokszor mondtuk, hogy köszönjük nem kell minket vendégül látni, mert megoldjuk, főzünk magunknak stb. Én sosem várom el, hogy hívjanak enni.
2015. jún. 22. 14:39
 18/24 anonim ***** válasza:
83%
Ne viccelj. Az elso alberletunkben el kellet tolnom az agyat, ha ki akartam teregetni, vegul a szobaba furattam fel egy fregolit, mert a furdo olyan kicsi volt, hogy a legkisebb fajta se lett volna hasznalhato benne. Az a lenyeg, hogy boldogok vagytok, legyen akarmekkora is a lakas. Mi vegul pont a lakas merete miatt koltoztunk el, mert akkor meg mindketten tanultunk es nem volt egy kis csendes zug, ahova elvonulhattunk tanulni, amikor a masik tevezett vagy atjottek a baratok. Most mar nem lennek el wgy akkora helyen, de igy visszagondolva szerettem ott laknj. :)
2015. jún. 22. 15:21
 19/24 anonim ***** válasza:
83%
Mi is 30 nm-es lakásban élünk, és egy kezemen meg tudom számolni, hogy az 5 év alatt hányszor volt nálunk egyáltalán valaki! Azért vettük, hogy mi jól érezzük benne magunkat, és nem azért, hogy mások. Ha találkozni akarunk valakivel, egyszerűen elmegyünk, és beülünk valahova.
2015. jún. 22. 17:19
 20/24 anonim ***** válasza:

Ha nem tetszik a kis lakás, akkor béreljetek nagyobbat.

Bár a szüleid is lehetnének megértőbbek, látták a lakást így azt is, hogy olyan kicsi, hogy egymás szájában vagytok.

2015. jún. 22. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!