Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hová dugjam el a naplóm anyám...

Hová dugjam el a naplóm anyám elől?

Figyelt kérdés

Szabályosan vadászik rá. Nm mondha el, hogy beleolvasott, de látom, hogyha nem úgy van, ahogy én hagytam. Már rakatam a könyveim közé, a ruháim közé és a matracba is, de mindenhol megtalálja. ,,Rendrakás'' címszó alatt heti háromszor áttúrja a szobám. Az egészet. (Pedig mindig rendet tartok.)

Kérlek, ne gyertek azzal, hogy beszéljem meg vele, hogy ne olvasson bele. Vele nem lehet beszélgetni. Csak 16 éves lányként már elég zavaró, ha a naplómat olvasgatja. Az írást meg nem akarom befejezni.

2015. jún. 22. 13:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Irj egy levelet benne anyadnak, hogy orulsz hogy olvassa
2015. jún. 22. 13:22
 12/23 anonim ***** válasza:
86%
Fogj egy nagyobb teddymacit, ha nincs otthon akkor vegyél, vágd fel egy kicsit rajta a varrást rakd bele a naplót aztán bíztosítótűvel rögzítsd. Ez legalább is az én módszerem.
2015. jún. 22. 13:25
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Írj bele valami durvát, amit tudod, hogy nem hagyna szó nélkül, de máshonnan nem tudhatná meg. Majd, amikor kérdőre von, hívd össze a családot (apud, tesód, ha van), úgy adja elő a problémáját. Ne haragudj, de anyádnak komoly gondjai vannak, azt meg nem tartom normális dolognak, hogy a saját naplódat még neked kelljen dudosnod.
2015. jún. 22. 13:29
 14/23 anonim ***** válasza:
88%
Kulccsal zárható napló? Írd bele hogy milyen csalódott vagy hogy anyukád olvasgatja stb :D
2015. jún. 22. 13:41
 15/23 anonim ***** válasza:
80%
Van egy tök jó (ingyenes) program, neve i Daily Diary. Ebbe írhatod nyugodtan, minden napló jelszóval van levédve, amit csak te fogsz tudni. :) Ha esetleg nem tetszene, sokfajta más napló program van. Feltörni őket meg lehetetlen. (csak tényleg olyan jelszót találj ki amire nem jön rá anyukád)
2015. jún. 22. 13:41
 16/23 anonim ***** válasza:
23%
írd bele, hogy "utálom az anyámat, mert mindig beleolvas a naplómba". Amúgy meg ja, miért nem gépre írod, vannak jó programok...aztán majd ha kell, max kinyomtatod...
2015. jún. 22. 13:49
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik barátnőmnek is ezt csinálta az anyukája. Erre ő elkezdett kamu-naplót írni. Csupa olyan dolgot írt bele, amit senki nem akar tudni a másikról, még a gyerekéről sem. Például, hogy hányszor volt aznap pisilni, milyet kakilt, hosszasan fejtegette, hogy mennyire meg tud izzadni a lába, ha nem pamut zokni van rajta, meg hasonlók. Na nem csak az anyagcserére korlátozta a dolgokat, időnként oldalakat szentelt annak is, hogy a kedvenc énekeséről áradozzon például, meg naponta leírta, hogy mi volt a Barátok köztben :D Az anyukája két hét után megunta a dolgot, és többet nem kutakodott a naplója után.

Javaslom, hogy próbáld ki te is. A mostani naplódat folytasd ilyen baromságokkal, és többet ne nagyon dugd el (jó, ne dobd ki a szoba közepére, mert az gyanús lenne), csak olyan helyre, ahol könnyű megtalálni, és mellette kezdj el írni egy újat, igazit, azt meg tedd olyan helyre, ahol azért nehezebb megtalálni (szekrény mögé, matrac alá, vagy te tudod, milyen lehetőségeket rejt még a szobád. A kamu-naplót úgyis hamarabb megtalálja, elolvassa, és eszébe sem fog jutni, hogy esetleg van egy másik is.

Persze ezt úgy kell csinálni, hogy ne legyen teljesen feltűnő, hogy egyik napról a másikra már csak hülyeségeket írsz, próbáld meg azért valahogy úgy előadni, hogy igazinak tűnjön.

2015. jún. 22. 14:00
 18/23 anonim ***** válasza:
41%
Én is azt javaslom,hogy gépen írjad,mondjuk felhőbe,vagy csak egy lekódolt pl. Word-be vagy amit az egyik válaszoló mondott.
2015. jún. 22. 14:14
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt akartam írni, amit a 13-as írt. Írjál bele olyanokat, hogy terhes lettél, 60éves néger paliba vagy belezúgva, öngyilkosságot kíséreltél meg stb...

aztán több oldal kamu után megírhatod, hogy szia anya, ez mind nem igaz, de ne olvassál már bele a naplómba, légyszi, ne legyél ilyen tapló.

A kevésbé drasztikus megoldások:

-privátra állított blog

-jelszóval védett Word doku

-Matekfüzet (pl.) címkével ellátott sulis füzet

-rakjál rá könyvborítót (vegyél antikváriumban egy könyvet olcsón, arról csak a borítót szedd le, aztán rakd rá a naplóra)

2015. jún. 22. 14:22
 20/23 anonim ***** válasza:
62%

19-esnek tök jó a könyvborítós ötlete!

De ha tudja, milyen könyveid vannak, vsz feltűnik neki, hogy van egy új a polcon.

Pl a szekrény aljára is fel lehet ragasztani , ha olyan a szekrény alja, hogy nem ér le a földre , hanem alul - belül magasabb (remélem érted).

Társasjáték / kirakós doboza, a kirakós darabokat rá is lehet rakni, ha csak belenéz a dobozba, nem veszi észre.

Anyák elől elég nehéz eldugni. Ez tapasztalat. :S Én kb 8 évig írtam naplót, de anyám mindig megtalálta és elolvasta (ez régen volt, akkor nem lehetett word-be írni, meg ilyenek), egyszer totál kiakadtam és elégettem az összes naplómat --->ennyire még életemben nem bántam meg semmit :(((((((((

2015. jún. 22. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!