Hová dugjam el a naplóm anyám elől?
Szabályosan vadászik rá. Nm mondha el, hogy beleolvasott, de látom, hogyha nem úgy van, ahogy én hagytam. Már rakatam a könyveim közé, a ruháim közé és a matracba is, de mindenhol megtalálja. ,,Rendrakás'' címszó alatt heti háromszor áttúrja a szobám. Az egészet. (Pedig mindig rendet tartok.)
Kérlek, ne gyertek azzal, hogy beszéljem meg vele, hogy ne olvasson bele. Vele nem lehet beszélgetni. Csak 16 éves lányként már elég zavaró, ha a naplómat olvasgatja. Az írást meg nem akarom befejezni.
1. írd nem naplónak látszó füzetbe/könyvbe (például tankönyv)
2. vegyél egy zárható dobozt/szekrényt
3. rejtsd el a lakáson kívül (ásd el zsákban, keress egy rejtett helyet stb
4. ne a szobádba rakd, hanem pl a pipere cuccaidba/ékszerdobozod alá
5. zsebnoteszbe írj, ami kis helyzet foglal
te ismered a szobád. akár a szekrényed mögé is felerősítheted egy erősebb két oldalú ragasztóval, vagy régi társasjáték dobozába teheted. ha már elballagtál és van olyan kis ballagós tarisznyád abba is rejtheted a kisebb méretű naplót. olyan helyre kell tenni amire nem gondol. nem is muszáj jó mélyre eldugni, sokszor a legegyértelműbb helyekre nem gondolna a kiváncsiskodó..
és én ajánlanám az olyan naplót amit kulccsal vagy kóddal lehet zárni. tény, hogy drágábbak, de azt észreveszed ha hozzányúlt valaki..tehetsz rá olyan lakatot is ami számzáras. és tegyél egy üzenetet bele, hogy mennyire nem esik jól , hogy nem tartja tiszteletben a magánéletedet. ha tényleg olvasgatja, akkor biztos el jut hozzá az üzenet. lehet hatásosabb, mintha szemtől szembe mondanád el.
és ha heti 3x rendet akar rakni a szobádban, akkor előzd meg azzal, hogy teljes rendet hagysz. és ha jönne pakolni akkor mondod, hogy nem kell, már elpakoltál.
mindenképpen beszéld ezt meg vele .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!