Mi baja lehet anyámnak?

Figyelt kérdés
Tegnap kaptam meg a bizonyítványt. Nem lett valami jó, a szüleim sokkal jobbat vártak volna. Ahogy hazajöttem anyám meg se nézte a bizonyítványt, csak annyit mondott, hogy "nem érdekel". Apám megnézte, majd hosszan lebaszott. Anyám semmit se mondott. Eddig mindig lebaszott a rossz jegyekért, bizonyítványért. Már jobb bizonyítványért is. De most semmit nem szólt, csak szomorú volt. Ja és a nagyapám (anyám apja) nemrég halt meg, ami neki nagyon fáj még mindig szerintem.
2015. jún. 20. 09:19
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
Fáj neki, hogy ennyire nem lehet rád számítani, és ennyire nemtörődöm vagy a jövőddel kapcsolatba.
2015. jún. 20. 09:44
 2/6 A kérdező kommentje:
De jó vagyok fizikából, matekból, infóból. Valamilyen mérnök szeretnék majd lenni. De szerintük így nem fognak felvenni. Nem értem, hogy a biológia jegyemnek például mi köze lesz hozzá. És még csak jövőre leszek 11-es.
2015. jún. 20. 09:53
 3/6 anonim ***** válasza:
17%

2 Ha pedig jön egy "ihlet" és meggondolod magad, és még sem mérnöknek mész akkor meg szívsz mint a torkosborz.

Tudod ha szeretnéd az édesanyádat, akkor törődnél vele, főleg ha ennyire nehéz időszakban van lelkileg, és elvesztette a szeretett szülőjét.

Kíváncsi lennék ha te lennél nehéz helyzetbe, akkor is ilyen laza tudnál lenni, ha mindenki magadra hagyna.

2015. jún. 20. 09:56
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! De valami tényleg nincs rendben anyámnál. Nagyapám halála körül például apámhoz hozzá se szólt. Apám próbált mindent segíteni neki, vele lenni, de ő leszarta. Vagy pár éve, amikor lerakta a cigit, apám nem vette észre, hogy már nem cigizik, és ha jól tudom ezért több hétig tesóm szobájában a földön aludt, és akkor se szólt apámhoz.
2015. jún. 20. 10:06
 5/6 anonim ***** válasza:
Ennek semmi köze a te bizonyítványodhoz, ne edd magad rajta! Nem te vagy felelős anyukád rossz idegállapodáért és az ő rossz kapcsolatukért. Anyukád gyászol, ez egy normális folyamat. Ilyenkor az ember tudatállapota egy kicsit beszűkül, nem tud mindennek figyelmet szentelni. Apukádban még van annyi (persze negatív indíttatású) energia, hogy jól leb*sszon, neked pedig úgy tűnik még ez a negatív, romboló figyelem is jobban esik, mint a közöny. Valljuk be őszintén: a tizedikes bizonyítványnak az égadta világon semmi jelentősége. Lényeg, hogy a felvételi tárgyakból jó legyél jövőre meg azután. Te nemhogy felelőtlen nem vagy, hanem nagyonis felelős: még olyanért is felelősséget akarsz vállalni, ami nem a te dolgod. A gyász előbb-utóbb elmúlik, a szüleid házasságát viszont nem feladatod és nincs is lehetőséged megmenteni. Esetleg egy pszichológus segíthet anyukádnak vagy egy párterapeuta kettőjüknek. Te pedig majd a saját lábadra fogsz állni a választott szakmádban.
2015. jún. 20. 10:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem mihamarabb pszichológusra lenne szüksége, de erőszakkal ugye oda sem lehet elrángatni, szóval kicsit elő kellene csalogatni az önbizalmát.
2015. jún. 20. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!