Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Támogassam a lányunk barátságá...

Támogassam a lányunk barátságát a barátnőjével?

Figyelt kérdés

Van egy 7 éves kislányunk akinek a legjobb barátnője egy szintén 7 éves nagyon gazdag családból származó kislány.

Mi teljesen átlagos körülmények között élünk. Ők viszont nagyon a felső osztály. A férfi interim manager. Egy közös ismerősünk úgy tudja, hogy olyan havi 5-6 millió forint körül kereshet. A nő meg jól menő kozmetikákat üzemeltet és van egy fitnesz termük is. Plusz még gondolom befektetések. Szóval dől a lé. 4db pár éves autójuk van. Szintén a közös ismerőstől hallva ebből 2db 30-40 millió körül volt, 1db 20 millió, 1db meg tizen pár. A házuk meg valami palota. Én egyszer voltam náluk mikor a lányomért mentem és behívtak. Megkérdeztem, 450 négyzetméteren éldegélnek ami 5 éve épült. A ház meg a kert minden négyzetméterén látszik, hogy tele vannak pénzzel. Mi meg ugye átlag kispolgárok. Aztán attól tartunk, hogy a lányunkra ez rossz hatással lesz, hogy ezt a gazdagságot látja. Pl, hogy olyan irreális elvárásai lesznek amiket mi nem tudunk teljesíteni. Már azért most 7 évesen is megy a divatozás, ilyen ruha, olyan ruha. Mi lesz majd kicsit később? A másik kislány megkapja mindenből a legjobbat, legszebbet. A mi lányunk is biztos akarni fogja az ilyen dolgokat, hiszen a másik lány barátnőjeként sokkal közelebb kerülnek hozzá mint ahhoz aki csak a TV-ben/neten/újságban látja. Mi meg ilyen szinten nem tudunk neki mindent megadni. Szóval ilyen dolgok.

Én úgy látom, hogy talán a későbbi lelki sérülések elkerülése miatt talán jobb lenne ha hozzánk hasonló anyagi helyzetűekkel barátkozna. Aztán talán jobb lenne fokozatos, finoman gátat szabni ennek a barátságnak.

Ti mit gondoltok?

2015. jún. 19. 19:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Konkrét javaslatom: NE TÁMOGASD, FOGADD EL!

A "támogatás" bizonyos irányítottságot, kényszert is takar ebben az esetben.

Ne mondjad: "legyél XY barátnője", de ha barátkozni akarnak, ne tiltsad!

2015. jún. 21. 06:42
 12/14 anonim ***** válasza:
4%

Lehet hogy le fogtok pontozni, de én még emlékszem milyen érzés volt gyerekként/ tiniként amikor a szomszéd lány, akivel barátnők voltunk mindent megkapott amit csak kiejtett a száján, és én is sok mindent szerettem volna, de nem lehetett, mert nem volt rá pénz. Nem mondom, mindent megkaptam amire szükségem volt, de ez akkor is elég rosszul tud esni egy gyereknek...És igen, ez már 7éves korban előjön.. sőt még hamarabb is.. Én így utólag már örülnék neki ha akkor mással barátkoztam volna..

20/L

2015. jún. 22. 10:17
 13/14 vattacukor1234 válasza:
En egy atlag csaladbol szarmazom ahol karacsonyra nem a legujjabb gucci cipot kapom meg. Par evvel ez elott bele csoppentem az uj gazdag retegbe iskola miatt... Igaz en tudom kontrolalni hogy nem kaphatokeg mindent amitt a baratnoim igen mivel volt elotte eletem. Csak lehet, hogy ha ebben no fel nehezebb lesz. Meg aztan ki tudja lehet nem eletre szolo a baratsag!
2015. júl. 3. 23:24
 14/14 anonim válasza:

Nekem kb.4 éves korom óta a legjobb barátnőm egy nagyon gazdag lány..

Nagy házuk van,medence,2 autó meg stb..

De nekem kiskoromba eszembe nem jutott irigykedni rá :D nagyon jó volt játszani vele,kölcsönöztük a játékainkat és ugyanúgy jól éreztük magunkat nála mint nálunk (míg mi bérházban élünk,négyen egy 3 szobás lakásban)

Most 15 évesen már azért belegondolok,hogy milyen jó lehet neki,hogy Karácsonyra 10-15 könyvet kap míg én 1-et..de nem irigylem mert ugyanúgy kölcsön tudom kérni vagy letölteni a netről :p

Egy szó mint száz:szerintem ne tiltsd meg :)

2016. jan. 5. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!