Miért hiszik azt egyes szülők, hogy ez jó nevelés?
A "világ legszigorúbb szülői" sorozatban is láttam, és ismerős család is van ilyen!
Teljesen normálisnak tartják a szülők, hogy ők szabják meg, hogy a gyerek milyen zenét hallgathat, természetes nekik, hogy a gyerek összes internetes előzményét és beszélgetését végigolvassák, a gyerek csak azt olvashat, amit a szülő enged, stb.
És mindezt úgy, hogy a szülőket nem így nevelték.
Én ebbe őszintén szólva beleőrülnék. Miért hiszi azt sok szülő, hogy a gyereknek nincs és nem is kell magánélet? Nem gondolnak bele az ilyen szülők, hogy ilyen neveléssel a gyerek vagy azonnal lepattan 18 éves korában, és a szülei felé se köp, vagy egy buta és nagyon befolyásolható ember lesz belőle felnőtt korában?
Szerintem ez egy hatásvadász sorozat, megjátszott, néha túljátszott, jelenetekkel. Az alap gondolata viszont tetszik, hogy az elkényeztetett, szüleik fejére nőtt tiniket szembesítsék azzal, hogy létezik más logikája is a gyereknevelésnek,
és hogy a szüleiktől feladatot is kapó tinik akár közelebb is állhatnak lelkileg a szülőkhöz, mit akik csak tárgyakat, meg pénzt kaptak az övéiktől.
Amit te leírtál, azok a szülők nagyon mélyen vallásos emberek lehettek. Egyszer régen olvastam valamelyik rockzenész életéről röviden, aki elmesélte, hogy a szülei nagyon vallásos emberek voltak, akik bűnnek találták a rockzene hallgatását. Ő viszont egy barátjától kapott ajándékba egy ilyen zenét és meghallgatta, a szülők meg szobafogságra ítélték.
Én az ilyeneket nem szeretem. De azokat a szülőket sem szeretem, akik mindent rájuk hagynak a gyerekekre, nem nevelik meg őket. Az unokatesóm gyerekei például nagyon neveletlenek, mert az anyjuk nem foglalkozik velük eleget. Az egyik gyereket pl. azért vette ki az előző iskolából mert a tanár mindig rászólt a gyerekére, és szerinte a tanár nagyon alkalmatlan erre. Tehát senki nem szólhat bele, mit csináljon a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!