Nekünk kellene továbbra is albérletben laknunk vagy az apámnak és a családjának?
A ház amiben az apám lakik a családjával (felesége és 3 féltesóm), az édesanyjáé volt. A nagymamámmal viszont én kötöttem eltartási szerződést. Mivel az utolsó éveiben folyamatos felügyeletre szorul, a mi munkahelyünk meg távol van a háztól, a nagymamám velünk élt az albérletben.
Most úgy alakult, hogy mindkettőnknek akadna a házhoz közelebbi munkahely, ezért szóltunk apámnak, hogy a nyár folyamán szeretnénk átköltözni, hogy ősszel a gyerekek már ott tudjanak kezdeni az oviban, bölcsiben.
Apám teljesen kiakadt és akkor még finoman fogalmaztam. Szerinte nekünk kellene albérletben maradnunk és nem lenne szabad őket az utcára löknünk. Ezt senki nem mondta nekik, csak azt kértük, hogy kezdjenek el albérletet keresni.
Akkor gondozzák ők a mamát...
Máskülönben ha a szerződés révén tiétek a ház, meg valószínű a mama is jobban érezné magát "otthon", akkor jogos a követelés, de ezt nagyon jól tudod te is. Nyár végéig bőven tudnak albérletet találni, ha akarnának.
A nagymamám sajnos márciusban meghalt.
Azt eddig is tudták apámék, hogy csak a munkahelyek miatt nem költöztünk, mert csak olyan jöhetett szóba, ahonnan haza-haza tudtunk ugrani megnézni a mamát vagy váltásban tudtunk lenni a párommal.
Jahogy. Magyarul a szerződés szerint titeket illet a ház és visszaköltöznétek? Akkor is jogos.
Részvétem a mama miatt.
A ház 100%-ban az enyém lett és senkinek nincs rajta haszonélvezete.
Amikor megkötöttük az eltartásit, akkor valamennyi lehetséges örökös nyilatkozott arról, hogy tudomásul veszi és nincs ellenvetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!