Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ő volt, aki megnyugtatott,...

Ő volt, aki megnyugtatott, meghalt és államvizsgázni fogok-hogyan?

Figyelt kérdés

Anyukám nemrégiben halt meg, ő volt az én józanabbik felem. Egy felől büszke volt rám, hogy egyetemre mentem ( ő csak szakmunkást végzett) ugyanakkor nagyon jól lavírozott az egészséges elvárások, illetve az egészséges "nemtörődömség" között.

Vizsga előtt ő volt, akit fel szoktam hívni, hogy mi lesz, ha nem sikerül....és akkor ő jött a mindig vidám, laza, megnyugtató szavaival, mi szerint, nem fog összedőlni a világ, semmi tragédia nem történik etc..

Dolgozom, munka mellett fejeztem/fejezem be az egyetemet, most államvizsgázok a hét végén- ha nem sikerül, a munkámra, megélhetésemre nyilván nem lesz hatással, de nincs anyu, nincs meg a vizsga előtti józanabbik felem, nem tudok megnyugodni, sem tanulni.

Amióta ez eszembe jutott, a tanulás sem megy. 80 tételem van, még át kéne néznem őket, de 3-4 napja nyugtatóval tudok csak leülni a tételsor elé. ( a gyógyszertől meg elálmosodom)

Mit tegyek?

2015. jún. 16. 20:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
72%
Én apukám is nem sokkal az előtt halt meg, hogy letettem a szakmunkásvizsgát (szerencsére, érettségin akkor már rég túl voltam). Tudom, hogy a kettő nem ugyanaz,de a tragédia ugyanolyan fájdalmas volt nekem is... Nem tudtam figyelni, semmit sem tudtam megjegyezni, az égvilágon semmit. Egy csődtömegnek éreztem magam, végül ráhagytam az egészet, otthagytam a szóbelik előtt nem sokkal. Szerencsére, a nyár folyamán túltettem magam valamennyire a dolgon, és visszamentem évet ismételni. Sikerült, azóta a szakmámban helyezkedtem el, saját magamat tartom el, párommal élek. Idő kell neki, nem tudsz mit tenni. Mondjuk, te ne hagyd ott, ez azért más vizsga, legfeljebb próbáld meg elterelni a figyelmedet. Én nem szedtem nyugtatókat, nem voltam sose híve a dolognak, csak egy nagyon enyhe szorongásoldót vettem a patikában, hogy ne reszkessek állandóan, mint a nyárfalevél. Azt is, ha két alkalommal vettem be összesen.
2015. jún. 17. 12:20
 12/12 anonim ***** válasza:
72%

Államvizsga előtt 3 héttel hunyt el a példaképem, a család egyetlen hasonló szakmájú embere, mint én, aki büszke volt a tanulmányaimra és 4 évig arról áradozott, hogy milyen jó lesz ott állni a diplomaosztómon. Vele igazán jókat tudtam beszélgetni a szakma szépségeiről, támogatott mindenben. Nem lehetett ott, amikor a kezembe adták a papíromat...

A 4 éves kapcsolatom is akkortájt ment gallyra. 2 nappal a vizsga előtt cuccoltam haza a páromtól.

Nem volt egyszerű időszak, de túléltem és kiválóra leállamvizsgáztam. Én azt mondom gondolj arra, amit anyukád ilyenkor mindig mondott. Vajon ha most felhívnád, akkor hogy reagálna?

Nekem az is segítene, ha kimennék a sírjához, alaposan kisírnám magamat és a segítségét kérném. Lehet hülyén hangzik, de számomra ez lelki megnyugvást jelentene, mintha elmennék hozzá beszélgetni kicsit.

A nyugtatókat mindenképpen felejtsd el, hagyd el. Ha nem tudsz koncentrálni állj fel, sétálj egyet, majd ülj vissza és csináld tovább! Anyukád veled van, figyel rád és segít neked! Ez járjon a fejedben! Ő sem akarná, hogy tönkre tedd magadat! Ha nagyon nem megy, akkor inkább passzold a vizsgát és majd meglesz következő félévben, de NE TEDD TÖNKRE MAGAD! Ennyit semmi nem ér.

Megjegyzem, nekem sokkal nagyobb sikerélmény volt így az államvizsga. Mások csak örültek, hogy letudták. Bennem akkor, ott, az "eredményhirdetés" után jött ki minden feszültség és elsírtam magam a jegyeim hallatán. Hülyének néztek? Igen, gondolom... de nem érdekel! Én tudom mekkora munka volt abban, hogy eljutottam odáig és tudom mekkora elfojtott feszültség volt bennem az utóbbi hetekben. Így jött ki.

2015. jún. 17. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!