Ő volt, aki megnyugtatott, meghalt és államvizsgázni fogok-hogyan?
Anyukám nemrégiben halt meg, ő volt az én józanabbik felem. Egy felől büszke volt rám, hogy egyetemre mentem ( ő csak szakmunkást végzett) ugyanakkor nagyon jól lavírozott az egészséges elvárások, illetve az egészséges "nemtörődömség" között.
Vizsga előtt ő volt, akit fel szoktam hívni, hogy mi lesz, ha nem sikerül....és akkor ő jött a mindig vidám, laza, megnyugtató szavaival, mi szerint, nem fog összedőlni a világ, semmi tragédia nem történik etc..
Dolgozom, munka mellett fejeztem/fejezem be az egyetemet, most államvizsgázok a hét végén- ha nem sikerül, a munkámra, megélhetésemre nyilván nem lesz hatással, de nincs anyu, nincs meg a vizsga előtti józanabbik felem, nem tudok megnyugodni, sem tanulni.
Amióta ez eszembe jutott, a tanulás sem megy. 80 tételem van, még át kéne néznem őket, de 3-4 napja nyugtatóval tudok csak leülni a tételsor elé. ( a gyógyszertől meg elálmosodom)
Mit tegyek?
A gyerekem imádott nagyapja akkor halt meg mikor neki felvételizése volt, totálisan össze volt törve lelkileg, én tartottam benne a lelket, és átlagon felül teljesített, igaz hogy utána két napig szinte csak aludt, de minden rendbe ment utána.
Neked is rendben lesz minden, csak még minden homály körülötted.
Az ember nem tudja mennyi mindent ki tud magából hozni egy egy nehézség alatt, nehézségben. Intézd úgy, hogy 1-2 napot utána tudj aludni, mert fogsz..
Én is most államvizsgázok jövőhéten, és nekem is meghalt az egyik közeli családtagom, plusz nagyon rosszul vagyok, én sem tudok tanulni, pedig nekem is 70 tételem van.
Szerintem próbáld magad rávenni a tanulásra, vésd az eszedbe, hogy az utolsó alkalom, amikor rá kell magad venni.
Part 1
Most arra kell koncentrálnod,hogy sikeresen vegyél minden akadályt,és meg tudj felelni. persze nem gond ha nem sikerül,de ha összejön,egy régi álmod,és egy kisebb életcélod valósul meg. Itt sokan szorítanak neked,és akire sokan gondolnak,az könnyebben veszi az akadályokat. nekem is csak egy szakmunkás sulim van. na jó nem egy,de azok mind szakmunkás bizik. és mégis ember lett belőlem. Talán nem is rossz. De jó azt tudni,hogy van akinek nagyobb céljai vannak,és tesz is érte. Én büszke vagyok Rád.
Nagyon sajnálom, hogy édesanyád elment. Ugyanakkor nagyon nehéz olyannak tanácsot adni, aki nem tapasztalta ezt az érzést. Elképzelni és átélni nem ugyanaz.
Azt javaslom neked, hogy jussanak eszedbe édesanyád szavai, amiket mindig a vizsgáid előtt mondott neked, és amikkel lelket öntött beléd.
Gondolj rá, gondolj arra, hogy ő volt az, akivel mindig át sikerült vészelned a vizsgaidőszakot és ez most sem lesz másképp. Elhiszem, hogy nehéz… hogy ne lenne az?
De sikerülni fog meglátod. Valahogy vedd fel azt a bizonyos kesztyűt, és most mutasd meg mit tanított neked anyukád. Sok sikert! Nagyon szorítok! Kitartást!
(Kitartást neked is 2-es.)
A drogokat elk kéne dobd mondjuk MOST. A nyugtató = altató, nem csoda, hogy álmos vag. És sok esetben maradandó rémálmokat is okoz.
Ezt józan ésszel kell feldolgodzd, nem máshogy. Ha más nem, halassz egy félévet. és ahelyett, hgoy arra gondolsz, hogy jajj nincs anyud, inkább gondolj arra, hogy milyen büszke lesz, ha szépen levizsgázol :)
Nagyon sajnálom, ami anyukáddal történt, őszinte részvétem. Nekem általános iskolában halt meg szeretett nagymamám, aki velünk lakott, pár hónapra rá apukám. Olyan voltam utána, mint egy zombi. De az iskolában kitűnő lettem, fogalmam sincs hogy. Gondolj arra, hogy ez most egy próbatétel, és jusson eszedbe, amit anyukád ilyenkor mondana. Tudom, nagyon nehéz. De én hiszem, hogy a szeretteink nem hagynak el minket még teljesen a haláluk után, én például még sokáig álmodtam apukámmal és nagymamámmal, olyanokat, hogy nagyon szerettek volna segíteni nekem, csak nem tudták, hogyan, próbáltak tanácsot adni, fogták a kezem álmomban, ilyenek. Szerintem neked is fogja most a kezed, csak persze nem tudsz róla. Szerintem lát most téged, és drukkol, hogy sikerrel alkalmazd, amire tanított. Hát akkor mutasd meg, hogy nem hiába tanította ezeket.
A nyugtató helyett vannak gyógyteák, például citromfű, orbáncfű, macskagyökér, kamilla, komló, ezek mind nyugtató hatásúak, de nem okoznak álmosságot. Nagy kalappal kívánok neked, ez most egy nehéz menet lesz, de utána nagyon büszke leszel magadra.
Részvétem.
De gondolj arra, hogy Ő milyen büszke lesz rád odafent. Mert hidd el, hogy veled marad. :)
Szia!
Látatlanban is, de nagyon szurkolok neked! Menni fog hidd el! :) Utána "ráérsz" ezzel törődni, és tiszta fejjel meggyászolni anyukád halálát. Nekem érettségi még gimis ballagásom előtt halt meg egyik közeli barátom, és ez adott nekem erőt abban, hogy jobban teljesítsek a vizsgákon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!